Scootmobiel Lopik

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Lopik? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze handige scooter behoud u uw mobiliteit en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg biedt praktische info bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via Scootzorg.nl treft u handige tips en informatie over onderwerpen als WMO (eigen bijdrage), de huidige prijzen, een thuisdemo, verkeersregels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Voordelen: meer zelfvertrouwen en een hoge mate van comfort.
 • De kosten schommelen tussen €600,00 & €5.250,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Lopik (https://www.lopik.nl).
 • In uw omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Shoprider en Caremart.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Gemiddelde kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Lopik (WMO) | Winkels en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3411
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€15,00 – €20,00 per uur
Populaire scootmobielElectric Mobility Rascal 329LE
AdviespuntScootmobiel Plezier

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Lopik

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een product dat voldoet aan mijn behoeften? Beginpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Op het moment dat dit duidelijk is start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Lopik. Veel info vind u online door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €880,00.
 • Een vast model met drie wielen en een actieradius rond de 30 km is er al vanaf €2175,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met goede vering en zitting vind u al vanaf €3350.

Keuzeadvies juni 2021

Hulp nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze specialisten staan voor u klaar. In de box hieronder achterhaalt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Lopik is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft grote banden, meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster en voelt veiliger. De voordelen daarvan merkt u in bochten of op hobbelige weggetjes. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius heb ik nodig?
De modellen variëren sterk wanneer men de actieradius vergelijkt. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 10Ah accu (10 km) zal dan voorzien. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het centrum of de lokale buurtcentra? Kijk dan naar modellen met een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximum snelheid
Mocht het zo zijn dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoot met meerdere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De high-end modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Doe een aanvraag voor een proefrit in Lopik en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kostprijzen worden gevormd door het merk, de capaciteit van de accu, hoe hard de scoot kan en randproducten als een zuurstoffleshouder & een krukhouder. De aantrekkelijkste voertuigen zijn verkrijgbaar vanaf €525,00, de geavanceerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €6.900,00. In het overzicht hieronder bekijkt u de geschatte prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis38 km6,5 km/u€600
Verbeterd315 – 25 km12 km/u€1800
Geavanceerd455 km17 – 18 km/u€2700
Topper480 km+20 km/u€8.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Lopik
scootmobiel-kopen-lopik

Scootmobiel aanvragen gemeente Lopik via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan een auto in bruikleen maar ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Lopik. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Houd er rekening mee dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Kort daarop volgt een (telefonische) afspraak om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Lopik. Hiervoor kunt u ook even bellen (0348559955), u kunt een e-mail sturen (gemeente@lopik.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 3411 CH, Lopik). Bezoek ook www.lopik.nl voor de huidige procedures.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot bekijkt u op deze website relevante info en specificaties. Maar onderaan de streep moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken zal veel zaken duidelijk maken. Op die manier kunt u verschillende modellen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de buurt van Lopik kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In deze tabel staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Scootmobiel PlezierTransportweg 73381 LPGiessenburg
Zorgcomfort SliedrechtMiddeldiepstraat 603361 VTSliedrecht
Zorgorganisatie De Blije BorghGerard Alewijnsstraat 183341 GDHendrik Ido Ambacht
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Lopik
Heeft u fysieke problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Er zijn gelukkig alternatieven. Betrouwbare aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. Onderstaand vergelijkt u een aantal bekende bedrijven die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Meest verkochte modellen
Hierbij bekijkt u een lijst met daarin modellen die veel verkocht worden inclusief de actieradius, snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Rascal 329LE48 km13 km/u€ 4.637
Mango Panther 340 km13 km/u€ 3.350
Pride Go-Go Elite Traveller Plus 320 km7 km/u€ 1.298
Shoprider TE787M16 km6 km/u€ 1.497
Overzicht met populaire scoots juni 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Lopik. Dit wordt o.a. gedaan door bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u echter voor een langere periode huren? Op dat moment is het raadzaam om te kiezen voor een eigen exemplaar of een voertuig te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Lopik) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Uiteraard kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kunt u rustig enkele weken rondrijden als test. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Daarvoor is het slim om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Aandachtspunten zijn verlichting + richtingaanwijzer en het accuvermogen.

Is een tweedehands model geschikt?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage prijs: ook met beperkte financiële middelen kunt u een heel geschikte scooter kopen. Ook kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook komen accu-problemen soms voor. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. Er zijn genoeg digitale platformen zoals herbruikt.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als voertuig bestuurder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Binnen deze scootmobieltraining in Lopik legt u de basis voor onder andere regels in het verkeer en praktische tips om veilig te rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u op de openbare weg rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,60 per maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Komt u er niet uit? Bezoek dan een adviseur van een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Lopik.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en vind u het leuk om er uit te trekken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Utrecht) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen naar buiten en rijd samen door de wijken: Lopik, Benschop en Polsbroek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie