Scootmobiel Zeist

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Bunnik? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met zo’n elektrische scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl leest u een compleet keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals hoe het zit met de WMO, de huidige prijzen, een thuisdemo, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Belangrijkste voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De kosten liggen tussen de €500,00 tot wel €4.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Bunnik (https://www.bunnik.nl).
 • In de regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Shoprider en Revatak.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Bunnik (WMO) | Speciaalzaken | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3704
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€16,48 – €18,09 per uur
Veel gekozen scootmobielPracticomfort Cyclone 16-3W
Adviespunt in de buurtMedipoint | Vitras

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Bunnik

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een product dat voldoet aan mijn wensen?Ons advies: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en maak ik ook lange tochten? Zodra u dit helder hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Bunnik. U vind uitgebreide info online via het aanvragen van een brochure, advies aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €870,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km begint zo rond de €2150,00.
 • Een stevige 4-wieler met alle gemakken kost u rond de €3450.

Advies van de specialist mei 2024

Kunt u wat hulp gebruiken bij het zoeken van een goede scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Onderstaand omschrijven wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Bunnik is zonder moeite mee te nemen in het OV of uw auto en zal niet in de weg staan in uw woning. Praktisch voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is stevig, rijdt een stuk comfortabeler en kan langer en harder rijden. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Ideaal in de supermarkt. Tevens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft een veilig gevoel. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in de bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De producten variëren behoorlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km zal dan volstaan. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar shoppingcentra of om gewoon lekker rond te rijden? Kijk dan naar modellen met een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De snelheid van de scootmobiel
Mocht het zo zijn dat u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: op de stoep is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort & accessoires
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Duurdere modellen hebben een uitstekende vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Bunnik en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kosten hangen af van de fabrikant, het vermogen van de accu, de maximale snelheid en extra opties zoals een alarmsysteem + een bagagemand. De goedkoopste scooters beginnen bij €540,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al gauw op tot €5.200,00. In de onderstaande tabel communiceren wij de adviesprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget310 km8 km/u€700
Verbeterd320 – 25 km11 km/u€1900
Gevorderd450 km16 km/u€3000
Eerste klas470 km20 km/u€8.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Bunnik
scootmobiel-kopen-bunnik

Scootmobiel aanvragen gemeente Bunnik via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In enkele gevallen kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een auto in bruikleen maar ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Dan kunt u een beroep doen op uw gemeente Bunnik. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Houd er rekening mee dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Hierna wordt er een gesprek gepland om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Vervolgens ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Bunnik. Dit kan telefonisch (0306595959), e-mailen (wmoloket@bunnik.nl), of kom naar het gemeentehuis (Singelpark 1, 3984 NC, Odijk). Bezoek ook www.bunnik.nl voor actuele informatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden vindt u op deze website relevante info en specificaties. Echter is een producttest ook noodzakelijk. Kies voor een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Zodoende kunnen diverse modellen worden getest en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom Bunnik zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel vind u de adresgegevens van winkels, showrooms en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | VitrasBergweg 13701 JJZeist
HulpmiddelencentrumVoorheuvel 753701 JDZeist
MangoDe Corridor 2-43621 ZBBreukelen
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Bunnik
Loopt u moeilijk en kunt u niet naar de winkel komen? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Landelijke leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming treft u de meest bekende leveranciers die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Overzicht met veel verkochte types
Hierbij vindt u een opsomming met types die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de topsnelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Cyclone 16-3W45 km15 km/u€ 6.000
Practicomfort Wals 454 km13 km/u€ 1.795
Shoprider 778nr26 km7 km/u€ 4.020
Shoprider TE787NA UL318 km6 km/u€ 1.496
Overzicht met populaire scoots mei 2024

Veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Bunnik. Dat kan bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Dan is het verstandig om zelfstandig een scoot te bestellen of te kiezen voor private-lease.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Bunnik) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Normaal gesproken is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal aanbieders van scootmobielen werken met een omruilgarantie. Daarmee kan u gerust 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een kwalitatief onderhoud is cruciaal. Om die reden is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stoelverstelling en mechanisme en de accu(lader).

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: tegen lage kosten haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook komen accu-problemen soms voor. We raden altijd aan een proefrit te maken om te zien hoe de conditie is. Er zijn diverse websites zoals zorgdiscounter.com waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. Bij zo’n scootmobieltraining in Bunnik gaat u verder in op aspecten als de regels op de weg en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag gebruik maken van het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA polis kost c.a. €3,75 per maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met een afnemende mobiliteit overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Nog vragen? Bespreek dit dan met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Bunnik.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In het hele land (uiteraard ook in de provincie Utrecht) zijn zulke initiatieven te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en verken samen de wijken als: Centrum Zeist, Zeist-Noord, Zeist-West, Zeist-Oost, Zeister Bos en omgeving, Huis Ter Heide, Bosch en Duin.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie