Scootmobiel Nieuwer Ter Aa

Zoekt u een goede scootmobiel in Nieuwer Ter Aa? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Dankzij zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer vrij en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze expert biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Op deze website bekijkt u een uitgebreid keuzeadvies en belangrijke info over onder andere een aanvraag doen via de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, het aanvragen van een thuisdemonstratie, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Belangrijkste voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De prijzen schommelen tussen €500,00 tot zo’n €4.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 • In uw omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Shoprider of Quingo.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Actuele kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Stichtse Vecht (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3626
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,5 – €17,6 per uur
Populaire scootmobielShoprider 889NRS
Punt voor adviesMango

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nieuwer Ter Aa

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een model dat past bijmijn wensen?Startpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, hoe vaak rijd ik ermee, en is het voor korte of lange afstanden? Als u dit goed bekeken hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Nieuwer Ter Aa. De meeste informatie is online beschikbaar door middel van een brochure, een thuisdemo of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel kost u rond de €590,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius koopt u al vanaf €2050,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met alle gemakken koopt u al vanaf €4950.

Onze kooptips maart 2021

Heeft u extra advies nodig bij het aanschaffen van de juiste scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In onderstaande opsomming bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nieuwer Ter Aa kunt u eenvoudig meenemen in de auto of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een veel groter bereik. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit is handig in kleine ruimtes. Daarnaast geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en rijdt wat veiliger. Dit merkt u vooral in bochten en op een oneffen terrein. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De merken variëren enorm op het gebied van actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Rijdt u alleen in huis? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 20 km zal dan volstaan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het winkelcentrum of het bos? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

De maximum snelheid
Zodra u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Grote vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Modellen met een grotere accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Additioneel comfort
Tijdens het rijden van een rit en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen beschikken over een uitstekende vering en een verstelbare stoel. Test een model uit voor een proefrit in Nieuwer Ter Aa om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De prijzen hangen af van het merk, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals een zuurstoffleshouder & een kruk- en stokhouder. De voordeligste modellen zijn er al vanaf €480,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al snel €6.700,00. In het overzicht hieronder bieden wij de gemiddelde prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km7 km/u€550
Goed315 – 25 km10 – 12 km/u€1850
Uitstekend440 km17 – 18 km/u€3400
Luxe485 km21 km/u€7.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nieuwer Ter Aa
scootmobiel-kopen-nieuwer-ter-aa

Scootmobiel aanvragen gemeente Stichtse Vecht via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties kunt u hulp vragen bij de gemeente Stichtse Vecht. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-balie. Kort daarop wordt er een gesprek gepland om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Afsluitend krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Stichtse Vecht. Hiervoor kunt u ook even bellen (0346254000), per mail (Zorggroep de Vechtstreek), of ga even langs bij het stadhuis (Endelhovenlaan 1, 3601 GR, Maarssen). Zie ook www.stichtsevecht.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot treft u op deze pagina nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit maken zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens uw bezoek kunnen diverse modellen worden getest en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom uw woonplaats Nieuwer Ter Aa zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MangoDe Corridor 2-43621 ZBBreukelen
Harting-BankReactorweg 1603542 ADUtrecht
VegroHaroekoeplein 143531 WNUtrecht
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Nieuwer Ter Aa
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Deskundige leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende opsomming bekijkt u een aantal bekende organisaties waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: 27 jaar ervaring en eigen monteurs
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Populaire uitvoeringen en opties
In het volgende hoofdstuk schetsen wij een tabel met modellen die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889NRS25 km7 km/u€ 4.523
Pride Go-Go Elite Traveller Plus 420 km7 km/u€ 1.399
Medema Cabin70 km15 km/u€ 14.870
Freerider Knightsbridge 340 km7 km/u€ 2.975
Tabel met populaire voertuigen maart 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Nieuwer Ter Aa. Dit kunt u doen bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In die situatie is de beste optie om zelf een scoot te kopen of te gaan voor leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nieuwer Ter Aa) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Uiteraard kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende merken werken met een omruilgarantie. Zo kunt u vrijblijvend een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Gedegen onderhoud is ook erg belangrijk. Om die reden is het aan te raden om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Aandachtspunten zijn stuurinrichting/ uitlijning en de accuprestaties.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het positieve aspect van een goede occasion is de investering (kosten): tegen een lage prijs kunt u een heel geschikte scooter kopen. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Minpunten zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Maak een lange proefrit om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootplaza.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In professionele scootmobieltrainingen in Nieuwer Ter Aa behandeld u zaken zoals regels in het verkeer en praktische tips om veilig te rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA polis kost c.a. €3,55 per maand. Een voertuig dat verzekerd is is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met een afnemende mobiliteit overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Is het nog niet duidelijk? Neem contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Nieuwer Ter Aa.

Wat is precies een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en geniet u van het maken van tochtjes? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (tevens in de provincie Utrecht) kunt u zich aansluiten. Geniet van het sociale contact en maak een tocht door wijken als: Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.

Plaats een reactie