Scootmobiel Soest

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Soest? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door deze slimme scooter met 3 of 4 wielen kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze expert biedt een helpende hand bij bij het kiezen van het juiste model. Op deze webpagina leest u tips voor het kiezen van het juiste model en aanvullende info over o.a. hoe het zit met de WMO, de geschatte prijzen, thuisdemo’s, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent meer onafhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €700,00 oplopend tot 6.000,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Soest (https://www.soest.nl).
 • Rondom uw woonplaats zijn er verschillende winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Kymco of Mango.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Gemiddelde kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Soest (WMO) | Speciaalzaken | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteSoest
Postcode3764
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€20 – €23 per uur
Populair merkPride Victory XL 130
Regionaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Soest

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Online vind u enorm veel modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die in lijn is met mijn situatie? Ons advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra dit duidelijk is kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Soest. Veel info vind u online aan de hand van brochures, een thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €720,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km koopt u al vanaf €1650,00.
 • Een model met 4 stevige wielen en een grote accu voor grote afstanden is er al vanaf €3050.

Onze kooptips mei 2024

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In de box hieronder vindt u een aantal belangrijke criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Soest kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is groter, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een grote accu. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Evenzeer verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en rijdt wat veiliger. Dit is merkbaar in bochten of als u een stoep op- of afrijdt. De variant met 4 wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De modellen onderscheiden zich flink wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan volstaan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar familie of vrienden of om gewoon lekker rond te rijden? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
In de situatie dat u grote stukken rijdt, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Goed om te weten: als u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Additioneel comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Luxueuze modellen hebben de beschikking over grote veringen en een goede verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Soest en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kosten komen tot stand a.d.h.v. het merk, het vermogen van de accu, de maximale snelheid en randproducten als een achteruitrijcamera en een een afdekhoes. De voordeligste voertuigen beginnen bij €475,00, de wat geavanceerdere modellen gaan al gauw richting de €6.400,00. In de tabel hieronder communiceren wij de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis312 km7 km/u€750
Beter315 km10 – 12 km/u€2000
Gevorderd450 km16 km/u€2700
Topper480 km+21 km/u€6.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Soest
scootmobiel-kopen-soest

Scootmobiel aanvragen gemeente Soest via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u via deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Soest. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het is goed om te weten dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-afdeling. Een paar weken later volgt een (telefonische) afspraak om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Soest. Dit kan telefonisch (0356093411), per mail (ingangzorgwerkeninkomen@soest.nl), of bezoek het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 3762 AV, Soest). Bezoek ook www.soest.nl voor de huidige procedures.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om tot een goede keuze te komen leest u hier relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit met advies op maat zal u veel duidelijk verschaffen. Bij een winkel of showroom kunt u allerlei modellen uittesten en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de omgeving Soest vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het vinden van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming staan meerdere vestigingen van verschillende aanbieders, winkels en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgRijksweg 23755 MVHilversum
Gezondheidscentrum De BiltHenrica van Erpweg 2c3732 BGDe bilt
WelzorgBlanckenhagenweg 63712 DEZeist
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Soest
Heeft u geen vervoer en kunt u niet naar de winkel komen? Er zijn gelukkig alternatieven. Een aantal aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst vergelijkt u een aantal bekende leveranciers die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Veel verkochte modellen
Onderstaand treft u een tabel met bekende modellen en merken met specifiek de actieradius, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Victory XL 13035 km15 km/u€ 3.150
Shoprider 889xlsbn59 km14 km/u€ 5.958
RvS van Seenus Saturnus 4 889NR40 km8 km/u€ 5.000
Afikim Caddy20 km6 km/u€ 1.045
Schema met populaire voertuigen mei 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Soest. Doe dat bijv. bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is de beste optie om een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Soest) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Meestal is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Een groeiend aantal merken adverteren met een unieke omruilgarantie. Juist daardoor kunt u zonder zorgen een bepaald model uittesten. Een jaarlijks onderhoud is ook essentieel. Om die reden raden wij aan om meteen een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Men let daarbij met name op bandenprofiel en de accuprestaties.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in de prijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een goede scooter met veel opties. Ook heeft u niet te maken met levertijd. Wat minder is zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook komen accu-problemen soms voor. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn veel online platformen zoals scoot.nu waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobielrijder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. Binnen deze scootmobieltraining in Soest worden onderwerpen behandeld alsverkeersregels en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u buiten rijdt in uw woonplaats, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,00 per maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Is het nog niet duidelijk? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Soest.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en vind u het leuk om er uit te trekken? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (juist ook in de provincie Utrecht) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig een praatje maken en verken samen de wijken als: t Hart-Soestdijk, Klaarwater, Boerenstreek, De Eng-Soest-Midden, Smitsveen, Overhees, Soest-Zuid, Soesterberg.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie