Scootmobiel Harderwijk

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Harderwijk? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). D.m.v. zo’n elektrische scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze expert biedt een helpende hand bij bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via Scootzorg.nl leest u een uitgebreid keuzeadvies en specifieke informatie rondom hoe het zit met de WMO, de geschatte prijzen, winkels in de buurt, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De meest genoemde voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De prijzen liggen tussen de €650,00 oplopend tot 6.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Harderwijk (https://www.harderwijk.nl).
 • In uw regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Practicomfort of Inca.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Actuele kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Harderwijk (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteHarderwijk
Postcode3844
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€13,44 – €18 per uur
Veel gekozen merkPride Colt Persuit
Regionaal adviespuntIcare l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Harderwijk

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Maar waar moet ik op letten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met de meest uiteenlopende eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die voldoet aan mijn situatie? Startpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, hoe vaak rijd ik ermee, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u dit helder hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Harderwijk. Veel info vind u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een speciale thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel kost u rond de €580,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km koopt u al vanaf €1550,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een actieradius van 60 km kost u rond de €3050.

Aankooptips december 2021

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze specialisten staan voor u klaar. Onderstaand achterhaalt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Harderwijk kan gemakkelijk mee in het openbaar vervoer en zal niet in de weg staan in uw woning. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Daarnaast beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en voelt veiliger. Dat ervaart u in snelle bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met vier wielen gaat meestal harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Wat is een goede actieradius?
De modellen wisselen sterk wanneer men de actieradius vergelijkt. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is ruim voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar de stad of om gewoon lekker rond te rijden? Kijk dan naar modellen met een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De snelheid van de scootmobiel
Als u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Grote vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Verkeersregel: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra opties
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De meest luxe modellen onderscheiden zich door grote veringen en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga naar een showroom of boek een proefrit in Harderwijk en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu op welke zaken u moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kostprijzen komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, de grootte van de accu, de maximale snelheid en randproducten als een drempelhulp en een stokhouder. De aantrekkelijkste scooters koopt u al vanaf €520,00, de wat geavanceerdere modellen kosten al gauw €6.900,00. In het overzicht hieronder vind u de gemiddelde prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner37 km 8 km/u€600
Verbeterd320 – 25 km10 – 12 km/u€1550
Uitmuntend435 km17 – 18 km/u€3900
Topper480 km22 km/u€7.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Harderwijk
scootmobiel-kopen-harderwijk

Scootmobiel aanvragen gemeente Harderwijk via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoel, regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en participeren in de maatschappij? Op dat moment kunt u een beroep doen op uw gemeente Harderwijk. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-balie. Vervolgens komt de WMO-consulent langs om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Harderwijk. Hiervoor kunt u ook even bellen (0341411911), e-mailen (contact@meerinzicht.nl), of bezoek het gemeentehuis (Havendam 56, 3841 AA, Harderwijk). Bezoek ook www.harderwijk.nl voor de huidige procedures.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past bieden wij een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit met advies op maat is dan de juiste oplossing. Zo kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de buurt van Harderwijk kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Icare l MedipointWethouder Jansenlaan 92-943844 DGHarderwijk
Icare l MedipointP.C. Hooftplein 36-373842 HCHarderwijk
ScootplazaEuroweg 253825 HAAmersfoort
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Harderwijk
Heeft u medische problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dat hoeft geen probleem te zijn. Landelijke leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. Onderstaand treft u een aantal erkende aanbieders die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Uitstekende zitcomfort
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Veel gekozen uitvoeringen
Onderstaand bieden wij een tabel met veel verkochte modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid (maximum) en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Colt Persuit40 km15 km/u€ 2.499
RvS van Seenus Mercurius 3 778SL45 km15 km/u€ 5.500
Practicomfort Quickstep LT25 km8 km/u€ 1.150
Molenaar AvantGarde Plus 320 km7 km/u€ 2.190
Tabel met populaire voertuigen december 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Harderwijk. Denk dan onder andere aan een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In dat geval is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Harderwijk) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Natuurlijk kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Sommige scootmobiel leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kunt u vrijblijvend een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is ook erg belangrijk. Om die reden is het aan te raden om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Aandachtspunten zijn stuurkolom afstelling en de accuprestaties.

Is een tweedehands model geschikt?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage aanschafprijs: ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Bovendien is er geen sprake van een lange levertijd. Negatieve aspecten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn verschillende online platformen als scootmobieldiscount.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Tijdens deze scootmobieltraining in Harderwijk legt u de basis voor onder andere verkeersregels en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag gebruik maken van het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA polis kost c.a. €3,75 per maand. Een verzekerd voertuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Veel mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Twijfel? Neem contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Harderwijk.

Wat is precies een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Gelderland) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Binnenstad, Waterstad, Zeebuurt, Friesegracht, Stadsdennen, De Sypel, Stationsomgeving, Stadsweiden, Slingerbos, Tweelingstad, Frankrijk, Drielanden, Industrieterrein Lorentz, Buitengebied Harderwijk, Hierden, Wolderwijd.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie