Scootmobiel Renswoude

Op zoek naar een goede scootmobiel in Renswoude? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer onafhankelijk en neemt u weer zelf de regie in handen. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg.nl ondersteunt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina bekijkt u tips voor het kiezen van het juiste model en aanvullende info over o.a. WMO (eigen bijdrage), de gemiddelde kosten, een thuisdemo, de regels in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De prijzen schommelen tussen €500,00 tot wel €5.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Renswoude (https://www.renswoude.nl).
 • In deze regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. RvS van Seenus en Caremart.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten (december 2023) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Renswoude (WMO) | Speciaalzaken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteRenswoude
Postcode3927
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€13,50 – €18,00 per uur
Veel gekozen merkShoprider Mercurius 3
Regionaal adviespuntVitras

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Renswoude

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Dus, hoe vind ik dan een scooter die in lijn is met mijn eisen en wensen? Advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, gebruik ik het dagelijks, en maak ik ook lange tochten? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Renswoude. Dit kan online door middel van een brochure, een handige thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €790,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius is te koop vanaf €1550,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een flinke accu is er al vanaf €4300.

Hulp bij uw keuze december 2023

Wilt u graag wat hulp bij het vinden van de juiste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de lijst hieronder omschrijven wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Renswoude neemt u moeiteloos mee in de auto of trein en zal niet in de weg staan in uw woning. Een wendbaar en licht model voor in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is groter, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een grote accu. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en zal wat veiliger aanvoelen. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen kan harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De verschillende uitvoeringen verschillen behoorlijk als wij het hebben over de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 20 km is afdoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het centrum of om lekker uit te waaien? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

Minimale snelheid
Wanneer u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Stevige vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Regel: wanneer u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Professionele modellen beschikken over een uniek veringssysteem en een verstelbare (verwarmde) stoel. Boek een proefrit in Renswoude en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat belangrijke aspecten zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kostprijzen hangen af van het merk, de actieradius, de maximale snelheid en randproducten als een oprijplaat + een voetenzak. De gunstigste voertuigen zijn er al vanaf €480,00, en de meest luxe scooters kosten al gauw €5.400,00. In de onderstaande tabel vergelijkt u de richtprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km7,5 km/u€600
Gemiddeld315 km11 km/u€1200
Geavanceerd435 km18 km/u€3200
Royaal470 km20 – 22 km/u€8.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Renswoude
scootmobiel-kopen-renswoude

Scootmobiel aanvragen gemeente Renswoude via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een rolstoel, regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Renswoude. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Houd er rekening mee dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Daaropvolgend vind er een gesprek plaats om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Renswoude. U kunt even bellen (0318578154), door een e-mailtje te sturen (wmo@renswoude.nl), of bezoek het gemeentehuis (Dorpsstraat 4, 3927 BD, Renswoude). Ga ook eens naar www.renswoude.nl voor extra informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het vergelijken van voertuigen bekijkt u op deze website uiteenlopende belangrijke info. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Kies voor een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Zodoende mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In de omgeving Renswoude kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een erkende adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht vind u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VitrasNieuwe Veenendaalseweg 533911 MGRhenen
Waaijenberg MobiliteitWiltonstraat 263905 KWVeenendaal
Medipoint | VitrasFrans Halslaan 263904 XJVeenendaal
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Renswoude
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kan u niet naar de winkel toe? Dat hoeft geen probleem te zijn. Landelijke aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Hieronder vindt u een aantal erkende aanbieders waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk treft u een tabel met bekende modellen en merken met daarbij het bereik, de topsnelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider Mercurius 340 km15 km/u€ 4.012
Pride Colt Persuit40 km15 km/u€ 2.499
Drive BL270 Brio15 km8 km/u€ 1.995
Strider Midi 428 km6 km/u€ 2.999
Tabel met populaire scoots december 2023

Bekijk de veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Renswoude. Dat kan bijvoorbeeld bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u er op uit met een scootmobiel. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? In het kader daarvan is de beste optie om zelfstandig een scoot te bestellen of een exemplaar te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Renswoude) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Bij veel aanbieders kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse merken hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder verplichtingen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook erg belangrijk. Hiervoor is het handig om een onderhoudscontract te kiezen. We spreken dan over een goed APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. De expert bekijkt onder andere claxon en geluidssignalen en het accuvermogen.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een belangrijk voordeel van een occasion is de investering (kosten): voor weinig geld haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Nadelen zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als speurders.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in Renswoude worden onderwerpen behandeld alsde huidige verkeersregels en leert u drempels en stoepjes rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een boete krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,60 per maand. Een verzekerde scooter is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is geschikt voor intensief gebruik. Twijfel? Neem contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Renswoude.

Wat is een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel gebieden (met name ook in de provincie Utrecht) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en verken samen de wijken als: Centrum.

Plaats een reactie