Scootmobiel Tienhoven

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Tienhoven? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Met zo’n elektrische scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze expert biedt een adviserende rol bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl bieden wij nuttige keuzetips en aanvullende info over o.a. hoe het zit met de WMO, de huidige prijzen, enkele populaire leveranciers, waar u op moet letten in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • Voordelen: minder afhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De kosten wisselen sterk tussen €500,00 tot wel €5.000,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 • In deze regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Excel of DKCity.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Actuele kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Stichtse Vecht (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3612
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€14,5 – €17,6 per uur
Populair merkMolenaar AvantGarde 3
Adviespunt in de buurtHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Tienhoven

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn behoeften? Advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Wanneer u dit goed bekeken hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Tienhoven. Doe dat bijvoorbeeld online d.m.v. een uitgebreide brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €790,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km schaft u al aan vanaf c.a. €1925,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een actieradius van 60 km is er al vanaf €3050.

Keuzeadvies maart 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de box hieronder bieden wij de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Tienhoven kunt u eenvoudig meenemen in het vliegtuig of OV en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Geschikt voor langere reizen.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Tevens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar in snelle bochten en op een oneffen terrein. Een model met vier wielen is vaak wat sneller en biedt meer comfort.

Hoe zit het met de actieradius?
De mobielen onderscheiden zich sterk als wij het hebben over de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) volstaat dan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar omliggende dorpen of om gewoon lekker rond te rijden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De snelheid van de scootmobiel
Als u lange afstanden wilt afleggen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Grote vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een hoge actieradius hebben meestal een hogere topsnelheid. Goed om te weten: op de stoep geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Luxueuze modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Reserveer een model voor een proefrit in Tienhoven en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u naar moet kijken bij het kopen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De onkosten worden gebaseerd op het merk, het vermogen van de accu, de snelheid en aanvullende opties zoals een alarmsysteem en een bagagemand. De goedkoopste scooters starten bij €475,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €5.500,00. In deze tabel communiceren wij de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget312 km8 km/u€650
Standaard315 – 20 km11 km/u€1500
Uitstekend450 km18 km/u€2900
Luxe485 km21 km/u€8.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Tienhoven
scootmobiel-kopen-tienhoven

Scootmobiel aanvragen gemeente Stichtse Vecht via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In sommige situaties kunt u via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Stichtse Vecht. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het is goed om te weten dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO berekent het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Daaropvolgend wordt er een gesprek gepland om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Afsluitend krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Stichtse Vecht. Hiervoor kunt u ook even bellen (0346254000), u kunt een e-mail sturen (Zorggroep de Vechtstreek), of bezoek het gemeentehuis (Endelhovenlaan 1, 3601 GR, Maarssen). Bekijk ook www.stichtsevecht.nl voor actuele informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen verzamelen wij hier veel bruikbare informatie. Maar uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis biedt in dat geval uitkomst. Tijdens uw bezoek krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom uw woonplaats Tienhoven kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder staan meerdere vestigingen van showrooms, winkels en zorgverleners + WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankReactorweg 1603542 ADUtrecht
VegroHaroekoeplein 143531 WNUtrecht
WelzorgVan Bijnkershoeklaan 103527 XLUtrecht
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Tienhoven
Heeft u fysieke problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Landelijke aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende lijst doorzoekt u populaire leveranciers waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Advies op maat
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Wat zijn populaire modellen?
Onderstaand bieden wij een overzicht met bekende modellen en merken inclusief de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Molenaar AvantGarde 315 km6 km/u€ 1.690
Mango Cat 318 km7 km/u€ 1.399
Handicare Trophy 360 km15 km/u€ 3.000
Pride Victory XL 14040 km15 km/u€ 4.460
Overzicht met populaire scoots maart 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Tienhoven. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen geringe kosten kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In dat geval is het raadzaam om een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Tienhoven) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Uiteraard kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Diverse merken adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder verplichtingen een model uitproberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is cruciaal. Om die reden raden wij aan om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Aandachtspunten zijn wiellagers voor en achter en accuspanning + conditie.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een belangrijk voordeel van een occasion is de investering (kosten): tegen een lage prijs heeft u een zeer kwalitatief model. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Negatieve aspecten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn veel online platformen zoals ebay.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. In een erkende scootmobieltraining in Tienhoven behandeld u zaken zoals verkeerskennis en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en kijk goed om bij het inhalen. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u met het voertuig naar buiten gaat, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u onverzekerd de weg op? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,40 per maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Is het nog niet duidelijk? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Tienhoven.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en vind u het leuk om er uit te trekken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Utrecht) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en geniet van het rijden door wijken zoals: Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.

Plaats een reactie