Scootmobiel Culemborg

Op zoek naar een goede scootmobiel in Culemborg? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Geholpen door een drie- of vierwielige scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg biedt een adviserende rol bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via onze vergelijker bieden wij praktische aankooptips en extra info over onderwerpen zoals WMO en PGB, de kosten van een goed model, winkels in de buurt, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben.
 • De voordelen: meer zelfstandig en een hoog zitcomfort.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €550,00 oplopend tot 4.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Culemborg (https://www.culemborg.nl).
 • Rondom uw woonplaats bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom (of dealer) van bekende merken als Vermeiren of Caremart.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Gemiddelde kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Culemborg (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteCulemborg
Postcode4101
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
PGB kosten€14,68 – €21,32 per uur
Populaire scootmobielShoprider TE 778S
Lokaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Culemborg

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Wat is nu voor mij een geschikt model? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Dus, hoe vind ik dan een scooter die past bijmijn eisen en wensen? Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als dit duidelijk is kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Culemborg. Veel info vind u online door middel van een brochure, advies aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €930,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 40 km actieradius is te koop vanaf €2025,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een flinke accu is te koop vanaf €3750.

Hulp bij uw keuze januari 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze adviseurs helpen u direct verder. In onderstaande opsomming treft u enkele belangrijke aandachtspunten.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Culemborg is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is robuust, is comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en de draaicirkel is zeer klein. U stuurt eenvoudig met dit model. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Dit komt tot uiting wanneer u een bocht maakt en op een oneffen terrein. Een scoot met vier wielen kan harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De scoots onderscheiden zich fors als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Rijdt u alleen in huis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km is vaak genoeg. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar shoppingcentra of naar het park? In die situaties kiest u voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximum snelheid
In de situatie dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Verkeersregel: als u op het trottoir rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort & accessoires
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De luxere modellen onderscheiden zich door een uniek veringssysteem en een verstelbaar stuur/zitting. Boek een proefrit in Culemborg om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het uitzoeken van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De onkosten hangen af van de producent, het vermogen van de accu, hoe hard de scoot kan en optionele extra’s zoals een rollatorhouder & een stoelhoes. De goedkoopste modellen zijn er al vanaf €495,00, de meest luxe modellen met alle opties hebben al snel een prijskaartje van €5.700,00. In deze tabel vind u de geschatte prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel310 km7,5 km/u€750
Verbeterd315 – 20 km12 km/u€1950
Gevorderd455 km17 km/u€3600
Meeste comfort480 km+22 km/u€8.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Culemborg
scootmobiel-kopen-culemborg

Scootmobiel aanvragen gemeente Culemborg via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Soms kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. U kunt dan denken aan een rolstoel, regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Op dat moment hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Culemborg. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het nadeel is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO berekent het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-afdeling. Daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Culemborg. Hiervoor kunt u ook even bellen (0345477700), door een e-mailtje te sturen (wmo@culemborg.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Ridderstraat 250, 4101 BK, Culemborg). Bekijk ook www.culemborg.nl voor achtergrondinformatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8-12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op deze website relevante info en specificaties. Echter geeft een testrit een compleet beeld. Een 100% gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom Culemborg kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst vind u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroMarkt 524101 BZCulemborg
VegroHertog Reinaldlaan 2-44001 RCTiel
Warande De Loericker SteeHollandsspoor 33994 VTHouten
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Culemborg
Heeft u geen vervoer en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Erkende aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende opsomming vindt u een aantal erkende bedrijven die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Veel verkochte modellen
In de paragraaf hierna bieden wij een tabel met populaire merken + modellen inclusief de actieradius, de maximale snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider TE 778S40 km15 km/u€ 5.010
Shoprider Mercurius 340 km15 km/u€ 4.012
Pride Victory 9 3W20 km8 km/u€ 2.251
Pride Maxima 325 km6 km/u€ 1.170
Schema met populaire modellen januari 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Culemborg. Doe dat bijv. bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In die situatie is het alternatief om zelf een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Culemborg) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Steeds vaker kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Diverse scootmobiel leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kan u zorgeloos een model uitproberen. De scootmobiel in onderhoud brengen is cruciaal. Daarom raden wij aan om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. wiellagers voor en achter en de accu(lader).

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de investering (kosten): tegen een lage prijs een kwalitatief product aanschaffen. Daarnaast kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Wat minder is zijn eventuele verborgen gebreken. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootplaza.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als voertuig bestuurder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U kunt wel investeren in een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In professionele scootmobieltrainingen in Culemborg worden onderwerpen behandeld alsanticiperen op het verkeer en en leert u veilig sturen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel op het moment dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,40 p/maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Nog vragen? Bespreek dit dan met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Culemborg.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en wilt u de omgeving beter leren kennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Vrijwel overal (ook in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen toeren en tour door wijken zoals: Centrum.

Plaats een reactie