Scootmobiel De Bilt

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in De Bilt? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Geholpen door een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg.nl ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Op deze pagina vind u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en informatie over onderwerpen als WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, een thuisdemo, veiligheid in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €800,00 en €5.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente De Bilt (https://www.debilt.nl).
 • In de omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Drive en Afikim.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Geschatte kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente De Bilt (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3730
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€17,50 per uur
Populaire scootmobielPracticomfort Hurricane
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in De Bilt

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Maar waar moet ik op letten? Er is een enorm assortiment met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat past bijmijn behoeften? Beginpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en maak ik ook lange tochten? Als u deze vragen beantwoord hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in De Bilt. Dit kan online door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €930,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km koopt u al vanaf €2375,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een flinke accu begint zo rond de €4350.

Aankooptips juni 2024

Wilt u graag wat hulp bij het zoeken van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In het volgende gedeelte bekijkt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in De Bilt kan probleemloos mee in auto, bus of vliegtuig en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Praktisch voor gebruik in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is robuust, is comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Geschikt voor langere reizen.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Eveneens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. Dat is vooral zichtbaar wanneer u een bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. De variant met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De merken onderscheiden zich flink als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 20 km is dan voldoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het winkelcentrum of naar het park? U kunt dan het beste kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Mocht het zo zijn dat u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De wat stabielere vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu gaan vaak ook een stuk sneller. Vergeet niet: als u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Als u vaak lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Luxueuze modellen verschaffen een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in De Bilt en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kostprijzen komen tot stand a.d.h.v. de producent, de actieradius, de maximale snelheid en randproducten als een alarmsysteem en een beensteun. De voordeligste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €480,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al snel €8.000,00. In de bijgaande tabel treft u de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter311 km8,5 km/u€750
Prima325 km10 km/u€1550
Goed445 km16 km/u€4100
Royaal475 km +22 km/u€7.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in De Bilt
scootmobiel-kopen-de-bilt

Scootmobiel aanvragen gemeente De Bilt via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Mogelijk kan men via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een elektrische rolstoel, taxi maar ook een scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente De Bilt. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO rekent men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan bij het WMO-loket. Kort daarop komt de WMO-consulent langs om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Daarna zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente De Bilt. Bij vragen kunt u bellen (0302289411), door een e-mailtje te sturen (info@debilt.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Soestdijkseweg Zuid 173, 3721 AB, Bilthoven). Ga ook eens naar www.debilt.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing verzamelen wij hier relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Tijdens deze ritten kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom De Bilt zijn er verschillende winkels en showrooms. Een professionele adviseur kan u helpen met het kopen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgBlanckenhagenweg 63712 DEZeist
Medipoint | VitrasBergweg 13701 JJZeist
HulpmiddelencentrumVoorheuvel 753701 JDZeist
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in De Bilt
Loopt u moeilijk en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Erkende aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In onderstaand schema doorzoekt u een aantal bekende aanbieders die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: De thuiszorgwinkel van Nederland

Veel gekozen uitvoeringen
In de paragraaf hierna schetsen wij een overzicht met types die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de snelheid van het model en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Hurricane45 km15 km/u€ 6.000
Shoprider 889X79 km13 km/u€ 4.460
Molenaar Capri Pro 415 km6 km/u€ 890
Electric Mobility Liteway 418 km6 km/u€ 1.861
Schema met populaire voertuigen juni 2024

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in De Bilt. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u er op uit met een scootmobiel. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In dat geval is de beste optie om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in De Bilt) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Bij veel aanbieders is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Steeds meer aanbieders werken met een omruilgarantie. Zodoende kunt u vrijblijvend een bepaald type testen. Het onderhouden van uw scootmobiel is geen overbodige luxe. Daarom is het slim om een onderhoudscontract te kiezen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. afstelling spiegels en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage aanschafprijs: voor weinig geld is een goede scoot binnen handbereik. Ook kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn veel online platformen zoals scootplaza.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In een erkende scootmobieltraining in De Bilt behandeld u zaken zoals anticiperen op het verkeer en kunt u uw rijtechniek verbeteren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg dat u goed zichtbaar bent. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook voor gebruik binnenshuis). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,00 per maand. Een verzekerde mobiel heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel De Bilt.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en wilt u de omgeving beter leren kennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Vrijwel overal (tevens in de provincie Utrecht) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen naar buiten en maak een tocht door wijken als: De Bilt, Bilthoven-Zuid, Bilthoven-Noord, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Achttienhoven-Westbroek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie