Scootmobiel Amerongen

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Amerongen? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Middels dit elektrische voertuig bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg biedt een adviserende rol bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg.nl vind u een uitgebreid keuzeadvies en informatie over onderwerpen als PGB en WMO, de gemiddelde kosten, thuisdemo’s, de regels in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De kosten liggen tussen de €650,00 tot zo’n €5.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug (https://www.heuvelrug.nl).
 • In deze regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Molenaar en Caremart.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Utrechtse Heuvelrug (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3958
WMO Beslissingstermijn6 weken
Maximale pgb vergoedingen€17,50 – €22,00 per uur
Veel gekozen scootmobielShoprider 8889B
Adviespunt in de buurtVitras

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Amerongen

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is een enorm assortiment met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Dus, hoe vind ik dan een scooter die aansluit op mijn wensen?Gouden regel: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en maak ik ook lange tochten? Wanneer dit duidelijk is kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Amerongen. U vind uitgebreide info online door een brochure aan te vragen, een handige thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €780,00.
 • Een vast model met drie wielen en een actieradius rond de 30 km begint zo rond de €2150,00.
 • Een stevige 4-wieler met een comfortabele zit schaft u al aan vanaf c.a. €3400.

Tips van de expert oktober 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het vinden van de juiste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In onderstaande opsomming bekijkt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Amerongen kan probleemloos mee in auto, bus of vliegtuig en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is groter, is comfortabeler en heeft een grote accu. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een kleinere draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Evenzeer beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar als u een scherpe bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. De variant met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en biedt meer comfort.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De scoots verschillen flink wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan volstaan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar shoppingcentra of om lekker uit te waaien? Overweeg dan eens te kijken naar een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: wanneer u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Luxueuze modellen worden gekenmerkt door een uniek veringssysteem en een goede verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Amerongen en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De aanschafprijzen worden gebaseerd op de fabrikant, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en opties als een alarmsysteem & een wikkeldeken. De goedkoopste scoots zijn er al vanaf €495,00, en de meest luxe scooters hebben al snel een prijskaartje van €7.400,00. In de bijgaande tabel communiceren wij de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner38 km8,5 km/u€500
Standaard315 – 25 km12 km/u€1850
Uitstekend455 km17 km/u€4100
Professioneel475 km22 km/u€6.500
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Amerongen
scootmobiel-kopen-amerongen

Scootmobiel aanvragen gemeente Utrechtse Heuvelrug via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In enkele gevallen kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een elektrische rolstoel, taxi en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het nadeel is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dit kan telefonisch (0343565600), men kan een mailtje sturen (info@heuvelrug.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Kerkplein 2, 3941 HV , Doorn). Ga ook eens naar www.heuvelrug.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 6 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om een passend model te vinden treft u op deze pagina veel bruikbare informatie. Toch is het uittesten ook zeer handig. Gebruik maken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Zodoende kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Amerongen vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst zijn de adresgegevens te vinden van enkele aanbieders, showrooms en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VitrasNieuwe Veenendaalseweg 533911 MGRhenen
Waaijenberg MobiliteitWiltonstraat 263905 KWVeenendaal
Medipoint | VitrasFrans Halslaan 263904 XJVeenendaal
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Amerongen
Heeft u geen vervoer en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Een aantal leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In onderstaand schema ontdekt u populaire merken die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Meest verkochte modellen
Hierna bekijkt u een opsomming met een aantal populaire modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de topsnelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 8889B40 km8 km/u€ 3.984
Invacare Leo 436 km8 km/u€ 2.406
Pride Elegance Plus35 km15 km/u€ 1.950
Excel Galaxy 450 km15 km/u€ 6.428
Tabel met populaire scoots oktober 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Amerongen. Dat doet men o.a. via een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u echter voor een langere periode huren? In het kader daarvan is het verstandig om zelf een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Amerongen) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Vaak kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere fabrikanten hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kan u op uw gemak een bepaald model uittesten. Een kwalitatief onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarom raden wij aan om een onderhoudscontract te kiezen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Aandachtspunten zijn verlichting + richtingaanwijzer en de conditie van de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in de prijs: voor weinig geld een kwalitatief product aanschaffen. Bovendien is er vaak geen levertijd. Nadelen zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. Er zijn genoeg digitale platformen zoals 2dehands.be waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel gebruik maken van een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Amerongen leert u van alles over regels in het verkeer en is er vaak een behendigheidsparcours. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag rijden op voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u met het voertuig naar buiten gaat, en tevens voor al het gebruik binnen). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, een ongeluk zit in een klein hoekje. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €5,50 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en kunt u bovendien meenemen in de auto. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Amerongen.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Bent u wel in voor een uitstapje en gezellige lange tochten maken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In het hele land (waaronder provincie Utrecht) zijn zulke clubs actief. Gezellig samen naar buiten en maak een tocht door wijken als: Doorn, Driebergen-Rijssenburg, Leersum, Amerongen, Maarn.

Plaats een reactie