Scootmobiel Bunschoten

Op zoek naar een goede scootmobiel in Bunschoten? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met hulp van zo’n elektrische 3- of 4 wieler blijft u langer zelfstandig en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Deze website biedt een adviserende rol bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg.nl bekijkt u handige tips en aanvullende info over o.a. een aanvraag doen via de WMO, de kosten waar u rekening mee moet houden, enkele populaire leveranciers, verkeersregels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De kosten liggen tussen de €600,00 oplopend tot 5.500,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Bunschoten (https://www.bunschoten.nl).
 • Rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u meer informatie vindt over merken als Vermeiren of Roma.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten (mei 2022) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Bunschoten (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3751
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarieven€15,58 – €21,07 per uur
Veel gekozen merkFreerider Kensington-S 4
Adviespunt in de buurtGezondheidscentrum De Bilt

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Bunschoten

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn verwachtingen? Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u deze vragen beantwoord hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Bunschoten. De meeste informatie is online beschikbaar door een brochure aan te vragen, een speciale thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €670,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km is er al vanaf €1750,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een comfortabele zit koopt u al vanaf €3750.

Onze kooptips mei 2022

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het kiezen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze specialisten staan voor u klaar. In de lijst hieronder treft u de belangrijkste criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Bunschoten kan gemakkelijk mee in het OV of uw auto en is handig als u weinig ruimte heeft. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, rijdt een stuk comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en is wat kleiner. U bent meer wendbaar. Ideaal in de supermarkt. Daarnaast verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft u een veilige rijervaring. Dat ervaart u in de bochten en op een oneffen terrein. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De producten verschillen sterk als we inzoomen op de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Rijdt u alleen in huis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan volstaan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Minimale snelheid
In de situatie dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Let op: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De premium scoots verschaffen een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Ga direct proefrijden in Bunschoten om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u op moet letten bij het uitzoeken van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De aanschafprijzen worden gevormd door het merk, het vermogen van de accu, de gemiddelde snelheid en randproducten als een dashboardbeschermer of een een afdekhoes. De gunstigste modellen koopt u al vanaf €520,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al gauw €7.300,00. In de tabel hieronder vind u de adviesprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget310 km8,5 km/u€550
Goed315 km12 km/u€1800
Goed445 km17 km/u€4200
Eerste klas480 km+20 km/u€7.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Bunschoten
scootmobiel-kopen-bunschoten

Scootmobiel aanvragen gemeente Bunschoten via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi maar ook een scootmobiel. Bent u ziek en wilt u thuis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In dat geval hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Bunschoten. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Minpunt is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO rekent men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Aanmelden kan bij het WMO-loket. Kort daarop volgt er een keukentafelgesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Bunschoten. Vragen? Dat kan telefonisch (14033), door een e-mailtje te sturen (gemeente@bunschoten.nl), of kom naar het gemeentehuis (Stadsspui 1, 3752 CL, Bunschoten). Bekijk ook www.bunschoten.nl voor uitgebreide info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om tot een goede keuze te komen vindt u op Scootzorg.nl een uitgebreid keuzeadvies. Maar uiteindelijk moet u het zelf ervaren. Kies voor een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Daar kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de regio Bunschoten vinden we een aantal winkels/showrooms. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht zijn de adresgegevens te vinden van bedrijven, showrooms en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Gezondheidscentrum De BiltHenrica van Erpweg 2c3732 BGDe bilt
WelzorgBlanckenhagenweg 63712 DEZeist
Medipoint | VitrasBergweg 13701 JJZeist
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Bunschoten
Heeft u geen vervoer en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dat hoeft geen probleem te zijn. Betrouwbare aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna vergelijkt u uiteenlopende partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Naar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Veel gekozen uitvoeringen
In de paragraaf hierna bieden wij een tabel met populaire merken + modellen met daarbij het bereik, de max. snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Freerider Kensington-S 440 km13 km/u€ 4.916
Shoprider 889SLBF32 km14 km/u€ 6.036
Travelux Boost 317 km7,2 km/u€ 1.090
Freerider Luggie 418 km6 km/u€ 2.350
Tabel met populaire voertuigen mei 2022

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Bunschoten. Dat doet men o.a. via een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In dat geval is de beste optie om een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Bunschoten) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Verschillende verkopers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kan u zorgeloos een bepaald type testen. Een onderhoudsplan is tegen noodzakelijk. Vandaar is het aan te raden om een onderhoudscontract te kiezen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Men let daarbij met name op de remmen en de accu(lader).

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de verkoopprijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Evenzeer is er geen sprake van een lange levertijd. Waar u op moet letten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn diverse websites zoals dezorgoutlet.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobiel eigenaar heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Binnen deze scootmobieltraining in Bunschoten leert u van alles over de regels op de weg en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag gebruik maken van het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan riskeert u een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA polis kost c.a. €5,40 per maand. Een verzekerde mobiel is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Bespreek dit dan met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Bunschoten.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (met name ook in de provincie Utrecht) kunt u zich aansluiten. Samen met een groep lekker naar buiten en maak een tocht door wijken als: Centrum.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie