Scootmobiel Nigtevecht

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Nigtevecht? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze elektrisch aangedreven scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze expert biedt een helpende hand bij bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via onze vergelijker leest u nuttige keuzetips en specifieke informatie rondom WMO, de actuele prijzen, showrooms in de regio, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • De voordelen: u bent meer zelfstandig en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten variëren tussen €550,00 tot zo’n €5.250,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 • Rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Excel en Caremart.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Tarieven (maart 2021) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Stichtse Vecht (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode1393
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€14,5 – €17,6 per uur
Populair merkInvacare Auriga 4W
Lokaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nigtevecht

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? U kunt kiezen uit talloze modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een model dat matcht met mijn eisen en wensen? Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en maak ik ook lange tochten? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Nigtevecht. Dit kan online door middel van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €730,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van zo’n 40 km schaft u al aan vanaf c.a. €1875,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met alle gemakken vind u al vanaf €4050.

Tips van de expert maart 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het kiezen van de meest ideale scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de lijst hieronder achterhaalt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nigtevecht kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Handig voor in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is groter, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een hogere actieradius en snelheid. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Bovendien beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft een veilig gevoel. Dat ervaart u als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. Een scoot met vier wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De scoots wisselen enorm als we kijken naar de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 20 km is dan voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar familie of vrienden of om gewoon lekker rond te rijden? In die situaties kiest u voor een bereik van tenminste 50 km.

De snelheid van de scootmobiel
Als u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De budget opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Robuuste vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Onthoud: als u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Additioneel comfort
Tijdens het rijden van een rit en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De meest luxe modellen bieden maximale vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga direct proefrijden in Nigtevecht om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De aanschafprijzen worden gebaseerd op de producent, het bereik, de snelheid die u kunt halen en randproducten als oprijplaten of een krukhouder. De voordeligste scooters zijn er al vanaf €525,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al snel €6.900,00. In het overzicht hieronder bieden wij de actuele prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig38 km6,5 km/u€750
Goed320 km10 km/u€1450
Uitmuntend450 km18 km/u€2500
Luxe485 km21 km/u€8.000
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nigtevecht
scootmobiel-kopen-nigtevecht

Scootmobiel aanvragen gemeente Stichtse Vecht via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Dan kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Stichtse Vecht. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO specialist van de gemeente. Hierna vind er een gesprek plaats om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Daarna zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Stichtse Vecht. Hiervoor kunt u ook even bellen (0346254000), e-mailen (Zorggroep de Vechtstreek), of kom naar het gemeentehuis (Endelhovenlaan 1, 3601 GR, Maarssen). Ga ook eens naar www.stichtsevecht.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vergelijken van voertuigen treft u op deze pagina nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar onderaan de streep is het uittesten ook zeer handig. Een 100% gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens deze ritten krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de buurt van Nigtevecht vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel treft u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroReykjavikstraat 11334 KGAlmere
HulpmiddelencentrumBolderweg 61332 ATAlmere
MedipointPalmpolstraat 551327 CBAlmere
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Nigtevecht
Heeft u geen vervoer en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Erkende aanbieders verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. In de volgende lijst bekijkt u uiteenlopende winkels die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Populaire uitvoeringen en opties
Hieronder schetsen wij een opsomming met succesvolle merken en modellen met daarachter de gemiddelde actieradius, de topsnelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Invacare Auriga 4W40 km10 km/u€ 1.053
Meyra Ortopedia Cityliner 410+35 km10 km/u€ 4.675
Shoprider GK 1020 km6 km/u€ 2.195
Mango Leopard 345 km17 km/u€ 5.500
Overzicht met populaire voertuigen maart 2021

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Nigtevecht. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u er op uit met een scootmobiel. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Op dat moment is het alternatief om zelf een scoot te kopen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nigtevecht) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Meestal kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Steeds meer fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Op deze manier kan u gerust een model uitproberen. Gedegen onderhoud is cruciaal. Hiervoor kan u ervoor kiezen om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Men let daarbij met name op verlichting + richtingaanwijzer en de accu(lader).

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote voordeel van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Ook kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als tweedehands-scootmobiel.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U kunt wel investeren in een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Nigtevecht behandeld u zaken zoals regels in het verkeer en en leert u veilig sturen. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag gebruik maken van het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,40 p/maand. Een verzekerde scoot heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met fysieke problemen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is handig als u grote afstanden aflegt. Twijfel? Ga dan in gesprek met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Nigtevecht.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en gezellige lange tochten maken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (waaronder provincie Utrecht) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen naar buiten en verken samen de wijken als: Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.

Plaats een reactie