Scootmobiel Vreeland

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Vreeland? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Door middel van dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer zeker buiten de deur en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze specialist biedt een adviserende rol bij het gehele aankoopproces. Via onze vergelijker bieden wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten en extra info over onderwerpen zoals PGB en WMO, de kosten van een goed model, showrooms in de regio, waar u op moet letten in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De meest genoemde voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De kosten wisselen sterk tussen €550,00 & €5.000,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom (of dealer) van bekende merken als RvS van Seenus en Caremart.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Stichtse Vecht (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3633
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14,5 – €17,6 per uur
Aantrekkelijke scootmobielTravelux Boost 3
AdviespuntMango

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Vreeland

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Dus, hoe vind ik dan een scooter die aansluit op mijn verwachtingen? Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, is het voor dagelijks gebruik, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Op het moment dat dit duidelijk is start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Vreeland. De meeste informatie is online beschikbaar aan de hand van brochures, een handige thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €770,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km is er al vanaf €2200,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een flinke accu is er al vanaf €4750.

Tips van de expert maart 2021

Heeft u extra advies nodig bij het vinden van een goede scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. Bijgaand treft u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Vreeland is zonder moeite mee te nemen in de tram, bus of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is stabiel, is comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Dit is handig in kleine ruimtes. Daarnaast heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft een veilig gevoel. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een scherpe bocht maakt en op minder slechte wegen. Een model met 4 wielen haalt een hogere snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich flink wanneer we kijken naar actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km zal dan voorzien. Denk u eraan veel te gaan rijden naar omliggende dorpen of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Onthoud: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Additioneel comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De luxere modellen verschaffen een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Vreeland en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De onkosten hebben te maken met het merk, het bereik, de gemiddelde snelheid en opties als veiligheidsgordels en mandjes en tassen. De goedkoopste modellen zijn er al vanaf €505,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €6.900,00. In het onderstaande overzicht bekijkt u de geschatte prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner314 km6,5 km/u€750
Prima325 km10 km/u€2000
Uitstekend435 km16 km/u€3800
Topper475 km20 – 22 km/u€6.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Vreeland
scootmobiel-kopen-vreeland

Scootmobiel aanvragen gemeente Stichtse Vecht via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In enkele gevallen kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en participeren in de maatschappij? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Stichtse Vecht. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Minpunt is dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Daaropvolgend wordt er een gesprek gepland om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Stichtse Vecht. Vragen? Dat kan telefonisch (0346254000), door een e-mailtje te sturen (Zorggroep de Vechtstreek), of bezoek het gemeentehuis (Endelhovenlaan 1, 3601 GR, Maarssen). Bezoek ook www.stichtsevecht.nl voor extra informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen treft u op deze pagina veel nuttige informatie en kooptips. Echter geeft een testrit een compleet beeld. Een 100% gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom uw woonplaats Vreeland kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst vind u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgleveranciers + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MangoDe Corridor 2-43621 ZBBreukelen
Harting-BankReactorweg 1603542 ADUtrecht
VegroHaroekoeplein 143531 WNUtrecht
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Vreeland
Heeft u geen vervoer en kunt u geen winkel bezoeken? Er zijn gelukkig alternatieven. Erkende aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst vindt u de meest bekende bedrijven die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Overzicht met veel verkochte types
Hieronder bekijkt u een opsomming met succesvolle merken en modellen met daarbij details zoals actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Travelux Boost 317 km7,2 km/u€ 1.090
Molenaar AvantGarde 415 km6 km/u€ 1.990
Practicomfort Polka 4WD34 km15 km/u€ 3.200
Travelux Infineon 3 ‘SWB’40 km15 km/u€ 8.380
Schema met populaire modellen maart 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Vreeland. Dat doet men o.a. via bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In het kader daarvan is het alternatief om zelf een scoot te kopen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Vreeland) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Steeds vaker kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder zorgen een model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is ook erg belangrijk. Vandaar is het verstandig om te kiezen voor een onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De expert bekijkt onder andere stuurkolom afstelling en de staat van de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de verkoopprijs: tegen lage kosten heeft u een zeer kwalitatief model. Bovendien is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als 2dehands.be waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als u met een scootmobiel rijdt hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Vreeland leert u van alles over anticiperen op het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: als bestuurder mag u rijden op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u met het voertuig naar buiten gaat, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,85 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Veel mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Is het nog niet duidelijk? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Vreeland.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In het hele land (tevens in de provincie Utrecht) zijn zulke clubs actief. Gezellig een praatje maken en rijd samen door de wijken: Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.

Plaats een reactie