Scootmobiel Stichtse Vecht

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Stichtse Vecht? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze slimme scooter met 3 of 4 wielen kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze specialist biedt praktische info bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze webpagina bekijkt u een compleet keuzeadvies en belangrijke info over onder andere Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de actuele prijzen, enkele populaire leveranciers, regels en richtlijnen en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De meest genoemde voordelen: u bent meer onafhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De onkosten liggen tussen de €800,00 & €4.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 • In en rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u meer informatie vindt over merken als Electric Mobility of Handicare.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Geschatte kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Stichtse Vecht (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3633
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,5 – €17,6 per uur
Veel gekozen merkShoprider 889xlsbn cabin
AdviespuntMango

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Stichtse Vecht

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik de scooter die in lijn is met mijn situatie? Onze tip: bedenk eerst wat u nodig hebt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, is het voor dagelijks gebruik, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u deze vragen beantwoord hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Stichtse Vecht. Doe dat bijvoorbeeld online aan de hand van brochures, een demo aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €710,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius kost u rond de €1975,00.
 • Een stevige 4-wieler met een bereik van 60 km of meer schaft u al aan vanaf c.a. €3350.

Tips van de expert mei 2024

Wilt u graag wat hulp bij het aanschaffen van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Bijgaand omschrijven wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Stichtse Vecht kan gemakkelijk mee in het OV of uw auto en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een wendbaar en licht model voor in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een langer actieradius. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Dat is vooral zichtbaar als u een bocht doorrijdt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. De variant met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De scoots onderscheiden zich enorm als we inzoomen op de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? Overweeg dan eens te kijken naar een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De snelheid van de scootmobiel
Zodra u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Stevige vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: wanneer u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen verschaffen maximale vering en een luxe zitting. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Stichtse Vecht en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De tarieven worden gevormd door de leverancier, de accucapaciteit, de maximale snelheid en aanvullende opties zoals een achteruitrijcamera en een voetenzak. De goedkoopste modellen kunt u al vinden vanaf €505,00, en de meest luxe scooters kosten al gauw €6.000,00. In deze tabel bekijkt u de actuele prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner311 km7 km/u€550
Verbeterd315 km10 km/u€1400
Comfortabel440 km17 – 18 km/u€3600
Luxe485 km20 km/u€6.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Stichtse Vecht
scootmobiel-kopen-stichtse-vecht

Scootmobiel aanvragen gemeente Stichtse Vecht via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u middels deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Onder andere de regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u aankloppen bij de gemeente Stichtse Vecht. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Bedenk wel dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO rekent men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Aanmelden kan bij de WMO specialist van de gemeente. Hierna komt de WMO-consulent langs om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Binnen een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Stichtse Vecht. U kunt even bellen (0346254000), als per mail (Zorggroep de Vechtstreek), of bezoek het gemeentehuis (Endelhovenlaan 1, 3601 GR, Maarssen). Ga ook eens naar www.stichtsevecht.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op Scootzorg.nl informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar onderaan de streep moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal u veel duidelijk verschaffen. Op dat moment kunt u verschillende modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In en rondom Stichtse Vecht vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van showrooms, winkels en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MangoDe Corridor 2-43621 ZBBreukelen
Harting-BankReactorweg 1603542 ADUtrecht
VegroHaroekoeplein 143531 WNUtrecht
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Stichtse Vecht
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Deskundige aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In onderstaand schema ontdekt u de beste winkels waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Heel wendbaar (korte draaicirkel)
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk treft u een lijstje met modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de snelheid van het model en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889xlsbn cabin40 km14 km/u€ 8.492
Electric Mobility Rascal Vision45 km13 km/u€ 6.032
Molenaar Capri Pro 315 km6 km/u€ 599
Pride Go-Go Ultra 316 km6 km/u€ 845
Overzicht met populaire modellen mei 2024

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Stichtse Vecht. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Dan raden we zeker aan een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Stichtse Vecht) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Verschillende aanbieders werken met een omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos een model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook essentieel. Vandaar is het slim om te kiezen voor een onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De monteur onderzoekt o.a. koolborstels en accuspanning + conditie.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Bovendien heeft u niet te maken met levertijd. Waar u op moet letten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals uwzorgshop.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en trainingen. Bij zo’n scootmobieltraining in Stichtse Vecht worden onderwerpen behandeld alsverkeerskennis en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag rijden op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan riskeert u een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,65 per maand. Een verzekerd voertuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Is het nog niet duidelijk? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Stichtse Vecht.

Wat is precies een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In het hele land (uiteraard ook in de provincie Utrecht) zijn zulke initiatieven te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en tour door wijken zoals: Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie