Scootmobiel Noord-Beveland

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Noord-Beveland? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich weer vrij en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze vergelijker helpt u bij het kiezen van het juiste model. Op deze website vind u een handig keuzeadvies en specifieke informatie rondom WMO en PGB, de huidige prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de regels in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • De voordelen: meer onafhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €600,00 & €4.750,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Noord-Beveland (https://www.noord-beveland.nl).
 • In deze regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Pride of Travelux.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Noord-Beveland (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4491
WMO Beslissingstermijn8 weken
Maximale pgb vergoedingen€16,10 per uur
Aantrekkelijk merkShoprider Cadiz 4
Lokaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Noord-Beveland

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik de scooter die past bijmijn eisen en wensen? Startpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u deze vragen beantwoord hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Noord-Beveland. Veel info vind u online middels een brochure per post, een demo aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €730,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km vind u al vanaf €2275,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met alle gemakken kost u rond de €3700.

Onze kooptips september 2021

Wilt u graag wat hulp bij het kiezen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij helpen u graag snel verder. Bijgaand vindt u een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Noord-Beveland kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Handig voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en kan langer en harder rijden. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en de draaicirkel is zeer klein. U kunt zich vrijer bewegen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Bovendien beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en voelt veiliger. Dit is merkbaar als u een bocht doorrijdt en bij niveauverschillen. Een model met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De producten onderscheiden zich nogal wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 15 kilometer zal dan voorzien. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of om lekker uit te waaien? Kijk dan naar modellen met een bereik van tenminste 50 km.

De maximum snelheid
In het geval u intensief gebruik maakt van uw mobiel, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. Geavanceerde vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een hoge actieradius gaan vaak ook een stuk sneller. Onthoud: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort en extra opties
Als u elke dag lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Professionele modellen worden gekenmerkt door een uniek veringssysteem en een verstelbaar stuur/zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Noord-Beveland en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kostprijzen worden gebaseerd op het merk, de grootte van de accu, de maximale snelheid en randproducten als oprijplaten of mandjes en tassen. De instap-modellen zijn verkrijgbaar vanaf €525,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €6.900,00. In het overzicht hieronder vergelijkt u de adviesprijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter38 km7,5 km/u€700
Gemiddeld320 km12 km/u€1450
Geavanceerd450 km15 – 17 km/u€2500
Elite475 km22 km/u€8.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Noord-Beveland
scootmobiel-kopen-noord-beveland

Scootmobiel aanvragen gemeente Noord-Beveland via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u middels deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In die situaties hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Noord-Beveland. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Minpunt is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Een paar weken later volgt een (telefonisch) gesprek om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Daarna weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Noord-Beveland. U kunt even bellen (0113249600), per mail (wmo@goes.nl), of kom naar het gemeentehuis (M.A. de Ruiterlaan 2, 4461 GE, Goes). Bekijk ook www.noord-beveland.nl voor uitgebreide info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen bekijkt u op deze website nuttige informatie die u kunnen helpen. Toch zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Gebruik maken van een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Op die manier mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom uw woonplaats Noord-Beveland zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het vinden van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel treft u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgJoannaplantsoen 14462 AVGoes
MedipointKlein Frankrijk 314461 ZNGoes
JeremiasseJufferswegje 124421 JBKapelle
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Noord-Beveland
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Erkende aanbieders regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de volgende lijst doorzoekt u uiteenlopende organisaties die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Meest verkochte modellen
Hierbij vindt u een schema met succesvolle merken en modellen met specifiek de actieradius, de topsnelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider Cadiz 445 km15 km/u€ 2.500
Afikim Breeze 440 km15 km/u€ 9.302
Invacare Leo 336 km8 km/u€ 2.406
Practicomfort S215 km6 km/u€ 1.050
Schema met populaire modellen september 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Noord-Beveland. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Dan is het verstandig om een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Noord-Beveland) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Tevens is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Sommige leveranciers bieden ook omruilgarantie. Zodoende kunt u zonder zorgen enkele weken rondrijden als test. Het onderhouden van uw scootmobiel is niet iets om op te besparen. Daarom adviseren wij om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. bandenprofiel en de staat van de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage prijs: ook met beperkte financiële middelen kunt u een heel geschikte scooter kopen. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Nadelen zijn krasjes en andere gebruikssporen. Let ook goed op de actieradius. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals 2dehands.be waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobielrijder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Noord-Beveland komen thema’s aan bod als verkeerskennis en leert u drempels en stoepjes rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: u bent welkom op voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts en kijk goed om bij het inhalen. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan loopt u het risico op een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,60 p/maand. Een verzekerde scooter herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Sommigen mensen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Komt u er niet uit? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Noord-Beveland.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en gezellige lange tochten maken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Door heel Nederland (juist ook in de provincie Zeeland) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen toeren en maak een tocht door wijken als: Kortgene, Colijnsplaat, Kats, Kamperland, Wissenkerke, Geersdijk.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie