Scootmobiel Montfoort

Zoekt u een goede scootmobiel in Montfoort? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). D.m.v. zo’n elektrische scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze vergelijker biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Via onze vergelijker treft u tips voor het kiezen van het juiste model en uitgebreide details over bijvoorbeeld PGB en WMO, de geschatte prijzen, advies aan huis, verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De tarieven variëren tussen €700,00 oplopend tot 6.000,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Montfoort (https://www.montfoort.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Invacare of Travelux.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen (mei 2024) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Montfoort (WMO) | Showrooms bezoeken | Veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteMontfoort
Postcode3417
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€17,06 – €22,75 per uur
Veel gekozen merkPride Pursuit XL
Adviespunt in de buurtScootmobiel Plezier

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Montfoort

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Er is een enorm assortiment met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die past bijmijn eisen en wensen? Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Op het moment dat u hier meer duidelijkheid over hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Montfoort. Dit kan online middels een brochure per post, een speciale thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €780,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius koopt u al vanaf €1650,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een flinke accu koopt u al vanaf €3100.

Keuzehulp mei 2024

Zou u graag verder geholpen worden bij het vinden van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Hieronder bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Montfoort kunt u eenvoudig meenemen in het vliegtuig of OV en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Handig voor in huis en voor kleine afstanden buiten. Een vaste scootmobiel is groter, beschikt over uitstekende vering en zitting en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Eveneens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is steviger en rijdt wat veiliger. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in de bochten en op een oneffen terrein. Een model met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De verschillende uitvoeringen variëren behoorlijk als we inzoomen op de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 20 km is dan voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar de stad of het bos? Kijk dan naar modellen met een accu met een vermogen van 97 Ah.

Snelheid
Mocht het zo zijn dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Robuuste vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu gaan vaak ook een stuk sneller. Vergeet niet: wanneer u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De high-end modellen hebben een uitgebreide vering en een verstelbare stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Montfoort en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kosten worden gebaseerd op het merk, de actieradius, de gemiddelde snelheid en extra’s zoals een extra lader & een beenhoes. De aantrekkelijkste voertuigen zijn verkrijgbaar vanaf €535,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €7.400,00. In het onderstaande overzicht treft u de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner311 km8,5 km/u€800
Standaard315 – 20 km10 km/u€1950
Uitstekend440 km16 km/u€4100
Luxe475 km21 km/u€8.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Montfoort
scootmobiel-kopen-montfoort

Scootmobiel aanvragen gemeente Montfoort via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name de regiotaxi, een rolstoel maar ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Montfoort. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Bedenk wel dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO rekent men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt een aanvraag indienen bij uw WMO adviseur. Daaropvolgend volgt er een keukentafelgesprek om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Montfoort. Dit kan telefonisch (0348470544), u kunt een e-mail sturen (wmo.loket@woerden.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Om ’t Hof 8, 3417 JA, Montfoort). Bezoek ook www.montfoort.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Echter moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Gebruik maken van een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Zo kan men een heleboel modellen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom Montfoort vinden we een aantal winkels/showrooms. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Scootmobiel PlezierTransportweg 73381 LPGiessenburg
Zorgcomfort SliedrechtMiddeldiepstraat 603361 VTSliedrecht
Zorgorganisatie De Blije BorghGerard Alewijnsstraat 183341 GDHendrik Ido Ambacht
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Montfoort
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Landelijke leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende lijst doorzoekt u de meest bekende organisaties die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Advies op basis van 27 jaar ervaring
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Populaire uitvoeringen en opties
Hieronder bieden wij een schema met populaire merken + modellen inclusief de actieradius, de topsnelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Pursuit XL48 km13 km/u€ 6.036
Kymco Agility40 km13 km/u€ 3.495
Pride Go-Go Elite Traveller Plus 420 km7 km/u€ 1.399
Shoprider TE787NA16 km6 km/u€ 1.499
Tabel met populaire scoots mei 2024

Veelgestelde vragen met antwoorden

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Montfoort. Denk dan onder andere aan bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Voor een heel klein budget mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? In dat geval is het raadzaam om zelfstandig een scoot te bestellen of te kiezen voor private-lease.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Montfoort) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Normaal gesproken is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Sommige aanbieders adverteren met een unieke omruilgarantie. Dan kan u gerust een bepaald type testen. De scootmobiel in onderhoud brengen is ook essentieel. Daarom is het verstandig om een onderhoudscontract te kiezen. Dit is een soort complete APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De expert bekijkt onder andere stoelverstelling en mechanisme en accuspanning + conditie.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de verkoopprijs: tegen een lage prijs is een goede scoot binnen handbereik. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Nadelen zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kwaliteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als herbruikt.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobielrijder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en trainingen. Tijdens deze scootmobieltraining in Montfoort gaat u verder in op aspecten als anticiperen op het verkeer en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel tijdens momenten dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,70 per maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met fysieke problemen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is geschikt voor intensief gebruik. Nog vragen? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Montfoort.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In het hele land (juist ook in de provincie Utrecht) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen naar buiten en tour door wijken zoals: Centrum, Linschoten, Willeskop.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie