Scootmobiel Terneuzen

Zoekt u een goede scootmobiel in Terneuzen? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met hulp van zo’n elektrische 3- of 4 wieler blijft u langer zelfstandig en kunt u er weer zorgeloos op uit trekken. Maar welke scootmobiel past bij mij? Scootzorg biedt een helpende hand bij bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg bekijkt u handige tips en aanvullende info over o.a. de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de geschatte prijzen, winkels in de buurt, regels en richtlijnen en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • Belangrijkste voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €550,00 oplopend tot 5.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Terneuzen (https://www.terneuzen.nl).
 • Rondom uw woonplaats zijn er verschillende winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Excel en Inca.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Tarieven (september 2021) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Terneuzen (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4535
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€16,10 per uur
Aantrekkelijke scootmobielPride Victory 43930
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Terneuzen

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Waar vind ik het model dat in lijn is met mijn behoeften? Startpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, wordt hij dagelijks gebruikt, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Wanneer u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Terneuzen. Dit kan online middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €860,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2150,00.
 • Een sterk 4 wielen model met alle gemakken is te koop vanaf €4550.

Aankooptips september 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het kiezen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Lees dan zeker even verder. In het volgende gedeelte achterhaalt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Terneuzen kan probleemloos mee in auto, bus of vliegtuig en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een langer actieradius. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Bovendien geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. Dat ervaart u in snelle bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scoot met vier wielen biedt meer snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De modellen variëren aanzienlijk als we kijken naar de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Rijdt u alleen in huis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is dan voldoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het centrum of komt u graag in de natuur? In die situaties kiest u voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
Mocht het zo zijn dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is het handig als de vaart er in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Vergeet niet: op de stoep is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Extra comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Luxueuze modellen worden gekenmerkt door een uitstekende vering en een multifunctionele stoel. Boek een proefrit in Terneuzen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u zoal rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De tarieven komen tot stand a.d.h.v. het merk, de accucapaciteit, de snelheid en accessoires zoals een verlichtingsset + een kruk- en stokhouder. De gunstigste scoots zijn verkrijgbaar vanaf €505,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €5.700,00. In het onderstaande overzicht communiceren wij de actuele prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis312 km6 km/u€700
Verbeterd320 – 25 km11 km/u€1650
Goed455 km18 km/u€2500
Beste480 km+20 km/u€8.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Terneuzen
scootmobiel-kopen-terneuzen

Scootmobiel aanvragen gemeente Terneuzen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Soms kunt u middels deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan een regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In deze gevallen kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Terneuzen. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Kort daarna plannen ze een kort gesprek in om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Afsluitend zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Terneuzen. Hiervoor kunt u ook even bellen (140115), e-mailen (gemeente@terneuzen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Stadhuisplein 1, 4531 GZ, Terneuzen). Bezoek ook www.terneuzen.nl voor meer info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot treft u op deze pagina veel bruikbare informatie. Uiteraard zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Kies voor een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de omgeving Terneuzen kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht staan meerdere vestigingen van enkele aanbieders, showrooms en zorgverleners + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgJoannaplantsoen 14462 AVGoes
MedipointKlein Frankrijk 314461 ZNGoes
JeremiasseJufferswegje 124421 JBKapelle
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Terneuzen
Heeft u fysieke problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Er zijn gelukkig alternatieven. Een aantal aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In onderstaand schema doorzoekt u populaire organisaties die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Voordelige onderhoudsabonnementen
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Ruim aanbod van verschillende topmerken
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Overzicht met populaire scoots
Onderstaand bekijkt u een lijstje met bekende modellen en merken met daarbij details zoals actieradius, de topsnelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Victory 4393045 km15 km/u€ 2.850
Practicomfort Cyclone 1540 km15 km/u€ 5.000
Invacare Leo 3 wiel36 km8 km/u€ 2.495
Practicomfort R2212 km6 km/u€ 1.030
Schema met populaire modellen september 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Terneuzen. Dat doet men o.a. via de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Dan raden we zeker aan eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Terneuzen) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Uiteraard kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Steeds meer aanbieders kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kunt u vrijblijvend enkele weken rondrijden als test. Gedegen onderhoud is niet iets om op te besparen. Om die reden is het aan te raden om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Belangrijke punten zijn o.a. afstelling spiegels en accuspanning + conditie.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage aanschafprijs: tegen een lage prijs haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarbij kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Waar u op moet letten zijn eventuele verborgen gebreken. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn veel online platformen zoals uwzorgshop.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Er bestaan wel opties voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Terneuzen komen thema’s aan bod als verkeersregels en is er vaak een technische check van uw mobiel. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en kijk goed om bij het inhalen. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,80 per maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Weet u het nog niet? Neem dan eens contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Terneuzen.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om lekker rond te rijden? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (waaronder provincie Zeeland) kunt u zich aansluiten. Geniet van het sociale contact en tour door wijken zoals: Terneuzen Centrum, Terneuzen West, Terneuzen Zuid, Terneuzen Noord, Terneuzen Oost, Buitengebied Terneuzen, Kern Axel, Buitengebied Axel, Kern Biervliet, Buitengebied Biervliet, Kern Hoek, Buitengebied Hoek, Kern Koewacht, Buitengebied Koewacht, Kern Overslag, Buitengebied Overslag, Kern Philippine, Buitengebied Philippine, Kern Sas van Gent, Buitengebied Sas van Gent, Kern Sluiskil, Buitengebied Sluiskil, Kern Spui, Buitengebied Spui, Kern Westdorpe, Buitengebied Westdorpe, Kern Zaamslag, Buitengebied Zaamslag, Kern Zuiddorpe, Buitengebied Zuiddorpe.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie