Scootmobiel De Ronde Venen

Wilt u een goede scootmobiel in De Ronde Venen? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze specialist biedt een helpende hand bij bij het maken van de juiste keuze. Op deze website bekijkt u nuttige keuzetips en aanvullende info over o.a. WMO en PGB, de gemiddelde kosten, een proefrit maken, veiligheid in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van veiligheid.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €650,00 en wel €5.250,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente De Ronde Venen (https://gemeente.derondevenen.nl).
 • In de omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Shoprider en Travelux.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente De Ronde Venen (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3642
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€17,6 – €22,39 per uur
Veel gekozen scootmobielShoprider 889xlsbn
Adviespunt in de buurtMango

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in De Ronde Venen

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn eisen en wensen? Ons advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik er elke dag op rijden, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Wanneer dit duidelijk is kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in De Ronde Venen. Dit kan online d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €770,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 km actieradius koopt u al vanaf €2000,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met veel comfort is te koop vanaf €4900.

Onze kooptips september 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In onderstaande opsomming vindt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in De Ronde Venen kan probleemloos mee in het openbaar vervoer en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is robuust, is comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Dit is handig in kleine ruimtes. Eveneens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting wanneer u een bocht maakt en op een oneffen terrein. Een model met 4 wielen gaat meestal harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius heb ik nodig?
De modellen variëren behoorlijk als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Rijdt u alleen in huis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 20 km is dan voldoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar omliggende dorpen of een plaatselijk buurtgebouw? Dan adviseren wij een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximale snelheid
Mocht het zo zijn dat u iedere dag lange stukken rijdt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Grote vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Let op: op het trottoir geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De premium scoots verschaffen een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga direct proefrijden in De Ronde Venen en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu waar u naar moet kijken wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De prijzen worden bepaald door de fabrikant, de accucapaciteit, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals een achteruitrijcamera en een beensteun. De aantrekkelijkste modellen beginnen bij €535,00, en de meest luxe scooters hebben al snel een prijskaartje van €6.100,00. In de onderstaande tabel bekijkt u de richtprijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig38 km7,5 km/u€550
Beter315 – 25 km10 km/u€1650
Gevorderd455 km18 km/u€3700
Topper470 km20 km/u€7.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in De Ronde Venen
scootmobiel-kopen-de-ronde-venen

Scootmobiel aanvragen gemeente De Ronde Venen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In enkele gevallen kunt u middels deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan de regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening en wilt u graag in uw huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u een aanvraag doen bij de gemeente De Ronde Venen. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Bedenk wel dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-afdeling. Daarna plannen ze een kort gesprek in om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente De Ronde Venen. Hiervoor kunt u ook even bellen (0297587600), men kan een mailtje sturen (info@servicepuntderondevenen.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Herenweg 63, 3645 DG, Vinkeveen). Zie ook gemeente.derondevenen.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om het ideale model te vinden vindt u op deze website veel bruikbare informatie. Maar uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Het boeken van een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Op die manier kunt u allerlei modellen uittesten waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In de omgeving De Ronde Venen vinden we een aantal winkels/showrooms. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het vinden van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel vind u de adresgegevens van bedrijven, showrooms en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MangoDe Corridor 2-43621 ZBBreukelen
Harting-BankReactorweg 1603542 ADUtrecht
VegroHaroekoeplein 143531 WNUtrecht
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in De Ronde Venen
Heeft u fysieke problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Erkende leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst bekijkt u een aantal erkende winkels waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Veel verkochte modellen
Onderstaand vindt u een schema met succesvolle merken en modellen inclusief de actieradius, snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889xlsbn59 km14 km/u€ 5.958
Electric Mobility Rascal 329LE48 km13 km/u€ 4.637
Mango Lynx 425 km7 km/u€ 2.350
Pride Go-Go Ultra 416 km6 km/u€ 899
Schema met populaire voertuigen september 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in De Ronde Venen. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In het kader daarvan is het verstandig om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor een leaseconstructie.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in De Ronde Venen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Tevens kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kunt u rustig een bepaald model uittesten. Een kwalitatief onderhoud is ook essentieel. Daarom is het verstandig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De expert bekijkt onder andere afstelling spiegels en de staat van de accu.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is de investering (kosten): voor weinig geld haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Minpunten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. Er zijn diverse websites zoals herbruikt.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Gedurende deze scootmobieltraining in De Ronde Venen worden onderwerpen behandeld alsregels in het verkeer en kunt u uw rijtechniek verbeteren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag gebruik maken van het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u op de openbare weg rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,65 p/maand. Een verzekerde scoot is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Veel mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Zijn er nog onduidelijkheden? Bezoek dan een adviseur van een zorginstelling of de lokale zorgwinkel De Ronde Venen.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en gezellige lange tochten maken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel gebieden (juist ook in de provincie Utrecht) zijn deze verenigingen actief. Samen met een groep lekker naar buiten en maak een tocht door wijken als: Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie