Scootmobiel Gorinchem

Zoekt u een goede scootmobiel in Gorinchem? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Deze website ondersteunt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via onze vergelijker vind u nuttige keuzetips en aanvullende info over o.a. WMO (eigen bijdrage), kosten, thuisdemo’s, veiligheid in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De voordelen: meer zelfstandig en het is eenvoudig te besturen.
 • De kosten schommelen tussen €800,00 tot wel €5.000,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Gorinchem (https://www.gorinchem.nl).
 • In de regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Sterling of Medema.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Actuele kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Gorinchem (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGorinchem
Postcode4203
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€15,50 per uur
Veel gekozen scootmobielTravelux Infineon 3 ‘LWB’
Lokaal adviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Gorinchem

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Online vind u enorm veel modellen met allerlei opties en eigenschappen. Hoe achterhaal ik het type dat voldoet aan mijn situatie? Ons advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Als u dit goed bekeken hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Gorinchem. Doe dat bijvoorbeeld online door middel van een brochure, advies aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €700,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius begint zo rond de €1900,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een actieradius van 60 km begint zo rond de €4550.

Aankooptips januari 2021

Heeft u extra advies nodig bij het uitzoeken van de beste scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de lijst hieronder achterhaalt u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Gorinchem kan probleemloos mee in de auto of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is stevig, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een grote accu. Geschikt voor langere reizen.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en een handige korte draaicirkel. U bent meer wendbaar. Ideaal in de supermarkt. Bovendien biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u een bocht doorrijdt of als u een drempel overgaat. Een model met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De scoots wisselen fors als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is ruim voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar shoppingcentra of de lokale buurtcentra? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

Minimale snelheid
Wanneer u de scoot veel gaat gebruiken, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Stevige vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De meest luxe modellen hebben maximale vering en een verstelbare stoel. Test een model uit voor een proefrit in Gorinchem en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De onkosten worden gevormd door de leverancier, het vermogen van de accu, hoe hard de scoot kan en aanvullende opties zoals een dashboardbeschermer & een beschermhoes. De instap-modellen zijn er al vanaf €515,00, de wat geavanceerdere modellen gaan al gauw richting de €5.800,00. In deze tabel treft u de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis310 km7 km/u€700
Beter320 km10 km/u€1100
Gevorderd435 km17 km/u€3100
Eerste klas475 km22 km/u€8.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Gorinchem
scootmobiel-kopen-gorinchem

Scootmobiel aanvragen gemeente Gorinchem via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. Soms kunt u via deze WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Juist nu kunt u hulp vragen bij de gemeente Gorinchem. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Bedenk wel dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Een paar weken later volgt een (telefonisch) gesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Gorinchem. Bij vragen kunt u bellen (0183659535), e-mailen (klantcontactpunt@gorinchem.nl), of kom naar het gemeentehuis (Stadhuisplein 1, 4205 AZ, Gorinchem). Bekijk ook www.gorinchem.nl voor de huidige procedures.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het vergelijken van voertuigen vindt u op Scootzorg.nl nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. Gebruik maken van een gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Op die manier kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In de buurt van Gorinchem kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het vinden van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht vind u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroRijksstraatweg 644191 HCGeldermalsen
VegroKerkstraat 294191 AAGeldermalsen
WelzorgLange Dreef 124131 NHVianen
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Gorinchem
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Deskundige leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende lijst bekijkt u een aantal erkende partijen waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: 3 jaar volledige garantie
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Meest verkochte modellen
Hierbij bekijkt u een opsomming met populaire merken + modellen inclusief de actieradius, de snelheid (maximum) en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Travelux Infineon 3 ‘LWB’40 km15 km/u€ 8.517
Mango Poema 4206440 km15 km/u€ 4.695
Vermeiren Saturnus 325 km8 km/u€ 1.856
Handicare Trophy 20 3W45 km6 km/u€ 4.550
Schema met populaire modellen januari 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Gorinchem. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Denkt u de mobiel voor langere periode nodig te hebben? In het kader daarvan is de beste optie om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met het onderhoud?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Gorinchem) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Normaal gesproken kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Sommige fabrikanten werken met een omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder verplichtingen een bepaald type testen. Een onderhoudsplan is niet iets om op te besparen. Om die reden is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort complete APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Belangrijke punten zijn o.a. afstelling spiegels en de accuprestaties.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: voor een laag tarief haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Waar u op moet letten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals 2dehands.be waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobielrijder valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Bij zo’n scootmobieltraining in Gorinchem gaat u verder in op aspecten als de regels op de weg en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel op het moment dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ondanks de lage snelheid, er kan er toch schade worden veroorzaakt. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een boete krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. WA-verzekeringen zijn er vanaf €3,55 per maand. Een verzekerd motorrijtuig is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met fysieke problemen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is handig als u grote afstanden aflegt. Komt u er niet uit? Neem contact op met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Gorinchem.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel gebieden (ook in de provincie Zuid-Holland) zijn zulke initiatieven te vinden. Samen met een groep lekker naar buiten en rijd samen door de wijken: Gorinchem binnenstad, Wijdschild, Lingewijk, Haarwijk, Stalkaarsen, Gildenwijk, Schelluinsestraat, Avelingen Oost, Avelingen West, Molenvliet, Laag Dalem, Dalem, Hoog Dalem, Bedrijventerrein Oost, Papland, Schotdeuren, Bedrijventerrein Noord, Landelijk gebied West, Landelijk gebied Noord, Landelijk gebied Oost, Landelijk gebied Zuid.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie