Scootmobiel Maarssen

Op zoek naar een goede scootmobiel in Maarssen? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door middel van zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl helpt u bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg.nl treft u handige tips en aanvullende info over o.a. WMO en PGB, de actuele prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, waar u op moet letten in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • De voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De tarieven liggen tussen de €700,00 tot wel €5.750,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 • In uw omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Molenaar en DKCity.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Gemiddelde kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Stichtse Vecht (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3604
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€14,5 – €17,6 per uur
Aantrekkelijke scootmobielFreerider Companion
Lokaal adviespuntHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Maarssen

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een product dat rijmt met mijn behoeften? Advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, is het voor dagelijks gebruik, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra u dit helder hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Maarssen. Alle belangrijke info leest u online door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €900,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km vind u al vanaf €2300,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een actieradius van 60 km schaft u al aan vanaf c.a. €4550.

Advies van de specialist maart 2021

Loopt u tegen problemen op bij het kiezen van de beste scootmobiel van dit moment? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de lijst hieronder omschrijven wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Maarssen is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en is handig als u weinig ruimte heeft. Handig voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Evenzeer beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft u een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar in snelle bochten en op minder slechte wegen. Een scooter met 4 wielen kan harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De verschillende uitvoeringen verschillen enorm wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximale snelheid
Mocht het zo zijn dat u dagelijks veel onderweg bent, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Geavanceerde vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een grotere accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Vergeet niet: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra opties
Als u vaak lange ritten maakt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De high-end modellen verschaffen een uniek veringssysteem en een verstelbare stoel. Boek een proefrit in Maarssen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu waar u op moet letten bij het kopen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De prijzen worden gebaseerd op de fabrikant, de capaciteit van de accu, de topsnelheid en optionele extra’s zoals veiligheidsgordels en een beschermhoes. De gunstigste scooters zijn er al vanaf €485,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al gauw op tot €7.000,00. In het overzicht hieronder staat de actuele prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget38 km8,5 km/u€700
Beter315 – 20 km10 km/u€1500
Gevorderd450 km15 – 17 km/u€3000
Luxueus480 km+20 km/u€7.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Maarssen
scootmobiel-kopen-maarssen

Scootmobiel aanvragen gemeente Stichtse Vecht via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u d.m.v. de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget ontvangen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u thuis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Stichtse Vecht. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het is goed om te weten dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan bij de WMO-afdeling. Daaropvolgend volgt een (telefonisch) gesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Afsluitend hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Stichtse Vecht. Hiervoor kunt u ook even bellen (0346254000), u kunt een e-mail sturen (Zorggroep de Vechtstreek), of bezoek het gemeentehuis (Endelhovenlaan 1, 3601 GR, Maarssen). Bekijk ook www.stichtsevecht.nl voor achtergrondinformatie.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen bieden wij nuttige informatie die u kunnen helpen. Toch is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit met advies op maat zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op dat moment kunnen diverse modellen worden getest en kunt u tot een goed besluit komen. In en rondom Maarssen vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder vind u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankReactorweg 1603542 ADUtrecht
VegroHaroekoeplein 143531 WNUtrecht
WelzorgVan Bijnkershoeklaan 103527 XLUtrecht
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Maarssen
Heeft u fysieke problemen en kan u niet naar de winkel toe? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Deskundige leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In onderstaand schema treft u een aantal bekende leveranciers die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Mogelijkheden voor verzekering
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
 • Vegro: Diverse accessoires op voorraad
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Overzicht met populaire scoots
In de paragraaf hierna bekijkt u een lijstje met types die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de snelheid (maximum) en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Companion20 km7 km/u€ 1.871
Excel Travelux Boost 317 km7 km/u€ 944
Handicare Winner 460 km15 km/u€ 7.485
Shoprider Mercurius 340 km15 km/u€ 4.012
Schema met populaire scoots maart 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Maarssen. Dat doet men o.a. via een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In het kader daarvan is het wellicht slimmer om zelf een scoot te kopen of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Maarssen) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Meestal kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Meerdere scootmobiel leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kunt u rustig een bepaald type testen. Een kwalitatief onderhoud is ook erg belangrijk. Hiervoor raden wij aan om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Aandachtspunten zijn de remmen en de accu(lader).

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de aantrekkelijke prijs: tegen een lage prijs heeft u een zeer kwalitatief model. Evenzeer is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Let ook goed op de actieradius. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn diverse websites zoals uwzorgshop.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als voertuig bestuurder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Er bestaan wel opties voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Gedurende deze scootmobieltraining in Maarssen legt u de basis voor onder andere verkeerstheorie en leert u veiliger rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: u bent welkom op voet- en fietspad, en de openbare weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €5,20 p/maand. Een verzekerde scooter is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is handig als u grote afstanden aflegt. Nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Maarssen.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel gebieden (ook in de provincie Utrecht) zijn zulke clubs actief. Voorkom dat u vereenzaamt en rijd samen door de wijken: Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.

Plaats een reactie