Scootmobiel Veenendaal

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Veenendaal? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van een drie- of vierwielige scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer veilig de weg op. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze expert ondersteunt u bij het kiezen van het juiste model. Op deze pagina kunt u aan de slag met handige tips en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO (eigen bijdrage), kosten, een proefrit maken, de verschillende regels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Belangrijkste voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoog zitcomfort.
 • De onkosten schatten we in tussen c.a. €600,00 en wel €5.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Veenendaal (https://www.veenendaal.nl).
 • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Practicomfort of DKCity.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Prijzen (januari 2021) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Veenendaal (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieUtrecht
GemeenteVeenendaal
Postcode3904
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB vergoeding€12,63 – €22,66 per uur
Veel gekozen scootmobielExcel Travelux Infineon 3 LWB
Adviespunt in de buurtMedipoint | Vitras

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Veenendaal

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en eigenschappen. Hoe vind ik een product dat aansluit op mijn behoeften? Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak gebruik ik het, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Wanneer u deze vragen beantwoord hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Veenendaal. Alle belangrijke info leest u online via het aanvragen van een brochure, een thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €910,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is er al vanaf €1725,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een actieradius van 60 km kost u rond de €4050.

Keuzeadvies januari 2021

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Bijgaand bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Veenendaal is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. Een vaste scootmobiel is robuust, is comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft een veilig gevoel. Dit is merkbaar als u een scherpe bocht maakt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met vier wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De modellen onderscheiden zich fors wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Rijdt u alleen in huis? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is vaak genoeg. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar familie of vrienden of om gewoon lekker rond te rijden? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Snelheid
In het geval u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Geavanceerde vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Vergeet niet: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Additioneel comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De luxere modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Veenendaal en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De onkosten worden bepaald door het merk, het bereik, de snelheid die u kunt halen en randproducten als een rollatorhouder en een boodschappenmand. De eenvoudige opvouwbare modellen koopt u al vanaf €540,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al gauw op tot €7.600,00. In deze tabel bieden wij de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel38 km8,5 km/u€600
Gemiddeld320 – 25 km12 km/u€1650
Uitmuntend450 km15 – 17 km/u€3000
Meeste comfort480 km+22 km/u€7.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Veenendaal
scootmobiel-kopen-veenendaal

Scootmobiel aanvragen gemeente Veenendaal via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In enkele gevallen kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een elektrische rolstoel, taxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u thuis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Op dat moment hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Veenendaal. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U dient uw aanvraag in via het WMO-loket. Daarna volgt een (telefonische) afspraak om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Veenendaal. Zowel telefonisch (0318538519), per mail (wmo-loket@veenendaal.nl), of bezoek het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 3901 GA, Veenendaal). Bezoek ook www.veenendaal.nl voor meer info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past leest u hier uiteenlopende belangrijke info. Maar uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Kies voor een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens uw bezoek kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de buurt van Veenendaal vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst vind u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | VitrasFrans Halslaan 263904 XJVeenendaal
Stichting Welzijn PuttenBrinkstraat 913881 BPPutten
ZuiverzorgGildenstraat 1-A3861 RGNijkerk
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Veenendaal
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Verschillende leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Hieronder vergelijkt u een aantal bekende bedrijven waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: 5-wielen met zeer korte draaicirkel
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Veel gekozen uitvoeringen
In het volgende hoofdstuk vindt u een overzicht met een aantal populaire modellen met specifiek de actieradius, de snelheid van het model en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Travelux Infineon 3 LWB40 km15 km/u€ 3.682
Excel Excite 335 km15 km/u€ 5.586
Travelux Zoom 415 km8 km/u€ 1.299
Electric Mobility Rascal Partner25 km6 km/u€ 2.605
Tabel met populaire modellen januari 2021

Veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Veenendaal. Dat kan bijvoorbeeld bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Op dat moment is het wellicht slimmer om te kiezen voor een eigen exemplaar of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Veenendaal) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Natuurlijk kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Steeds meer aanbieders van scootmobielen bieden ook omruilgarantie. Juist daardoor kunt u zonder zorgen een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is cruciaal. Vandaar is het aan te raden om meteen een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de accu(lader).

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. De populariteit van de occasion zit ‘m in de kostprijs: tegen een lage prijs haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Ook heeft u niet te maken met levertijd. Minpunten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als uwzorgshop.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als voertuig bestuurder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Tijdens deze scootmobieltraining in Veenendaal komen thema’s aan bod als verkeerskennis en kunt u uw rijvaardigheid versterken. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er altijd iets gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u onverzekerd rond? Dan riskeert u een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,40 per maand. Een verzekerde scooter is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Komt u er niet uit? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Veenendaal.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en vind u het leuk om er uit te trekken? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Utrecht) zijn zulke clubs actief. Voorkom dat u vereenzaamt en rijd samen door de wijken: Centrum, Noordoost, Zuidoost, Zuidwest, Noordwest, West.

Plaats een reactie