PROVINCIE Zeeland

Zoekt u een goede scootmobiel in Zeeland? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben (mobiliteitsbeperking). Met deze handige scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl biedt een adviserende rol bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg.nl bieden wij tips voor het kiezen van het juiste model en specifieke informatie rondom WMO (eigen bijdrage), de kosten van een goed model, thuisdemo’s, regels en richtlijnen en de scootmobielclub.

  • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen met een mobiliteitshandicap.
  • De voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en een hoge mate van comfort.
  • De tarieven variëren tussen €700,00 tot wel €5.500,00.
  • In uw regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Practicomfort of Travelux.

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zeeland

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een product dat in lijn is met mijn profiel? Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, is het voor dagelijks gebruik, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Op het moment dat dit duidelijk is kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Zeeland. De meeste informatie is online beschikbaar door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom. Bekijk ook de mogelijkheden in Schouwen-DuivelandMiddelburgVeereVlissingenReimerswaalKapelleBorseleGoesNoord-BevelandSluisTerneuzenHulstTholen.

  • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €560,00.
  • Een vast model met drie wielen en 30 km actieradius kost u rond de €1825,00.
  • Een stevige 4-wieler met veel comfort begint zo rond de €3650.

Advies van de specialist mei 2024

Heeft u extra advies nodig bij het kiezen van een goede scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In onderstaande opsomming vindt u de belangrijkste criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zeeland is makkelijk te vervoeren in het openbaar vervoer en is gemakkelijk op te bergen. Praktisch voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, is comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en is wat kleiner. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat ervaart u als u de bochten instuurt of op hobbelige weggetjes. Een model met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De producten onderscheiden zich nogal als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 20 km is ruim voldoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar de stad of een plaatselijk buurtgebouw? Kijk dan naar modellen met een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximale snelheid
Indien udagelijks veel onderweg bent, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. De wat stabielere vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. De wat grotere en sterkere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Goed om te weten: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Tijdens het rijden van een rit of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Professionele modellen worden gekenmerkt door grote veringen en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Reserveer een model voor een proefrit in Zeeland en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u naar moet kijken wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kosten worden bepaald door de leverancier, de capaciteit van de accu, de snelheid die u kunt halen en accessoires zoals een rollatorhouder + een een afdekhoes. De aantrekkelijkste modellen beginnen bij €545,00, de grote vaste scoots met veel opties hebben al snel een prijskaartje van €6.300,00. In de onderstaande tabel vind u de geschatte prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig38 km8 km/u€700
Goed315 – 25 km12 km/u€1350
Goed435 km18 km/u€3100
Royaal485 km21 km/u€8.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zeeland