Scootmobiel Woerden

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Woerden? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). D.m.v. zo’n elektrische 3- of 4 wieler behoud u uw mobiliteit en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Deze website is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina vind u een compleet keuzeadvies en specifieke informatie rondom WMO (eigen bijdrage), kosten, showrooms in de regio, de belangrijkste verkeersregels en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • Belangrijkste voordelen: u bent meer zelfstandig en een comfortabele manier van reizen.
 • De onkosten schatten we in tussen c.a. €600,00 tot wel €5.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Woerden (https://www.woerdenwijzer.nl).
 • In en rondom uw woonplaats zijn er verschillende winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Practicomfort en Inca.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel regelen via de gemeente Woerden (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3444
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€17,06 – €22,75 per uur
Populair merkPracticomfort S650
AdviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Woerden

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn verwachtingen? Ons advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik er elke dag op rijden, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Woerden. Veel info vind u online door middel van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €640,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km vind u al vanaf €2175,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een actieradius van 60 km kost u rond de €4100.

Hulp bij uw keuze mei 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Lees dan zeker even verder. In onderstaande opsomming bieden wij de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Woerden is makkelijk te vervoeren in het OV of in de auto en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit is handig in kleine ruimtes. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft een veilig gevoel. Dit komt tot uiting als u de bochten instuurt en bij niveauverschillen. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich flink als we kijken naar de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Rijdt u alleen in huis? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan volstaan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar shoppingcentra of om lekker uit te waaien? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

Minimale snelheid
Indien ulange afstanden wilt afleggen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Robuuste vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Onthoud: wanneer u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De luxere modellen beschikken over een uniek veringssysteem en een verstelbaar stuur/zitting. Ga direct proefrijden in Woerden en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De onkosten hangen af van het merk, het vermogen van de accu, hoe hard de scoot kan en opties als achteruitkijkspiegels en een schootskleed. De gunstigste scooters zijn er al vanaf €545,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al snel €7.500,00. In deze tabel staat de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter39 km6,5 km/u€600
Gemiddeld320 – 25 km10 km/u€1950
Goed445 km18 km/u€4100
Beste475 km +22 km/u€9.250
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Woerden
scootmobiel-kopen-woerden

Scootmobiel aanvragen gemeente Woerden via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In enkele gevallen kunt u via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? In die situaties kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Woerden. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Onthoud hierbij dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Woerden. Hiervoor kunt u ook even bellen (0348428), mailen (info@woerdenwijzer.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Blekerijlaan 14, 3447 GR, Woerden). Ga ook eens naar www.woerdenwijzer.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 4 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om tot een goede keuze te komen vindt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Maar onderaan de streep is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken biedt in dat geval uitkomst. Op die manier krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. Rondom uw woonplaats Woerden zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het kopen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht treft u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroAchterstraat 18a3441 EHWoerden
Medipoint | VitrasRatelaar 353434 EWNieuwegein
GHC Batau-WijkerslootRichterslaan 52-543431 AKNieuwegein
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Woerden
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Landelijke leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende opsomming ontdekt u meerdere merken die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Omruilgarantie: gegarandeerd de juiste scootmobiel
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Overzicht met populaire scoots
Hierna treft u een schema met succesvolle merken en modellen inclusief een specificatie van het bereik, snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort S65038 km13 km/u€ 3.800
Freerider Kensington40 km13 km/u€ 4.901
Molenaar AvantGarde 315 km6 km/u€ 1.690
Roma Boston s12016 km6 km/u€ 750
Schema met populaire scoots mei 2024

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Woerden. Denk dan onder andere aan bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In dat geval is het verstandig om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Woerden) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Doorgaans kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende fabrikanten hanteren een speciale omruilgarantie. Op deze manier kunt u rustig een model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is cruciaal. Vandaar kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stoelverstelling en mechanisme en de staat van de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is de kostprijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarnaast kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Mindere punten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals marktplaats.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobiel eigenaar valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Er bestaan wel opties voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Gedurende deze scootmobieltraining in Woerden behandeld u zaken zoals de regels op de weg en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA polis kost c.a. €5,00 p/maand. Een verzekerde mobiel herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en kunt u bovendien meenemen in de auto. Zijn er nog onduidelijkheden? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Woerden.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en gezellige lange tochten maken? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel gebieden (waaronder provincie Utrecht) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Samen met een groep lekker naar buiten en tour door wijken zoals: Woerden-Midden, Woerden-West, Woerden-Oost, Buitengebied Woerden-West, Buitengebied Woerden-Oost, Harmelen, Kamerik, Zegveld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie