Scootmobiel Hulst

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Hulst? Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met hulp van deze handige scooter blijft u langer mobiel en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze vergelijker is er om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met tips voor het kiezen van het juiste model en specifieke informatie rondom PGB en WMO, de huidige prijzen, advies aan huis, verkeersregels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • Meest gehoorde voordelen: minder afhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €500,00 & €6.250,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Hulst (https://www.gemeentehulst.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u meer informatie vindt over merken als Sterling of DKCity.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten (september 2021) | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Hulst (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4561
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
PGB onkosten€16,10 per uur
Populaire scootmobielVermeiren Carpo LTD
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hulst

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Waar vind ik het model dat past bijmijn situatie? Beginpunt: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, hoe vaak rijd ik ermee, en is het voor korte of lange afstanden? Wanneer u hierover meer inzicht heeft verkregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Hulst. Alle belangrijke info leest u online door een brochure aan te vragen, een uitgebreide thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €830,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius kost u rond de €2025,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een flinke accu vind u al vanaf €3650.

Keuzehulp september 2021

Wilt u graag wat hulp bij het aanschaffen van de juiste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In de lijst hieronder bieden wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hulst is zonder moeite mee te nemen in auto, bus of vliegtuig en zal niet in de weg staan in uw woning. Een erg handzaam model voor binnen en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en kan langer en harder rijden. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. De voordelen daarvan merkt u in bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een scoot met vier wielen biedt meer snelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De merken variëren aanzienlijk als we kijken naar de actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 20 km is ruim voldoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het centrum of naar buitengebieden? Kijk dan naar modellen met een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximum snelheid
Mocht het zo zijn dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan is het handig als de vaart er in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een grotere accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: wanneer u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Als u elke dag lange ritten maakt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De luxere modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en een verstelbare stoel. Boek een proefrit in Hulst en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen worden gevormd door de leverancier, de actieradius, de snelheid en extra opties zoals een oprijplaat + een mandje. De goedkope kleine modellen beginnen bij €520,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al gauw op tot €6.700,00. In de bijgaande tabel treft u de gemiddelde prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis310 km8 km/u€700
Verbeterd320 – 25 km11 km/u€1750
Uitstekend460 km18 km/u€3700
Eerste klas475 km20 – 22 km/u€9.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hulst
scootmobiel-kopen-hulst

Scootmobiel aanvragen gemeente Hulst via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Juist nu kunt u een beroep doen op uw gemeente Hulst. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Minpunt is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO rekent men €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-balie. Daaropvolgend volgt een (telefonisch) gesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Binnen een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Hulst. Bij vragen kunt u bellen (140114), u kunt een e-mail sturen (info@gemeentehulst.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Grote Markt 24, 4561 EB, Hulst). Bezoek ook www.gemeentehulst.nl voor meer info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8-16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op Scootzorg.nl uiteenlopende belangrijke info. Maar onderaan de streep moet u het zelf ervaren. Kies voor een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Tijdens deze ritten krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de regio Hulst kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een productspecialist helpt u graag bij het kopen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en zorginstellingen + uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroAxelsestraat 1944537 ASTerneuzen
WelzorgJoannaplantsoen 14462 AVGoes
MedipointKlein Frankrijk 314461 ZNGoes
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Hulst
Heeft u geen vervoer en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Meerdere leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. Onderstaand bekijkt u een aantal erkende leveranciers die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Biedt totaaloplossingen
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Populaire uitvoeringen en opties
In de paragraaf hierna bieden wij een tabel met bekende modellen en merken met specifiek de actieradius, de max. snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Carpo LTD45 km15 km/u€ 2.990
Practicomfort Cyclone 15-3W40 km15 km/u€ 5.000
Shoprider 888 3L38 km8 km/u€ 3.960
Practicomfort Dixie EMC40 km6,4 km/u€ 5.000
Overzicht met populaire modellen september 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Hulst. Denk dan onder andere aan een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kunt u er op uit met een scootmobiel. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Dan is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hulst) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Bij veel aanbieders is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Steeds meer merken geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kunt u zonder verplichtingen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een onderhoudsplan is niet iets om op te besparen. Daarvoor kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Belangrijke punten zijn o.a. bandenspanning en de accu.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: ook met een klein budget haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Daarbij kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook komen accu-problemen soms voor. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn diverse websites zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobielrijder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. U kunt wel gebruik maken van theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Tijdens deze scootmobieltraining in Hulst komen thema’s aan bod als verkeerstheorie en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, en tevens voor al het gebruik binnen). Ondanks de lage snelheid, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een WA polis kost c.a. €4,30 per maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en kunt u bovendien meenemen in de auto. Heeft u nog vragen? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Hulst.

Wat is een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en vind u het leuk om er uit te trekken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (waaronder provincie Zeeland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig een praatje maken en tour door wijken zoals: Hulst, St. Jansteen, Clinge, Grauw, Heikant, Nieuw Namen, Kapellebrug, Kloosterzande, Lamswaarde, Ter Hole, Vogelwaarde, Hengstdijk, Ossenisse.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie