Scootmobiel Nieuwersluis

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Nieuwersluis? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Middels een drie- of vierwielige scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Op deze pagina treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en uitgebreide details over bijvoorbeeld hoe het zit met de WMO, de huidige prijzen, de meest bekende aanbieders, verkeersregels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • Belangrijkste voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De kosten schommelen tussen €500,00 tot wel €5.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 • In de regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Shoprider en Quingo.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Geschatte kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Stichtse Vecht (WMO) | Verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3631
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€14,5 – €17,6 per uur
Veel gekozen merkMolenaar Capri Pro 4
Lokaal adviespuntMango

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nieuwersluis

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn profiel? Beginpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Als u deze vragen beantwoord hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Nieuwersluis. Doe dat bijvoorbeeld online aan de hand van brochures, een demo aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €640,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km schaft u al aan vanaf c.a. €1725,00.
 • Een stevige 4-wieler en een grote accu voor grote afstanden vind u al vanaf €4300.

Tips van de expert maart 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het kiezen van de juiste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In onderstaande opsomming achterhaalt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nieuwersluis kan probleemloos mee in auto, bus of vliegtuig en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is robuust, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Ideaal in de supermarkt. Ook heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft een veilig gevoel. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in bochten en op een oneffen terrein. Een scooter met 4 wielen kan harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De modellen wisselen sterk wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan voldoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar familie of vrienden of naar buitengebieden? Dan adviseren wij een minimale accu van 85 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan is het handig als de vaart er in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Grote vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Let op: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Extra comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Professionele modellen verschaffen een uniek veringssysteem en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Reserveer een model voor een proefrit in Nieuwersluis en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De prijzen komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, het bereik, de gemiddelde snelheid en aanvullende opties zoals een zuurstoffleshouder & mandjes en tassen. De goedkoopste voertuigen kunt u al vinden vanaf €495,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €5.500,00. In het onderstaande overzicht vind u de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel38 km8,5 km/u€800
Goed325 km11 km/u€1650
Uitmuntend445 km17 – 18 km/u€2500
Luxueus485 km20 – 22 km/u€8.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nieuwersluis
scootmobiel-kopen-nieuwersluis

Scootmobiel aanvragen gemeente Stichtse Vecht via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Soms kunt u d.m.v. de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan de regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u aankloppen bij de gemeente Stichtse Vecht. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Daaropvolgend volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Daarna hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Stichtse Vecht. U kunt even bellen (0346254000), per mail (Zorggroep de Vechtstreek), of ga even langs bij het stadhuis (Endelhovenlaan 1, 3601 GR, Maarssen). Check ook eens www.stichtsevecht.nl voor de huidige procedures.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om tot een goede keuze te komen vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Gebruik maken van een gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Zo kunnen diverse modellen worden getest en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de omgeving Nieuwersluis vinden we een aantal winkels/showrooms. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het kopen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel treft u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MangoDe Corridor 2-43621 ZBBreukelen
Harting-BankReactorweg 1603542 ADUtrecht
VegroHaroekoeplein 143531 WNUtrecht
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Nieuwersluis
Heeft u fysieke problemen en kan u niet naar de winkel toe? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Betrouwbare aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de volgende lijst bekijkt u de meest bekende organisaties waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Overzicht met veel verkochte types
In het volgende hoofdstuk bekijkt u een overzicht met modellen die veel verkocht worden met o.a. de actieradius, de snelheid van het model en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Molenaar Capri Pro 415 km6 km/u€ 890
Freerider Companion 320 km7 km/u€ 1.875
RvS van Seenus Mini Crosser M-model 380 km15 km/u€ 10.265
Freerider Canterbury 340 km15 km/u€ 5.295
Overzicht met populaire scoots maart 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Nieuwersluis. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In dat geval is de beste optie om te kiezen voor een eigen exemplaar of een leasecontract te nemen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nieuwersluis) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige aanbieders werken met een omruilgarantie. Daarmee kunt u vrijblijvend een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een onderhoudsplan is cruciaal. Daarvoor raden wij aan om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. afstelling spiegels en accuspanning + conditie.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage prijs: voor weinig geld kunt u een heel geschikte scooter kopen. Verder kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Minpunten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kwaliteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als marktplaats.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Binnen deze scootmobieltraining in Nieuwersluis leert u van alles over anticiperen op het verkeer en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, een ongeluk zit in een klein hoekje. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een verzekering met WA dekking start v.a. €4,30 per maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Zijn er nog onduidelijkheden? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Nieuwersluis.

Wat is precies een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (ook in de provincie Utrecht) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Samen met een groep lekker naar buiten en rijd samen door de wijken: Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.

Plaats een reactie