Scootmobiel Driebergen-Rijsenburg

Op zoek naar een goede scootmobiel in Driebergen-Rijsenburg? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich wendbaar en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Deze website biedt een helpende hand bij bij het maken van de juiste keuze. Op deze website leest u een handig keuzeadvies en specifieke informatie rondom Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten waar u rekening mee moet houden, advies aan huis, de belangrijkste verkeersregels en scootmobieltraining.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten variëren tussen €500,00 oplopend tot 5.750,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug (https://www.heuvelrug.nl).
 • In uw regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Invacare en Caremart.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten (oktober 2021) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Utrechtse Heuvelrug (WMO) | Speciaalzaken | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3971
WMO Beslissingstermijn6 weken
PGB vergoeding€17,50 – €22,00 per uur
Populair merkFreerider Duette
Adviespunt in de buurtQuarijn

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Driebergen-Rijsenburg

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn profiel? Startpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u dit helder hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Driebergen-Rijsenburg. Alle belangrijke info leest u online aan de hand van brochures, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €540,00.
 • Een vast model met drie wielen en een actieradius rond de 30 km vind u al vanaf €2050,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een actieradius van 60 km is te koop vanaf €4500.

Keuzehulp oktober 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In onderstaande opsomming bieden wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Driebergen-Rijsenburg is makkelijk te vervoeren in het OV of uw auto en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit is handig in kleine ruimtes. Eveneens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u de bochten instuurt of op hobbelige weggetjes. Een model met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De verschillende uitvoeringen verschillen sterk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan voorzien. Gaat u echter ook langere tochten maken naar shoppingcentra of de lokale buurtcentra? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
Zodra u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De luxe vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoot met meerdere accu’s hebben meestal een hogere topsnelheid. Goed om te weten: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De high-end modellen bieden maximale vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Test een model uit voor een proefrit in Driebergen-Rijsenburg en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u naar moet kijken bij het kopen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kostprijzen worden gevormd door het merk, de actieradius, hoe hard de scoot kan en extra opties zoals een alarmsysteem + een kruk- en stokhouder. De aantrekkelijkste voertuigen beginnen bij €510,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al gauw €5.300,00. In deze tabel vind u de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner37 km 8 km/u€500
Verbeterd325 km10 km/u€1950
Goed455 km18 km/u€3900
Luxueus480 km20 km/u€9.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Driebergen-Rijsenburg
scootmobiel-kopen-driebergen-rijsenburg

Scootmobiel aanvragen gemeente Utrechtse Heuvelrug via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kan men via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Onder andere een elektrische rolstoel, taxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In die situaties kunt u aankloppen bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO specialist van de gemeente. Vervolgens volgt een (telefonisch) gesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Daarna weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Utrechtse Heuvelrug. U kunt even bellen (0343565600), e-mailen (info@heuvelrug.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kerkplein 2, 3941 HV , Doorn). Bezoek ook www.heuvelrug.nl voor uitgebreide info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Maar onderaan de streep is het uittesten ook zeer handig. Een 100% gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Daar kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de omgeving Driebergen-Rijsenburg vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u direct contactgegevens van winkels, showrooms en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
QuarijnGansfortstraat 43961 CRWijk bij Duurstede
VitrasNieuwe Veenendaalseweg 533911 MGRhenen
Waaijenberg MobiliteitWiltonstraat 263905 KWVeenendaal
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Driebergen-Rijsenburg
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Hieronder doorzoekt u uiteenlopende aanbieders die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: 4.000 zéér tevreden klanten in Nederland
 • Medipoint: Partner van verschillende verzekeraars
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Overzicht met veel verkochte types
Hieronder bieden wij een lijst met daarin types die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de topsnelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Duette45 km8 km/u€ 6.850
Shoprider 888 3L38 km8 km/u€ 3.960
Vermeiren Antares 410 km6 km/u€ 893
Excel Galaxy Plus50 km15 km/u€ 8.490
Schema met populaire voertuigen oktober 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Driebergen-Rijsenburg. Denk dan onder andere aan zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Voor een heel klein budget kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In dat geval is het raadzaam om eens een showroom te bezoeken of een leasecontract te nemen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Driebergen-Rijsenburg) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Uiteraard kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Meerdere merken bieden ook omruilgarantie. Zodoende kan u gerust een bepaald model uittesten. Een jaarlijks onderhoud is niet iets om op te besparen. Daarom adviseren wij om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stuurinrichting/ uitlijning en het accuvermogen.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de verkoopprijs: tegen lage kosten is een goede scoot binnen handbereik. Ook kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn diverse websites zoals scootmobielaanbod.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als eigenaar van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Binnen deze scootmobieltraining in Driebergen-Rijsenburg komen thema’s aan bod als verkeersregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,30 per maand. Een verzekerde mobiel heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Driebergen-Rijsenburg.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om lekker rond te rijden? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In het hele land (tevens in de provincie Utrecht) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen toeren en rijd samen door de wijken: Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn.

Plaats een reactie