Scootmobiel Reimerswaal

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Reimerswaal? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze speciale scooter kunt u zich comfortabel bewegen en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze expert is er om u te helpen bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met een uitgebreid keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, de meest bekende aanbieders, regels en richtlijnen en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Voordelen: meer zelfvertrouwen en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €550,00 tot zo’n €5.750,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Reimerswaal (https://www.reimerswaal.nl).
 • In uw regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u meer informatie vindt over merken als Pride of Caremart.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Reimerswaal (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4401
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
PGB tarieven€16,10 per uur
Veel gekozen scootmobielPracticomfort Cyclone 15-3W
Adviespunt in de buurtMedipoint | Thuiszorgcentrum Zeeland

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Reimerswaal

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik de scooter die aansluit op mijn verwachtingen? Onze tip: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Als u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Reimerswaal. Veel info vind u online via het aanvragen van een brochure, een demo aan huis of via advies van product experts in een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €580,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van 35 km is te koop vanaf €1775,00.
 • Een sterk 4 wielen model met veel comfort is te koop vanaf €4100.

Advies van de specialist september 2021

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Onderstaand omschrijven wij de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Reimerswaal is makkelijk te vervoeren in het OV of in de auto en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. Een vaste scootmobiel is stevig, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een grote accu. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Daarnaast biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft een veilig gevoel. Dit komt tot uiting als u een scherpe bocht maakt of op hobbelige weggetjes. Een scoot met 4 wielen is vaak wat sneller en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De mobielen onderscheiden zich enorm als we kijken naar de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 20 km is vaak genoeg. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar omliggende dorpen of komt u graag in de natuur? Kijk dan naar modellen met een accu met een vermogen van 97 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
Mocht het zo zijn dat u dagelijks veel onderweg bent, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Geavanceerde vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoot met meerdere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Verkeersregel: wanneer u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Additioneel comfort
Als u elke dag lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De high-end modellen worden gekenmerkt door grote veringen en een luxe zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Reimerswaal en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u zoal rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De kosten worden gebaseerd op het merk, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals een zuurstoffleshouder en een beschermhoes. De aantrekkelijkste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €540,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al gauw €6.100,00. In de onderstaande tabel bekijkt u de adviesprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter311 km6,5 km/u€700
Gemiddeld315 – 20 km10 km/u€1950
Uitmuntend440 km15 km/u€2800
Eerste klas485 km22 km/u€7.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Reimerswaal
scootmobiel-kopen-reimerswaal

Scootmobiel aanvragen gemeente Reimerswaal via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een auto in bruikleen en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u chronisch ziek en wilt u thuis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Reimerswaal. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Minpunt is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Aanmelden kan bij de WMO-afdeling. Kort daarop komt de WMO-consulent langs om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Vervolgens zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Reimerswaal. Vragen? Dat kan telefonisch (140113), mailen (gemeente@reimerswaal.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Oude Plein 1, 4416 AK, Kruiningen). U kunt ook terecht op www.reimerswaal.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Om een passend model te vinden treft u op deze pagina informatie over de belangrijkste onderwerpen. Toch zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit zonder verplichtingen maakt een en andere verder inzichtelijk. Zo kunt u allerlei modellen uittesten en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Reimerswaal kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint | Thuiszorgcentrum ZeelandBadhuisstraat 1044381 LVVlissingen
VegroKalverstraat 14331 LZMiddelburg
Brugzicht GorsScheldestraat 54301 VAZierikzee
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Reimerswaal
Loopt u moeilijk en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Een aantal aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de volgende lijst vergelijkt u uiteenlopende bedrijven die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Eersteklas service en werkwijze
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Ruim aanbod met 3 en 4 wielen
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Al vanaf 2008 uw zorgwinkel

Overzicht met veel verkochte types
Hieronder vindt u een schema met populaire merken + modellen met o.a. de actieradius, de topsnelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Practicomfort Cyclone 15-3W40 km15 km/u€ 5.000
Travelux Infineon 3 ‘SWB’40 km15 km/u€ 8.380
Pride Zolar25 km15 km/u€ 2.495
Practicomfort R22 XL24 km6 km/u€ 1.130
Tabel met populaire voertuigen september 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Reimerswaal. Dat doet men o.a. via een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Voor een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? Dan is het raadzaam om zelfstandig een scoot te bestellen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Reimerswaal) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Meestal kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse aanbieders bieden ook omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder zorgen een bepaald model uittesten. Een kwalitatief onderhoud is geen overbodige luxe. Vandaar is het handig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De monteur onderzoekt o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de conditie van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is de lage aanschafprijs: ook met een klein budget koopt u een goede scooter met veel opties. Daarbij is er geen sprake van een lange levertijd. Nadelen zijn krasjes en andere gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn verschillende online platformen als scootplaza.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Er bestaan wel opties voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In een erkende scootmobieltraining in Reimerswaal worden onderwerpen behandeld alsde voorrangsregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De regels in het verkeer zijn niet complex: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg voor goede verlichting. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel tijdens momenten dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA polis kost c.a. €5,20 per maand. Een verzekerde mobiel heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Met name ouderen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is handig als u grote afstanden aflegt. Twijfel? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Reimerswaal.

Wat is een scootmobielclub?
Bent u wel in voor een uitstapje en gezellige lange tochten maken? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (tevens in de provincie Zeeland) zijn deze verenigingen actief. Geniet van het sociale contact en tour door wijken zoals: Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Rilland-Bath, Hansweert, Oostdijk.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie