Scootmobiel Tiel

Op zoek naar een goede scootmobiel in Tiel? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door zo’n elektrische 3- of 4 wieler voelt u zich weer zeker en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze specialist biedt een helpende hand bij bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg bekijkt u tips voor het kiezen van het juiste model en uitgebreide details over bijvoorbeeld de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), kosten, een thuisdemo, de regels in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en een hoge mate van veiligheid.
 • De prijzen schommelen tussen €500,00 & €6.000,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Tiel (https://www.tiel.nl).
 • In uw regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Vermeiren en Roma.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Actuele kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Tiel (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4004
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€14 – €20,4 per uur
Populair merkShoprider 778s
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Tiel

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat matcht met mijn situatie? Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u hier meer duidelijkheid over hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Tiel. U vind uitgebreide info online d.m.v. een uitgebreide brochure, een demo aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €720,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 40 km actieradius kost u rond de €1900,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met alle gemakken vind u al vanaf €3850.

Aankooptips oktober 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het vinden van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Lees dan zeker even verder. In de lijst hieronder treft u enkele belangrijke aandachtspunten.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Tiel is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is stevig, heeft grote banden, meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft u een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar als u een scherpe bocht maakt en bij niveauverschillen. Een model met 4 wielen haalt een hogere snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De merken variëren sterk als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan volstaan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of komt u graag in de natuur? In die situaties kiest u voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Welke snelheid heb ik nodig?
Wanneer u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is het handig als de vaart er in zit. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Grote vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: als u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De high-end modellen worden gekenmerkt door een goede vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Tiel en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U weet nu waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De onkosten hangen af van het merk, de actieradius, de maximale snelheid en extra’s zoals een extra accu en een scootmobieltas. De gunstigste scooters starten bij €505,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al snel €6.600,00. In de bijgaande tabel bekijkt u de richtprijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner37 km 8 km/u€550
Beter315 km10 – 12 km/u€1600
Gevorderd435 km15 km/u€4000
Topper470 km20 – 22 km/u€8.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Tiel
scootmobiel-kopen-tiel

Scootmobiel aanvragen gemeente Tiel via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Soms kunt u via deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoeltaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Tiel. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Bedenk wel dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-afdeling. Hierna komt de WMO-consulent langs om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Binnen een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Tiel. Vragen? Dat kan telefonisch (0344637425), e-mailen (infowmo@tiel.nl), of bezoek het stadhuis (Hertog Reinaldlaan 4, 4001 RG, Tiel). Check ook eens www.tiel.nl voor uitgebreide info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Om te bepalen welk model bij u past bekijkt u op deze website relevante info en specificaties. Uiteraard moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken maakt een en andere verder inzichtelijk. Zodoende kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In en rondom Tiel zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In deze tabel staan meerdere vestigingen van winkels, speciaalzaken en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroHertog Reinaldlaan 2-44001 RCTiel
Warande De Loericker SteeHollandsspoor 33994 VTHouten
HulpmiddelencentrumPeppelkade 213992 ALHouten
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Tiel
Heeft u geen vervoer en kan u niet naar de winkel toe? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Erkende leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst vergelijkt u populaire organisaties die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Meer dan 60 winkels in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Veel gekozen uitvoeringen
Hieronder vindt u een opsomming met bekende modellen en merken met o.a. de actieradius, snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 778s40 km15 km/u€ 4.960
Excel Travelux Infineon 3 LWB40 km15 km/u€ 3.682
Invacare Lynx16 km8 km/u€ 1.797
Electric Mobility Rascal 388D32 km6 km/u€ 3.085
Schema met populaire scoots oktober 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Tiel. Dat doet men o.a. via zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? Dan is het raadzaam om eens een showroom te bezoeken en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met het onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Tiel) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Normaal gesproken kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Steeds meer scootmobiel leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Juist daardoor kan u zorgeloos een bepaald model uittesten. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Daarom raden wij aan om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Aandachtspunten zijn afstelling spiegels en de accu.

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met beperkte financiële middelen kunt u een heel geschikte scooter kopen. Ook kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn genoeg digitale platformen zoals scootplaza.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobielrijder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Gedurende deze scootmobieltraining in Tiel leert u van alles over anticiperen op het verkeer en leert u veiliger rijden. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een boete krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,60 per maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Tiel.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Samen met een groep lekker naar buiten en maak een tocht door wijken als: Tiel kern, Tiel-Noord, Adenoijen en Kapel Avezaath, Tiel-Zuid.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie