Scootmobiel Tholen

Zoekt u een goede scootmobiel in Tholen? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). D.m.v. zo’n elektrische 3- of 4 wieler kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze specialist is er om u te helpen bij het gehele aankoopproces. Via Scootzorg.nl leest u tips voor het kiezen van het juiste model en informatie over onderwerpen als de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de actuele prijzen, showrooms in de regio, de verschillende regels en rijvaardigheidscursussen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: u bent minder afhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven schommelen tussen €750,00 oplopend tot 4.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Tholen (https://www.tholen.nl).
 • In uw omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms (of dealer) van bekende merken als Kymco en Quingo.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Actuele kosten | Scootmobiel subsidie aanvragen bij de gemeente Tholen (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4691
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
PGB kosten€14,81 – €17,85 per uur
Veel gekozen merkPride Luna 3
Lokaal adviespuntMedipoint l TWB

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Tholen

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Dus, hoe vind ik dan een scooter die in lijn is met mijn wensen?Advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Tholen. Alle belangrijke info leest u online middels een brochure per post, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €900,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €1775,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een actieradius van 60 km schaft u al aan vanaf c.a. €3300.

Hulp bij uw keuze september 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Onze experts adviseren u graag. Onderstaand bekijkt u de belangrijkste criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Tholen kan gemakkelijk mee in de auto of trein en is gemakkelijk op te bergen. Praktisch voor gebruik in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is groter, rijdt een stuk comfortabeler en kan langer en harder rijden. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Eveneens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in de bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Wat is een goede actieradius?
De mobielen wisselen nogal als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 20 km is dan voldoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximum snelheid
In het geval u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Geavanceerde vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort
Als u elke dag lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen verschaffen een uniek veringssysteem en een multifunctionele stoel. Ga direct proefrijden in Tholen en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De onkosten worden gevormd door het merk, de actieradius, de topsnelheid en accessoires zoals een verlichtingsset of een boodschappenmand. De gunstigste scooters koopt u al vanaf €495,00, de grote vaste scoots met veel opties gaan al gauw richting de €7.200,00. In het onderstaande overzicht vind u de gemiddelde prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel313 km7 km/u€500
Standaard320 km12 km/u€1250
Geavanceerd445 km17 – 18 km/u€2500
Meeste comfort480 km21 km/u€9.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Tholen
scootmobiel-kopen-tholen

Scootmobiel aanvragen gemeente Tholen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Juist nu kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Tholen. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Houd er rekening mee dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Kort daarop vind er een gesprek plaats om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Binnen een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Tholen. Vragen? Dat kan telefonisch (0166668200), per mail (wmovoorzieningen@tholen.nl), of bezoek het gemeentehuis (Hof van Tholen 2, 4691 DZ, Tholen). U kunt ook terecht op www.tholen.nl voor actuele informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen vindt u op deze website relevante info en specificaties. Echter is een producttest ook noodzakelijk. Het boeken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Op dat moment kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de regio Tholen zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een productspecialist helpt u graag bij het kopen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel vind u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l TWBBoerhaaveplein 9A4624 VTBergen op Zoom
VegroAxelsestraat 1944537 ASTerneuzen
WelzorgJoannaplantsoen 14462 AVGoes
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Tholen
Loopt u moeilijk en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Erkende leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de opsomming hierna vindt u populaire winkels die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Een complete eigen serviceorganisatie
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Overzicht met veel verkochte types
Hierna bieden wij een opsomming met een aantal populaire modellen met o.a. de actieradius, de topsnelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Luna 345 km15 km/u€ 4.999
Shoprider Cadiz 445 km15 km/u€ 2.500
Shoprider 888B 340 km8 km/u€ 3.980
RvS van Seenus CTM 15110 km6,4 km/u€ 1.000
Overzicht met populaire voertuigen september 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Tholen. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In die situatie is de beste optie om een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Tholen) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Bij veel aanbieders kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Verschillende aanbieders bieden ook omruilgarantie. Dan kunt u rustig enkele weken rondrijden als test. Een jaarlijks onderhoud is geen overbodige luxe. Daarom is het verstandig om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Men let daarbij met name op bandenprofiel en het accuvermogen.

Is een tweedehands model geschikt?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: voor een laag tarief een kwalitatief product aanschaffen. Daarbij kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. Er zijn genoeg digitale platformen zoals dezorgoutlet.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In een erkende scootmobieltraining in Tholen komen thema’s aan bod als de regels op de weg en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag rijden op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,60 per maand. Een verzekerde scooter kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is handig als u grote afstanden aflegt. Twijfel? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Tholen.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In het hele land (met name ook in de provincie Zeeland) zijn zulke clubs actief. Samen met een groep lekker naar buiten en geniet van het rijden door wijken zoals: Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie