Scootmobiel Loenersloot

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Loenersloot? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van dit elektrische voertuig voelt u zich wendbaar en kunt u weer zorgeloos op pad. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze expert is er om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Op deze webpagina treft u tips voor het kiezen van het juiste model en belangrijke info over onder andere een aanvraag doen via de WMO, de gemiddelde kosten, winkels in de buurt, de regels in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is eenvoudig te besturen.
 • De kosten schommelen tussen €850,00 tot zo’n €5.500,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Stichtse Vecht (https://www.stichtsevecht.nl).
 • In deze regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Meyra of Travelux.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen (maart 2021) | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Stichtse Vecht (WMO) | Winkels en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3634
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€14,5 – €17,6 per uur
Veel gekozen scootmobielTravelux Boost 4
Adviespunt in de buurtMango

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Loenersloot

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Online vind u enorm veel modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Dus, hoe vind ik dan een scooter die aansluit op mijn eisen en wensen? Onze tip: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Op het moment dat dit duidelijk is kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Loenersloot. U vind uitgebreide info online aan de hand van brochures, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €500,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km kost u rond de €1600,00.
 • Een stevige 4-wieler met veel comfort schaft u al aan vanaf c.a. €4550.

Onze kooptips maart 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het kiezen van de beste scootmobiel van dit moment? Onze specialisten staan voor u klaar. Onderstaand bekijkt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Loenersloot neemt u moeiteloos mee in het OV of uw auto en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabiel, heeft extra comfortvoorzieningen en kan langer en harder rijden. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en is wat kleiner. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Eveneens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dit is merkbaar in de bochten en op een oneffen terrein. Een model met 4 wielen haalt een hogere snelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De verschillende uitvoeringen verschillen enorm als we inzoomen op de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer zal dan volstaan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar shoppingcentra of komt u graag in de natuur? U kunt dan het beste kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

Topsnelheid
Als u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De wat stabielere vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Regel: op de stoep is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Extra comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De luxere modellen worden gekenmerkt door een goede vering en een multifunctionele stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Loenersloot en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu waar u rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De kosten hangen af van de leverancier, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en extra’s zoals een extra accu & mandjes en tassen. De voordeligste scoots zijn er al vanaf €485,00, de meest luxe uitvoeringen hebben al snel een prijskaartje van €7.600,00. In de tabel hieronder bekijkt u de actuele prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner38 km7 km/u€700
Beter315 – 20 km10 km/u€1950
Gevorderd455 km15 km/u€3600
Meeste comfort480 km+20 km/u€8.000
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Loenersloot
scootmobiel-kopen-loenersloot

Scootmobiel aanvragen gemeente Stichtse Vecht via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Soms kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In dat geval kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Stichtse Vecht. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO rekent men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO specialist van de gemeente. Daaropvolgend wordt er een gesprek gepland om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Na een aantal weken/maanden hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Stichtse Vecht. Dit kan telefonisch (0346254000), mailen (Zorggroep de Vechtstreek), of bezoek het gemeentehuis (Endelhovenlaan 1, 3601 GR, Maarssen). Bezoek ook www.stichtsevecht.nl voor de huidige procedures.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past leest u hier veel nuttige informatie en kooptips. Maar uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit met advies op maat zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens uw bezoek krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom Loenersloot vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht treft u de adresgegevens van winkels, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MangoDe Corridor 2-43621 ZBBreukelen
Harting-BankReactorweg 1603542 ADUtrecht
VegroHaroekoeplein 143531 WNUtrecht
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in Loenersloot
Heeft u geen vervoer en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Deskundige aanbieders komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna vergelijkt u de beste partijen waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Veel gekozen uitvoeringen
Hierna vindt u een lijst met daarin types die veel verkocht worden inclusief de actieradius, de maximale snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Travelux Boost 417 km7,2 km/u€ 1.080
Molenaar Capri Pro 315 km6 km/u€ 599
Practicomfort Polka 4S40 km16 km/u€ 5.000
Travelux Infineon 3 ‘LWB’40 km15 km/u€ 8.517
Tabel met populaire modellen maart 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Loenersloot. Denk dan onder andere aan een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is de beste optie om zelf een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Loenersloot) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Dikwijls kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Steeds meer leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zo kunt u zonder verplichtingen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Vandaar is het handig om een onderhoudscontract te kiezen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. De monteur onderzoekt o.a. stuurkolom afstelling en het accuvermogen.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: tegen een lage prijs koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarbij kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Mindere punten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. Er zijn diverse websites zoals herbruikt.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is een rijbewijs nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Tijdens deze scootmobieltraining in Loenersloot leert u van alles over regels in het verkeer en is er vaak een behendigheidsparcours. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en geef altijd duidelijk richting aan. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er altijd iets gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA polis kost c.a. €4,90 per maand. Een verzekerde scooter kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is handig als u grote afstanden aflegt. Komt u er niet uit? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Loenersloot.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om de omgeving te verkennen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel gebieden (uiteraard ook in de provincie Utrecht) zijn dergelijke clubs te vinden. Lekker samen op pad en geniet van het rijden door wijken zoals: Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.

Plaats een reactie