Scootmobiel Snelrewaard

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Snelrewaard? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze elektrisch aangedreven scooter behoud u uw mobiliteit en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze specialist biedt een helpende hand bij bij het kiezen van het juiste model. Via Scootzorg.nl leest u nuttige keuzetips en informatie over onderwerpen als WMO en PGB, de huidige prijzen, de meest bekende aanbieders, de regels in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: u bent meer onafhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De kosten wisselen sterk tussen €550,00 & €5.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Oudewater (https://www.oudewater.nl).
 • In deze regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals RvS van Seenus of Strider.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Actuele kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Oudewater (WMO) | Winkels en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3425
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€13,50 – €18,00 per uur
Populaire scootmobielPracticomfort Beaufort 4
Adviespunt in de buurtScootmobiel Plezier

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Snelrewaard

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Waar vind ik het model dat past bijmijn situatie? Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Snelrewaard. Dit kan via internet door middel van een brochure, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €590,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km koopt u al vanaf €1775,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een comfortabele zit schaft u al aan vanaf c.a. €4350.

Keuzehulp maart 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het zoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de box hieronder omschrijven wij enkele belangrijke aandachtspunten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Snelrewaard kunt u eenvoudig meenemen in het OV of in de auto en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een grote accu. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en de draaicirkel is zeer klein. Hij is eenvoudig te besturen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting wanneer u een bocht maakt en op een oneffen terrein. De variant met 4 wielen gaat meestal harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Wat is een goede actieradius?
De producten variëren aanzienlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Rijdt u alleen in huis? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km is ruim voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar de stad of de lokale buurtcentra? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Topsnelheid
In het geval u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Geavanceerde vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoot met meerdere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: wanneer u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Additioneel comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen hebben een uitgebreide vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Snelrewaard en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, de capaciteit van de accu, de snelheid die u kunt halen en randproducten als een drempelhulp & een bagagemand. De aantrekkelijkste modellen beginnen bij €530,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €5.400,00. In het onderstaande overzicht vind u de huidige prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis39 km8 km/u€750
Gemiddeld320 km12 km/u€1800
Geavanceerd455 km17 km/u€4000
Meeste comfort475 km22 km/u€8.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Snelrewaard
scootmobiel-kopen-snelrewaard

Scootmobiel aanvragen gemeente Oudewater via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u aankloppen bij de gemeente Oudewater. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-afdeling. Een paar weken later komt de WMO-consulent langs om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Vervolgens hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Oudewater. Zowel telefonisch (0348561893), door een e-mailtje te sturen (info@welzijnoudewater.nl), of bezoek het gemeentehuis (Kapellestraat 26, 3421 CV, Oudewater). U kunt ook terecht op www.oudewater.nl voor actuele informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden vindt u op Scootzorg.nl informatie over de belangrijkste onderwerpen. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Bij een winkel of showroom mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Snelrewaard vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht zijn de adresgegevens te vinden van verschillende aanbieders, winkels en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Scootmobiel PlezierTransportweg 73381 LPGiessenburg
Zorgcomfort SliedrechtMiddeldiepstraat 603361 VTSliedrecht
Zorgorganisatie De Blije BorghGerard Alewijnsstraat 183341 GDHendrik Ido Ambacht
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Snelrewaard
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Erkende leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Hieronder treft u meerdere aanbieders die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Compleet aanbod en unieke garanties
 • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Meest verkochte modellen
Hieronder vindt u een overzicht met types die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, de max. snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Beaufort 415 km7 km/u€ 1.295
RvS van Seenus CTM 15110 km6,4 km/u€ 1.000
Afikim Breeze C355 km15 km/u€ 6.281
Life and mobility Mezzo40 km15 km/u€ 4.395
Overzicht met populaire scoots maart 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Snelrewaard. Denk dan onder andere aan de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Daarnaast bestaat er een zogenaamde scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In het kader daarvan is het verstandig om eens een showroom te bezoeken en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met het onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Snelrewaard) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Tevens kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Een groeiend aantal aanbieders werken met een omruilgarantie. Dan kunt u rustig een model uitproberen. Gedegen onderhoud is cruciaal. Daarom adviseren wij om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De expert bekijkt onder andere koolborstels en accuspanning + conditie.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote voordeel van een occasion is de verkoopprijs: voor weinig geld kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarnaast heeft u niet te maken met levertijd. Minpunten zijn eventuele verborgen gebreken. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn verschillende online platformen als zorgdiscounter.com waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobiel eigenaar hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Binnen deze scootmobieltraining in Snelrewaard gaat u verder in op aspecten als verkeerskennis en is er vaak een technische check van uw mobiel. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u bent welkom op voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in situaties dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er altijd iets gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan loopt u het risico op een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA polis kost c.a. €3,60 p/maand. Een verzekerd voertuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Is het nog niet duidelijk? Ga dan in gesprek met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Snelrewaard.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en wilt u de omgeving beter leren kennen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Utrecht) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen toeren en maak tochtjes door wijken als: Hekendorp, Oudewater, Papekop, Snelrewaard.

Plaats een reactie