Scootmobiel Nieuwegein

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Nieuwegein? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze handige scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze vergelijker is er om u te helpen bij het kiezen van het juiste model. Via onze vergelijker leest u tips voor het kiezen van het juiste model en belangrijke info over onder andere WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, advies aan huis, veiligheid in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • De voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €850,00 oplopend tot 6.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Nieuwegein (https://www.nieuwegein.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Electric Mobility en Caremart.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Nieuwegein (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieUtrecht
GemeenteNieuwegein
Postcode3435
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€12,5 – €20 per uur
Aantrekkelijk merkShoprider 889X
Regionaal adviespuntMedipoint | Vitras

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nieuwegein

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een product dat voldoet aan mijn profiel? Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en maak ik ook lange tochten? Wanneer u dit helder hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Nieuwegein. Doe dat bijvoorbeeld online door middel van een brochure, een demo aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €560,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 km actieradius is te koop vanaf €1500,00.
 • Een stevige 4-wieler met een flinke accu begint zo rond de €3550.

Aankooptips mei 2024

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Ons team wil u graag te woord staan. Hieronder vindt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nieuwegein kunt u eenvoudig meenemen in het openbaar vervoer en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Praktisch voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is groter, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan langer en harder rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Evenzeer beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en voelt veiliger. Dit is merkbaar in bochten en op een oneffen terrein. Een model met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De mobielen wisselen behoorlijk als we inzoomen op de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan afdoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het winkelcentrum of een plaatselijk buurtgebouw? In die situaties kiest u voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
Mocht het zo zijn dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Let op: wanneer u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra’s
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Luxueuze modellen onderscheiden zich door een goede vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Nieuwegein en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kostprijzen hangen af van de producent, de grootte van de accu, de maximale snelheid en extra’s zoals een drempelhulp + een beenhoes. De aantrekkelijkste scoots starten bij €495,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €6.800,00. In het onderstaande overzicht communiceren wij de richtprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter39 km8,5 km/u€700
Verbeterd320 – 25 km12 km/u€1250
Comfortabel460 km17 km/u€4200
Royaal475 km20 km/u€9.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nieuwegein
scootmobiel-kopen-nieuwegein

Scootmobiel aanvragen gemeente Nieuwegein via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een rolstoel, regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken en wilt u graag in uw huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Nieuwegein. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het is goed om te weten dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarop volgt een (telefonische) afspraak om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken/maanden hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Nieuwegein. Zowel telefonisch (14030), u kunt een e-mail sturen (wmo@nieuwegein.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Stadsplein 1, 3431 LZ, Nieuwegein). Ga ook eens naar www.nieuwegein.nl voor achtergrondinformatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past treft u op deze pagina veel nuttige informatie en kooptips. Echter is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens uw bezoek kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de buurt van Nieuwegein kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een erkende adviseur kan u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming staan meerdere vestigingen van bedrijven, showrooms en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | VitrasRatelaar 353434 EWNieuwegein
GHC Batau-WijkerslootRichterslaan 52-543431 AKNieuwegein
Scootmobiel PlezierTransportweg 73381 LPGiessenburg
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Nieuwegein
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Verschillende aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. Hieronder ontdekt u meerdere merken waar u een afspraak bij kunt maken.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Veel verkochte modellen
Hieronder bekijkt u een schema met bekende modellen en merken met specifiek de actieradius, de snelheid (maximum) en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889X79 km13 km/u€ 4.460
Mango Panther 3S40 km13 km/u€ 3.972
Freerider Companion 320 km7 km/u€ 1.875
Quingo Air16 km6 km/u€ 2.950
Overzicht met populaire scoots mei 2024

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Nieuwegein. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie raden we zeker aan zelf een scoot te kopen of een exemplaar te leasen.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nieuwegein) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Steeds vaker kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Sommige verkopers hanteren een speciale omruilgarantie. Juist daardoor kunt u vrijblijvend een bepaald model uittesten. Een jaarlijks onderhoud is ook essentieel. Hiervoor raden wij aan om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Belangrijke punten zijn o.a. claxon en geluidssignalen en de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: voor een laag tarief kunt u een heel geschikte scooter kopen. Bovendien kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn krasjes en andere gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn verschillende online platformen als tweedehands-scootmobiel.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobiel eigenaar valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Bij zo’n scootmobieltraining in Nieuwegein leert u van alles over verkeerskennis en is er vaak een behendigheidsparcours. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u mag rijden op trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts aan en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u niet heel hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,50 per maand. Een verzekerde scooter kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en kunt u bovendien meenemen in de auto. Zijn er nog onduidelijkheden? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Nieuwegein.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel gebieden (tevens in de provincie Utrecht) kunt u zich aansluiten. Geniet van het sociale contact en rijd samen door de wijken: Jutphaas Wijkersloot, Zuilenstein, Batau Zuid, Batau Boord, Doorslag, Huis de Geer, Blokhoeve, Galecop, Fokkesteeg, Hoogzandveld, Lekboulevard, Vreeswijk, Merwestein, Park Oudegein, Zandveld, Het Klooster, Laagraven, Plettenburg, De Wiers, Hoge Landen, Stadscentrum.

Plaats een reactie