Scootmobiel Oud Zuilen

Wilt u een goede scootmobiel in Oud Zuilen? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze speciale scooter voelt u zich wendbaar en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? De website Scootzorg.nl helpt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met een handig keuzeadvies en bruikbare informatie over zaken als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de actuele prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, veiligheid in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €500,00 oplopend tot 4.500,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 • In uw regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Excel of Inca.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Tarieven (maart 2021) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Stichtse Vecht (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3611
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€14,5 – €17,6 per uur
Veel gekozen merkFreerider Companion 3
Lokaal adviespuntHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oud Zuilen

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn eisen en wensen? Beginpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Als u deze vragen beantwoord hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Oud Zuilen. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een demo aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €900,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km koopt u al vanaf €2000,00.
 • Een stevige 4-wieler met een actieradius van 60 km koopt u al vanaf €3300.

Advies van de specialist maart 2021

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de lijst hieronder achterhaalt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Oud Zuilen is zonder moeite mee te nemen in de tram, bus of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een erg handzaam model voor binnen en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is robuust, heeft grote banden, meer comfort en heeft een hogere actieradius en snelheid. Geschikt voor langere reizen.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u als u een bocht doorrijdt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De scoots variëren aanzienlijk als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) volstaat dan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het winkelcentrum of een plaatselijk buurtgebouw? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
Mocht het zo zijn dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De wat stabielere vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: wanneer u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Duurdere modellen hebben de beschikking over een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel. Ga direct proefrijden in Oud Zuilen en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De aanschafprijzen komen tot stand a.d.h.v. de producent, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en randproducten als een dashboardbeschermer en een boodschappenmand. De goedkoopste modellen beginnen bij €520,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al gauw €5.500,00. In de bijgaande tabel vind u de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig313 km6 km/u€550
Verbeterd315 – 25 km10 – 12 km/u€1200
Uitmuntend450 km15 km/u€4100
Topper475 km21 km/u€9.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oud Zuilen
scootmobiel-kopen-oud-zuilen

Scootmobiel aanvragen gemeente Stichtse Vecht via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Soms kunt u middels deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan de regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente Stichtse Vecht. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Bedenk wel dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • De aanvraag kunt u doen bij uw WMO adviseur. Daaropvolgend komt de WMO-consulent langs om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Afsluitend hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Stichtse Vecht. U kunt even bellen (0346254000), per mail (Zorggroep de Vechtstreek), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Endelhovenlaan 1, 3601 GR, Maarssen). Ga ook eens naar www.stichtsevecht.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het vinden van de ideale scoot bekijkt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Uiteraard is een producttest ook noodzakelijk. De gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Op dat moment krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de buurt van Oud Zuilen zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een getrainde specialist zal u helpen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder treft u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankReactorweg 1603542 ADUtrecht
VegroHaroekoeplein 143531 WNUtrecht
WelzorgVan Bijnkershoeklaan 103527 XLUtrecht
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Oud Zuilen
Bent u slecht ter been en kunt u geen winkel bezoeken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Verschillende leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst ontdekt u de meest bekende merken die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Altijd vrijblijvend telefonisch advies
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Meest verkochte modellen
Onderstaand treft u een lijstje met populaire merken + modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de maximale snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Companion 320 km7 km/u€ 1.875
Freerider Ascot 318 km7 km/u€ 1.399
Handicare Trophy 6 4W60 km15 km/u€ 8.040
Molenaar Royal40 km15 km/u€ 4.990
Overzicht met populaire voertuigen maart 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Oud Zuilen. Dat doet men o.a. via speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Op dat moment raden we zeker aan te kiezen voor een eigen exemplaar of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oud Zuilen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Meestal is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Steeds meer aanbieders werken met een omruilgarantie. Dan kan u zorgeloos 1 of 2 weken een bepaald type proberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is tegen noodzakelijk. Om die reden is het handig om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. stuurinrichting/ uitlijning en het accuvermogen.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. De populariteit van de occasion zit ‘m in de investering (kosten): voor weinig geld koopt u een goede scooter met veel opties. Ook is er vaak geen levertijd. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Let ook goed op de actieradius. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals dezorgoutlet.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als voertuig bestuurder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In professionele scootmobieltrainingen in Oud Zuilen komen thema’s aan bod als anticiperen op het verkeer en kunt u uw rijvaardigheid versterken. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg voor goede verlichting. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,10 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Twijfel? Neem contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Oud Zuilen.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en gezellige lange tochten maken? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In het hele land (juist ook in de provincie Utrecht) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.

Plaats een reactie