Scootmobiel Moerdijk

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Moerdijk? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van een drie- of vierwielige scooter staat u weer midden in het leven en kunt u weer zorgeloos op pad. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert biedt een adviserende rol bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op deze website leest u praktische aankooptips en informatie over onderwerpen als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de gemiddelde kosten, enkele populaire leveranciers, de verschillende regels en de scootmobielclub.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Belangrijkste voordelen: meer zelfstandig en een hoog zitcomfort.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €700,00 tot wel €4.500,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Moerdijk (https://www.moerdijk.nl).
 • Rondom uw woonplaats maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Meyra en Revatak.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Geschatte kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Moerdijk (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMoerdijk
Postcode4781
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,5 – €23 per uur
Veel gekozen merkVermeiren Carpo Limo
Adviespunt in de buurtSurplus – De Zeven schakels

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Moerdijk

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn profiel? Onze tip: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra u dit goed bekeken hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Moerdijk. Alle belangrijke info leest u online door een brochure aan te vragen, een speciale thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €760,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is te koop vanaf €1950,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter en een grote accu voor grote afstanden is er al vanaf €3800.

Keuzehulp juni 2021

Wilt u graag wat hulp bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Lees dan zeker even verder. Onderstaand vindt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Moerdijk is makkelijk te vervoeren in het OV of uw auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een veel groter bereik. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en kan kortere bochten maken. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Ideaal in de supermarkt. Bovendien heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar als u de bochten instuurt of als u schuin de stoep afrijdt. Een model met vier wielen haalt een hogere snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De mobielen wisselen fors wanneer we kijken naar actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of om de boodschappen te doen? Een 10Ah accu (10 km) zal dan voorzien. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of komt u graag in de natuur? Kijk dan naar modellen met een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Snelheid
Zodra u de scoot veel gaat gebruiken, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De luxe vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Modellen met een grotere accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Let op: als u op het trottoir rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Duurdere modellen worden gekenmerkt door een uitgebreide vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Moerdijk en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u zoal rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De onkosten hebben te maken met de fabrikant, de accucapaciteit, de snelheid en randproducten als een extra accu + een stoelhoes. De goedkoopste scoots kunt u al vinden vanaf €490,00, de grote vaste scoots met veel opties hebben al snel een prijskaartje van €6.200,00. In de onderstaande tabel treft u de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap312 km8 km/u€650
Gemiddeld325 km10 – 12 km/u€1500
Comfortabel440 km15 km/u€2900
Topper480 km20 km/u€9.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Moerdijk
scootmobiel-kopen-moerdijk

Scootmobiel aanvragen gemeente Moerdijk via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In enkele gevallen kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoeltaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Moerdijk. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het is goed om te weten dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Informatie kan u inwinnen via het WMO-loket. Kort daarna komt de WMO-consulent langs om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Vervolgens zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Moerdijk. U kunt even bellen (140168), door een e-mailtje te sturen (wmo-loket@moerdijk.nl), of kom naar het gemeentehuis (Pastoor van Kessellaan 15, 4761 BJ, Zevenbergen). Bekijk ook www.moerdijk.nl voor meer info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen verzamelen wij hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Het boeken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Zo kunt u zelf het verschil ervaren tussen bijvoorbeeld 3- en 4 wielen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom Moerdijk kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder bekijkt u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Surplus – De Zeven schakelsKasteelweg 54761 BNZevenbergen
Anna voor zorgPastoor van Breugelstraat 1064744 AEBosschenhoofd
WelzorgVlierwerf 124704 SBRoosendaal
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in Moerdijk
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Meerdere aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In de volgende opsomming doorzoekt u de beste organisaties die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: 60 echte winkels door heel nederland
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Overzicht met veel verkochte types
Onderstaand vindt u een schema met bekende modellen en merken inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid van het model en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Carpo Limo45 km15 km/u€ 5.995
Vermeiren Mercurius 445 km15 km/u€ 3.004
Mango Twincat45 km8 km/u€ 6.850
Practicomfort Beaufort 4392826 km7 km/u€ 1.190
Schema met populaire scoots juni 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Moerdijk. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen geringe kosten kunt u er op uit met een scootmobiel. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In het kader daarvan raden we zeker aan een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Moerdijk) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Natuurlijk kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Meerdere verkopers bieden ook omruilgarantie. Op deze manier kan u gerust een model uitproberen. Een onderhoudsplan is niet iets om op te besparen. Daarvoor is het aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. De monteur onderzoekt o.a. stoelverstelling en mechanisme en de accu(lader).

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage prijs: voor een laag tarief koopt u een goede scooter met veel opties. Daarnaast heeft u niet te maken met levertijd. Mindere punten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn diverse websites zoals herbruikt.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Binnen deze scootmobieltraining in Moerdijk behandeld u zaken zoals verkeerstheorie en leert u drempels en stoepjes rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: u bent welkom op voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg voor goede verlichting. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er altijd iets gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan riskeert u een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA dekking heeft u al vanaf €5,50 p/maand. Een verzekerde scoot herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is handig als u grote afstanden aflegt. Is het nog niet duidelijk? Neem contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Moerdijk.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vind u het leuk om er uit te trekken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (uiteraard ook in de provincie Noord-Brabant) zijn dergelijke clubs te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie