Scootmobiel Papekop

Op zoek naar een goede scootmobiel in Papekop? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze handige scooter voelt u zich weer zeker en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. De website Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg treft u een compleet keuzeadvies en specifieke informatie rondom de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de huidige prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de verschillende regels en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent meer zelfstandig en een comfortabele manier van reizen.
 • De onkosten komen neer op bedragen tussen €700,00 tot zo’n €4.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Oudewater (https://www.oudewater.nl).
 • In uw regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u meer informatie vindt over merken als Practicomfort en Medema.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten (maart 2021) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Oudewater (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3464
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€13,50 – €18,00 per uur
Aantrekkelijk merkExcel Travelux Boost 3
Punt voor adviesVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Papekop

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn wensen?Onze tip: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en maak ik ook lange tochten? Zodra u dit goed bekeken hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Papekop. Dit kan online middels een brochure per post, een thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €750,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km schaft u al aan vanaf c.a. €1725,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een bereik van 60 km of meer kost u rond de €3800.

Advies van de specialist maart 2021

Wilt u graag wat hulp bij het zoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Ons team wil u graag te woord staan. Hieronder achterhaalt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Papekop kan gemakkelijk mee in auto, bus of vliegtuig en is handig als u weinig ruimte heeft. Praktisch voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is groter, heeft extra comfortvoorzieningen en kan veel meer kilometers afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en voelt veiliger. Dit komt tot uiting in de bochten of als u een drempel overgaat. Een scooter met 4 wielen gaat meestal harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De merken variëren sterk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 20 km volstaat dan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar het winkelcentrum of om lekker uit te waaien? Overweeg dan eens te kijken naar een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Topsnelheid
Als u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Robuuste vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Onthoud: op de stoep mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Additioneel comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De premium scoots onderscheiden zich door maximale vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Reserveer een model voor een proefrit in Papekop en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kosten komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, de grootte van de accu, de snelheid en optionele extra’s zoals een extra lader of een windscherm. De goedkoopste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €505,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al gauw €5.400,00. In het onderstaande overzicht vind u de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner310 km8,5 km/u€600
Goed320 – 25 km10 km/u€2000
Uitstekend450 km15 km/u€4000
Eerste klas480 km20 km/u€8.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Papekop
scootmobiel-kopen-papekop

Scootmobiel aanvragen gemeente Oudewater via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In sommige situaties kunt u met de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een rolstoel, regiotaxi maar ook een scootmobiel. Bent u ziek en wilt u thuis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Dan hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Oudewater. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Daarna komt de WMO-consulent langs om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Oudewater. Dit kan telefonisch (0348561893), e-mailen (info@welzijnoudewater.nl), of bezoek het gemeentehuis (Kapellestraat 26, 3421 CV, Oudewater). Check ook eens www.oudewater.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op Scootzorg.nl informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar onderaan de streep is het uittesten ook zeer handig. Een gratis proefrit met advies op maat maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens deze ritten kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de buurt van Papekop zijn er verschillende winkels en showrooms. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel staan meerdere vestigingen van leveranciers, winkels en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroAchterstraat 18a3441 EHWoerden
Medipoint | VitrasRatelaar 353434 EWNieuwegein
GHC Batau-WijkerslootRichterslaan 52-543431 AKNieuwegein
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Papekop
Bent u slecht ter been en kunt u geen winkel bezoeken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Meerdere aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende lijst bekijkt u uiteenlopende merken waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Meest verkochte modellen
In de paragraaf hierna bieden wij een lijst met daarin modellen die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Excel Travelux Boost 317 km7 km/u€ 944
Practicomfort Beaufort 215 km7 km/u€ 1.095
Meyra Ortopedia Ortocar 415 SPII55 km15 km/u€ 7.364
Pride Colt Persuit40 km15 km/u€ 2.499
Overzicht met populaire scoots maart 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Papekop. Doe dat bijv. bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Dan raden we zeker aan een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met het onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Papekop) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Vaak kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende leveranciers bieden ook omruilgarantie. Dan kunt u vrijblijvend een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is niet iets om op te besparen. Om die reden is het handig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De expert bekijkt onder andere stoelverstelling en mechanisme en de accuprestaties.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Een belangrijk voordeel van een occasion is de prijs: tegen een lage prijs heeft u een zeer kwalitatief model. Bovendien is er geen sprake van een lange levertijd. Negatieve aspecten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook komen accu-problemen soms voor. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn diverse websites zoals tweedehands.net waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobiel eigenaar hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In professionele scootmobieltrainingen in Papekop komen thema’s aan bod als verkeerstheorie en is er vaak een behendigheidsparcours. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag gebruik maken van het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts aan en zorg voor goede verlichting. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA polis kost c.a. €4,00 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Twijfel? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Papekop.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en gezellige lange tochten maken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Utrecht) kunt u zich aansluiten. Geniet van het sociale contact en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Hekendorp, Oudewater, Papekop, Snelrewaard.

Plaats een reactie