Scootmobiel Veere

Op zoek naar een goede scootmobiel in Veere? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door deze speciale scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Op deze website leest u een handig keuzeadvies en specifieke informatie rondom PGB en WMO, de huidige prijzen, een proefrit maken, waar u op moet letten in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en is zeer geschikt voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: u bent meer zelfstandig en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De onkosten variëren tussen €550,00 tot wel €5.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Veere (https://www.veere.nl).
 • In de omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Vermeiren of Handicare.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen (september 2021) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Veere (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4351
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€15,17 – €25 per uur
Populair merkPride Celebrity XL 4
AdviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Veere

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn profiel? Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak rijd ik ermee, en is het voor korte of lange afstanden? Op het moment dat u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Veere. Alle belangrijke info leest u online via het aanvragen van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €680,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km is er al vanaf €2425,00.
 • Een stevige 4-wieler met goede vering en zitting is te koop vanaf €4400.

Keuzeadvies september 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het kiezen van de juiste scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Onderstaand achterhaalt u een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Veere is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Praktisch voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een langer actieradius. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit is handig in kleine ruimtes. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. Dat is vooral zichtbaar wanneer u een bocht maakt en op een oneffen terrein. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe zit het met de actieradius?
De merken verschillen aanzienlijk op het gebied van actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 15 kilometer zal dan volstaan. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of om lekker uit te waaien? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u grote stukken rijdt, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Robuuste vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: op het trottoir mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit en bij medische problemen (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Professionele modellen verschaffen grote veringen en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Reserveer een model voor een proefrit in Veere en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kostprijzen worden bepaald door het merk, de actieradius, de snelheid en opties als een dashboardbeschermer of mandjes en tassen. De gunstigste scooters beginnen bij €495,00, de luxe uitgevoerde modellen kosten al snel €5.500,00. In het overzicht hieronder vergelijkt u de actuele prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter314 km7,5 km/u€700
Beter325 km10 km/u€1550
Uitmuntend440 km15 km/u€3700
Luxueus485 km22 km/u€6.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Veere
scootmobiel-kopen-veere

Scootmobiel aanvragen gemeente Veere via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u met de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan een regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Veere. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Aanmelden kan bij de WMO-balie. Een paar weken later komt de WMO-consulent langs om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Vervolgens weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Veere. Hiervoor kunt u ook even bellen (0118555444), per mail (gemeente@veere.nl), of kom naar het gemeentehuis (Traverse 1, 4357 ET, Domburg). U kunt ook terecht op www.veere.nl voor de huidige procedures.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het vergelijken van voertuigen verzamelen wij hier een uitgebreid keuzeadvies. Maar uiteindelijk is een live ervaring ook belangrijk. Kies voor een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Bij een winkel of showroom kunt u allerlei modellen uittesten en ervaart u wat voor u belangrijk is. In de buurt van Veere vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst treft u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroKalverstraat 14331 LZMiddelburg
Brugzicht GorsScheldestraat 54301 VAZierikzee
Medipoint l ThebeProf. de Quayplein 64286 AEAlmkerk
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Veere
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Meerdere aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema ontdekt u meerdere organisaties die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Dé specialist in mobiliteitshulpmiddelen
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna bekijkt u een lijstje met modellen die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, de topsnelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Pride Celebrity XL 440 km15 km/u€ 5.000
Freerider Canterbury 340 km15 km/u€ 5.295
Shoprider 888B 428 km8 km/u€ 2.997
Shoprider GK89 km6 km/u€ 1.194
Tabel met populaire scoots september 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Veere. Dat kan bijvoorbeeld bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen betaling van een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In dat geval raden we zeker aan zelf een scoot te kopen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Veere) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Uiteraard kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse aanbieders kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Dan kunt u zonder zorgen een bepaald model uittesten. Een onderhoudsplan is ook essentieel. Daarom raden wij aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Belangrijke punten zijn o.a. bandenspanning en de conditie van de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage aanschafprijs: ook met beperkte financiële middelen een kwalitatief product aanschaffen. Daarnaast kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Minpunten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als scootmobielaanbod.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als voertuig bestuurder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en trainingen. Bij zo’n scootmobieltraining in Veere leert u van alles over verkeersregels en leert u veiliger rijden. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg voor goede verlichting. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u buiten rijdt in uw woonplaats, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ondanks de lage snelheid, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan loopt u het risico op een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,50 per maand. Een verzekerde scooter heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is handig als u grote afstanden aflegt. Komt u er niet uit? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Veere.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Door heel Nederland (uiteraard ook in de provincie Zeeland) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen naar buiten en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Veere, Gapinge, Vrouwenpolder, Serooskerke, Domburg, Oostkapelle, Aagtekerke, Grijpskerke, Meliskerke, Koudekerke, Biggekerke, Zoutelande, Westkapelle.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie