Scootmobiel Baarn

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Baarn? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich weer zeker en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg ondersteunt u bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze pagina treft u handige tips en informatie over onderwerpen als PGB en WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, winkels in de buurt, de regels in het verkeer en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • Meest gehoorde voordelen: meer zelfvertrouwen en een hoge mate van comfort.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €600,00 oplopend tot 6.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Baarn (https://www.baarn.nl).
 • Rondom uw woonplaats kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Excel en Roma.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten (mei 2024) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Baarn (WMO) | Winkels in de buurt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteBaarn
Postcode3742
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€16,41 – €19,62 per uur
Veel gekozen merkRvS van Seenus Mercurius 3 778SL
Adviespunt in de buurtGezondheidscentrum De Bilt

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Baarn

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een product dat voldoet aan mijn eisen en wensen? Gouden regel: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u hier meer duidelijkheid over hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Baarn. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, een speciale thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €620,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 km actieradius vind u al vanaf €1900,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter en een grote accu voor grote afstanden koopt u al vanaf €4650.

Tips van de expert mei 2024

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. In de box hieronder bekijkt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Baarn kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en kan langer en harder rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Daarnaast heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u een bocht doorrijdt of op hobbelige weggetjes. Een scooter met 4 wielen kan harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De verschillende uitvoeringen verschillen enorm wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 15 kilometer volstaat dan. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het winkelcentrum of om gewoon lekker rond te rijden? U kunt dan het beste kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Topsnelheid
Als u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Robuuste vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort & accessoires
Tijdens het rijden van een rit en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De high-end modellen bieden een goede vering en een luxe zitting. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Baarn en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De prijzen komen tot stand a.d.h.v. de leverancier, de grootte van de accu, de topsnelheid en randproducten als een zuurstoffleshouder & een windscherm. De gunstigste scoots koopt u al vanaf €520,00, de wat geavanceerdere modellen gaan al gauw richting de €7.400,00. In de onderstaande tabel treft u de gemiddelde prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel313 km6 km/u€550
Prima320 – 25 km12 km/u€1300
Uitmuntend450 km18 km/u€3100
Luxe475 km +20 km/u€7.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Baarn
scootmobiel-kopen-baarn

Scootmobiel aanvragen gemeente Baarn via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. In sommige situaties kunt u via deze WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een rolstoeltaxi maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Baarn. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Houd er rekening mee dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO factureert het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • Aanmelden kan via het WMO-loket. Daaropvolgend volgt een (telefonische) afspraak om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Daarna zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Baarn. Hiervoor kunt u ook even bellen (0355481611), men kan een mailtje sturen (zorgloket@baarn.nl), of kom naar het gemeentehuis (Stationsweg 18, 3743 EN, Baarn). Bezoek ook www.baarn.nl voor meer info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Om een passend model te vinden leest u hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Alleen, uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit zonder verplichtingen zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op die manier kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u tot een goed besluit komen. In en rondom Baarn kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst bekijkt u direct contactgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Gezondheidscentrum De BiltHenrica van Erpweg 2c3732 BGDe bilt
WelzorgBlanckenhagenweg 63712 DEZeist
Medipoint | VitrasBergweg 13701 JJZeist
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Baarn
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? Er zijn gelukkig alternatieven. Landelijke leveranciers hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema vergelijkt u populaire leveranciers waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: Monteur aan huis voor reparatie en onderhoud
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Overzicht met populaire scoots
Hierna bieden wij een schema met types die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de snelheid (maximum) en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
RvS van Seenus Mercurius 3 778SL45 km15 km/u€ 5.500
Practicomfort S65038 km13 km/u€ 3.800
Drive Brio S19FC15 km8 km/u€ 2.780
Mango Luggie18 km6 km/u€ 2.350
Schema met populaire voertuigen mei 2024

Veelgestelde vragen met antwoorden

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Baarn. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Tegen geringe kosten kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u echter voor een langere periode huren? In het kader daarvan is het alternatief om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met het onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Baarn) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Normaal gesproken kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende scootmobiel leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder verplichtingen enkele weken rondrijden als test. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Daarvoor is het aan te raden om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Men let daarbij met name op stuurinrichting/ uitlijning en het accuvermogen.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de verkoopprijs: ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Evenzeer is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn veel online platformen zoals 2dehands.be waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Binnen deze scootmobieltraining in Baarn legt u de basis voor onder andere de huidige verkeersregels en leert u drempels en stoepjes rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,50 per maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Weet u het nog niet? Neem contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Baarn.

Wat is precies een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In heel ons land (waaronder provincie Utrecht) zijn zulke clubs actief. Samen met een groep lekker naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Baarn, Baarn-Noord, Eemdal en Eemland, P.H.W.park, Buitengebied, Lage Vuursche.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie