Scootmobiel Oudewater

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Oudewater? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van zo’n elektrische 3- of 4 wieler kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het gehele aankoopproces. Op deze website treft u praktische aankooptips en informatie over onderwerpen als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de actuele prijzen, advies aan huis, veiligheid in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • Voordelen: u bent meer onafhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De onkosten komen neer op bedragen tussen €550,00 tot wel €5.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Oudewater (https://www.oudewater.nl).
 • In de omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een RvS van Seenus of Freerider.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen (januari 2021) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Oudewater (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3421
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€13,50 – €18,00 per uur
Aantrekkelijke scootmobielPracticomfort Wals 4
Lokaal adviespuntScootmobiel Plezier

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oudewater

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik de scooter die rijmt met mijn behoeften? Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u dit helder hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Oudewater. Dit kan online door een brochure aan te vragen, een demo aan huis of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €510,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 40 km actieradius koopt u al vanaf €1575,00.
 • Een sterk 4 wielen model en een grote accu voor grote afstanden begint zo rond de €3000.

Keuzeadvies januari 2021

Wilt u graag wat hulp bij het vinden van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze adviseurs helpen u direct verder. Hieronder bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Oudewater neemt u moeiteloos mee in de auto of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is voorzien van alle gemakken en heeft een hogere actieradius en snelheid. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Evenzeer beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust wat zorgt voor een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u in snelle bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scooter met 4 wielen kan harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De scoots verschillen behoorlijk als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar omliggende dorpen of om lekker uit te waaien? Dan adviseren wij een bereik van tenminste 50 km.

De snelheid van de scootmobiel
Op het moment dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Onthoud: op de stoep geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De premium scoots hebben een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Reserveer een model voor een proefrit in Oudewater en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De tarieven worden bepaald door de fabrikant, de grootte van de accu, de snelheid en opties als een rollatorhouder en een mandje. De aantrekkelijkste modellen starten bij €520,00, de meest luxe uitvoeringen hebben al snel een prijskaartje van €5.000,00. In deze tabel staat de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel314 km8,5 km/u€600
Prima325 km11 km/u€1300
Comfortabel455 km17 km/u€3900
Royaal480 km+21 km/u€9.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oudewater
scootmobiel-kopen-oudewater

Scootmobiel aanvragen gemeente Oudewater via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Onder andere de regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? In dat geval kunt u hulp vragen bij de gemeente Oudewater. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO specialist van de gemeente. Daaropvolgend plannen ze een kort gesprek in om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Oudewater. Dit kan telefonisch (0348561893), per mail (info@welzijnoudewater.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Kapellestraat 26, 3421 CV, Oudewater). Bekijk ook www.oudewater.nl voor meer info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden treft u op deze pagina relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit met advies op maat biedt in dat geval uitkomst. Tijdens uw bezoek kunt u allerlei modellen uittesten en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In en rondom Oudewater vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het vinden van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming staan meerdere vestigingen van enkele aanbieders, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Scootmobiel PlezierTransportweg 73381 LPGiessenburg
Zorgcomfort SliedrechtMiddeldiepstraat 603361 VTSliedrecht
Zorgorganisatie De Blije BorghGerard Alewijnsstraat 183341 GDHendrik Ido Ambacht
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Oudewater
Heeft u geen vervoer en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Een aantal aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de volgende opsomming doorzoekt u meerdere winkels waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: De thuiszorgwinkel van Nederland

Populaire uitvoeringen en opties
Onderstaand vindt u een schema met een aantal populaire modellen met daarbij details zoals actieradius, snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Wals 454 km13 km/u€ 1.795
Mango Panther 440 km13 km/u€ 3.799
Freerider Companion20 km7 km/u€ 1.871
Shoprider GK316 km6 km/u€ 1.584
Tabel met populaire scoots januari 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Oudewater. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Op dat moment is het raadzaam om zelfstandig een scoot te bestellen of een leasecontract te nemen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oudewater) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Uiteraard kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse leveranciers werken met een omruilgarantie. Dan kunt u zonder verplichtingen een bepaald model uittesten. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook essentieel. Vandaar raden wij aan om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. de remmen en het accuvermogen.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de kostprijs: ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Mindere punten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van de accu te controleren. U kunt terecht op sites als herbruikt.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Bij zo’n scootmobieltraining in Oudewater gaat u verder in op aspecten als verkeerskennis en praktische tips om veilig te rijden. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, een ongeluk zit in een klein hoekje. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u onverzekerd rond? Dan riskeert u een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,30 p/maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Veel mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Twijfel? Bezoek dan een adviseur van een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Oudewater.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en vind u het leuk om er uit te trekken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Door heel Nederland (met name ook in de provincie Utrecht) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Voorkom dat u vereenzaamt en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Hekendorp, Oudewater, Papekop, Snelrewaard.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie