Scootmobiel Ermelo

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Ermelo? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze elektrisch aangedreven scooter staat u weer midden in het leven en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het kiezen van het juiste model. Op deze webpagina leest u een uitgebreid keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, de meest bekende aanbieders, de belangrijkste verkeersregels en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Belangrijkste voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en een hoog zitcomfort.
 • De kosten schommelen tussen €750,00 tot wel €5.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Ermelo (https://www.ermelo.nl).
 • In en rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Life and mobility en Handicare.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Ermelo (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteErmelo
Postcode3851
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB kosten€12,98 – €18,19 per uur
Veel gekozen merkPride Colt Pursuit
Regionaal adviespuntIcare l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ermelo

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Hoe maakt u een goede selectie? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn eisen en wensen? Ons advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Ermelo. Alle belangrijke info leest u online d.m.v. een uitgebreide brochure, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €890,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €1750,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met veel comfort begint zo rond de €3650.

Hulp bij uw keuze juni 2024

Kunt u wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In de box hieronder vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Ermelo kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is robuust, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en rijdt wat veiliger. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. Een scoot met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De mobielen variëren fors als we kijken naar de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km is afdoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar familie of vrienden of naar het park? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
Zodra u grote stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Onthoud: als u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra opties
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. Professionele modellen beschikken over een uniek veringssysteem en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga direct proefrijden in Ermelo en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u op welke zaken u moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kosten worden bepaald door de fabrikant, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en extra’s zoals een verlichtingsset & een wikkeldeken. De goedkoopste voertuigen beginnen bij €525,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €6.400,00. In de bijgaande tabel vind u de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel314 km6,5 km/u€550
Standaard320 – 25 km10 km/u€1600
Geavanceerd435 km15 km/u€3200
Royaal485 km22 km/u€8.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ermelo
scootmobiel-kopen-ermelo

Scootmobiel aanvragen gemeente Ermelo via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een elektrische rolstoel, taxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u thuis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Ermelo. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Houd er rekening mee dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • De aanvraag kunt u doen bij uw WMO adviseur. Hierna komt de WMO-consulent langs om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Vervolgens krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Ermelo. Vragen? Dat kan telefonisch (0341567321), per mail (wmo@ermelo.nl), of bezoek het stadhuis (Raadhuisplein 2, 3851 NT, Ermelo). Bezoek ook www.ermelo.nl voor achtergrondinformatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op Scootzorg.nl veel nuttige informatie en kooptips. Maar uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een 100% gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Tijdens uw bezoek kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de regio Ermelo zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, showrooms en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Icare l MedipointWethouder Jansenlaan 92-943844 DGHarderwijk
Icare l MedipointP.C. Hooftplein 36-373842 HCHarderwijk
ScootplazaEuroweg 253825 HAAmersfoort
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Ermelo
Heeft u fysieke problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Een aantal leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende lijst doorzoekt u de meest bekende winkels die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Veel verkochte modellen
Hierna treft u een overzicht met types die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Colt Pursuit40 km15 km/u€ 2.499
Freerider Kensington-S 440 km13 km/u€ 4.916
Practicomfort Beaufort 524 km8 km/u€ 1.120
Sterling Pearl 424 km6 km/u€ 1.585
Schema met populaire scoots juni 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Ermelo. Denk dan onder andere aan bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen geringe kosten kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In het kader daarvan is het verstandig om een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ermelo) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Normaal gesproken is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Sommige fabrikanten geeft de keuze voor een omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos 1 of 2 weken een bepaald type proberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is tegen noodzakelijk. Daarom is het handig om een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stuurkolom afstelling en de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met beperkte financiële middelen heeft u een zeer kwalitatief model. Evenzeer kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Nadelen zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als scoot.nu waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In een erkende scootmobieltraining in Ermelo leert u van alles over de huidige verkeersregels en kunt u uw rijtechniek verbeteren. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en geef altijd duidelijk richting aan. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel tijdens momenten dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u onverzekerd rond? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA dekking heeft u al vanaf €4,60 per maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel is luxer en kunt u bovendien meenemen in de auto. Nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Ermelo.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en geniet u van het maken van tochtjes? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In heel ons land (waaronder provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Voorkom dat u vereenzaamt en geniet van het rijden door wijken zoals: Ermelo, Speuld.

Plaats een reactie