Scootmobiel Odijk

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Odijk? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze handige scooter geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer zorgeloos op pad. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze expert helpt u bij het maken van de juiste keuze. Op deze webpagina treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO, de actuele prijzen, advies aan huis, verkeersregels en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Meest gehoorde voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De prijzen liggen tussen de €800,00 oplopend tot 5.500,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Bunnik (https://www.bunnik.nl).
 • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als RvS van Seenus of Roma.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten (september 2021) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Bunnik (WMO) | Winkels en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3984
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€16,48 – €18,09 per uur
Populaire scootmobielMango Twincat
Punt voor adviesQuarijn

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Odijk

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die past bijmijn behoeften? Advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Odijk. Dit kan via internet middels een brochure per post, een speciale thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €590,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km is er al vanaf €2450,00.
 • Een stevige 4-wieler met een flinke accu kost u rond de €3500.

Onze kooptips september 2021

Wilt u graag wat hulp bij het zoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte achterhaalt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Odijk is makkelijk te vervoeren in het vliegtuig of OV en zal niet in de weg staan in uw woning. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is robuust, heeft grote banden, meer comfort en kan langer en harder rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is robuuster en geeft u een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting wanneer u een bocht maakt en op minder slechte wegen. Een model met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Wat is een goede actieradius?
De producten wisselen sterk wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 15 kilometer volstaat dan. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar shoppingcentra of de lokale buurtcentra? Kijk dan naar modellen met een bereik van tenminste 50 km.

De maximale snelheid
In de situatie dat u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. Geavanceerde vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Goed om te weten: als u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De meest luxe modellen worden gekenmerkt door maximale vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Odijk en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht wat belangrijke aspecten zijn als u een scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kosten worden bepaald door het merk, de actieradius, de snelheid en aanvullende opties zoals een achteruitrijcamera + een beschermhoes. De voordeligste modellen kunt u al vinden vanaf €515,00, de meest luxe modellen met alle opties hebben al snel een prijskaartje van €6.800,00. In deze tabel vind u de actuele prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig311 km8 km/u€550
Beter325 km11 km/u€1500
Comfortabel450 km16 km/u€4000
Topper470 km20 km/u€8.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Odijk
scootmobiel-kopen-odijk

Scootmobiel aanvragen gemeente Bunnik via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In dat geval hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Bunnik. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Houd er rekening mee dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Hierna volgt er een keukentafelgesprek om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Vervolgens weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Bunnik. Hiervoor kunt u ook even bellen (0306595959), door een e-mailtje te sturen (wmoloket@bunnik.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Singelpark 1, 3984 NC, Odijk). U kunt ook terecht op www.bunnik.nl voor uitgebreide info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bekijkt u op deze website relevante info en specificaties. Uiteraard moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Kies voor een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Zodoende krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom Odijk kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht treft u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
QuarijnGansfortstraat 43961 CRWijk bij Duurstede
VitrasNieuwe Veenendaalseweg 533911 MGRhenen
Waaijenberg MobiliteitWiltonstraat 263905 KWVeenendaal
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Odijk
Loopt u moeilijk en kunt u geen winkel bezoeken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Landelijke leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende lijst treft u de beste winkels die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Boven €25,- gratis thuisbezorgd
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Gegarandeerd een model dat bij u past

Wat zijn populaire modellen?
Hierna treft u een lijst met daarin veel verkochte modellen met specifiek de actieradius, de maximale snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Mango Twincat45 km8 km/u€ 6.850
Shoprider 888 4L38 km8 km/u€ 3.988
Pride Smart10 km6 km/u€ 999
Sterling S70055 km15 km/u€ 3.095
Schema met populaire modellen september 2021

Veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Odijk. Doe dat bijv. bij de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Dan is de beste optie om zelfstandig een scoot te bestellen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Odijk) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Natuurlijk is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Verschillende fabrikanten adverteren met een unieke omruilgarantie. Zodoende kunt u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Het onderhoud van de scootmobiel is tegen noodzakelijk. Daarom kan u ervoor kiezen om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stoelverstelling en mechanisme en de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een belangrijk voordeel van een occasion is de kostprijs: voor een laag tarief koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Bovendien is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook komen accu-problemen soms voor. We raden altijd aan een proefrit te maken om de capaciteit van de accu te beoordelen. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals tweedehands.net waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobielrijder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U bent vrij om te gaan naar een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Tijdens deze scootmobieltraining in Odijk gaat u verder in op aspecten als de huidige verkeersregels en en leert u veilig sturen. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en kijk goed om bij het inhalen. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel tijdens momenten dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,40 p/maand. Een verzekerd voertuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Komt u er niet uit? Bespreek dit dan met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Odijk.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om lekker rond te rijden? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In het hele land (waaronder provincie Utrecht) zijn dergelijke clubs te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en rijd samen door de wijken: Bunnik, Odijk, Werkhoven.

Plaats een reactie