Scootmobiel Etten-Leur

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Etten-Leur? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door deze speciale scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en neemt u weer zelf de regie in handen. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Op deze webpagina bekijkt u een uitgebreid keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de geschatte prijzen, de meest bekende aanbieders, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoog zitcomfort.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €700,00 en wel €6.250,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Etten-Leur (https://www.etten-leur.nl).
 • In de omgeving zijn er verschillende winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Electric Mobility of Travelux.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten (juni 2021) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Etten-Leur (WMO) | Winkels en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEtten-Leur
Postcode4875
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Maximale pgb vergoedingen€15,82 – €19,1 per uur
Aantrekkelijke scootmobielSterling Elite XS Compact
Adviespunt in de buurtMedipoint l Thebe

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Etten-Leur

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Online vind u enorm veel modellen met allerlei eigenschappen en opties. Waar vind ik het model dat rijmt met mijn profiel? Startpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Wanneer u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Etten-Leur. Veel info vind u online middels een brochure per post, advies aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €870,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van zo’n 40 km is te koop vanaf €1800,00.
 • Een luxe scooter met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer begint zo rond de €4500.

Keuzeadvies juni 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het kiezen van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze experts adviseren u graag. Onderstaand treft u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Etten-Leur neemt u moeiteloos mee in het vliegtuig of OV en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is groter, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een veel groter bereik. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en de draaicirkel is zeer klein. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in de bochten en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een model met vier wielen kan doorgaans wat harder en biedt meer comfort.

Hoe zit het met de actieradius?
De modellen wisselen fors wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer volstaat dan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar shoppingcentra of om lekker uit te waaien? Overweeg dan eens te kijken naar een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Minimale snelheid
Als u grote stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Verkeersregel: wanneer u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen worden gekenmerkt door een uitgebreide vering en een verstelbare stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Etten-Leur en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De tarieven hebben te maken met het merk, de accucapaciteit, de maximale snelheid en extra’s zoals een extra accu & een beensteun. De voordeligste scoots kunt u al vinden vanaf €520,00, de meest luxe modellen met alle opties kosten al snel €5.800,00. In de bijgaande tabel bieden wij de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km6,5 km/u€500
Standaard315 – 20 km10 km/u€1450
Geavanceerd460 km18 km/u€3800
Beste480 km20 km/u€8.000
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Etten-Leur
scootmobiel-kopen-etten-leur

Scootmobiel aanvragen gemeente Etten-Leur via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. Soms kunt u d.m.v. de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u ziek en wilt u thuis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Juist nu hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Etten-Leur. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Minpunt is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-afdeling. Kort daarna volgt een (telefonische) afspraak om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Etten-Leur. U kunt even bellen (0765038939), als per mail (elz@etten-leur.nl), of bezoek het stadhuis (Roosendaalseweg 4, 4875 AA, Etten-Leur). Zie ook www.etten-leur.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8-13 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past treft u op deze pagina nuttige informatie die u kunnen helpen. Uiteraard geeft een testrit een compleet beeld. De gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zodoende mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom uw woonplaats Etten-Leur zijn er verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht staan meerdere vestigingen van showrooms, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l ThebeKerkwerve 504873 CJEtten-Leur
Fysiotherapiepraktijk TerheijdenMarkstraat 44844 CNTerheijden
Thebe HagedonkMarkt 5A 14841 AAPrinsenbeek
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Etten-Leur
Heeft u fysieke problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Verschillende aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de opsomming hierna vergelijkt u uiteenlopende bedrijven die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Vandaag besteld, morgen in huis
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Leverancier van diverse merken
 • Totalezorgwinkel.nl: In uw vertrouwde omgeving een scoot uitproberen

Overzicht met veel verkochte types
Hierna verstrekken we een schema met veel verkochte modellen met daarbij het bereik, de snelheid van het model en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Elite XS Compact45 km15 km/u€ 7.005
Pride Luna 345 km15 km/u€ 4.999
Practicomfort MobiGo F4025 km9 km/u€ 1.140
Practicomfort Beaufort 415 km7 km/u€ 1.295
Tabel met populaire modellen juni 2021

Veelgestelde vragen met antwoorden

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Etten-Leur. Dat doet men o.a. via een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Gratis, of tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Dan is het alternatief om zelf een scoot te kopen of een exemplaar te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Etten-Leur) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Steeds vaker kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Verschillende verkopers adverteren met een unieke omruilgarantie. Dan kunt u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Een onderhoudsplan is niet iets om op te besparen. Om die reden is het handig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Aandachtspunten zijn stuurinrichting/ uitlijning en de accu(lader).

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote voordeel van een occasion is de verkoopprijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Daarbij kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook komen accu-problemen soms voor. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn diverse websites zoals scootmobieldiscount.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobielrijder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Gedurende deze scootmobieltraining in Etten-Leur gaat u verder in op aspecten als verkeerstheorie en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u bent welkom op stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een boete krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,90 p/maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Komt u er niet uit? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Etten-Leur.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en wilt u de omgeving beter leren kennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. Vrijwel overal (uiteraard ook in de provincie Noord-Brabant) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en tour door wijken zoals: Etten-Leur Midden woongebied, Etten-Leur Midden, Bedrijventerrein Vosdonk, Etten-Leur landelijk gebied, Etten-Leur Noord woongebied, Etten-Leur Noord bedrijventerrein, Etten-Leur Noord verspreide huizen, Etten-Leur Zuid woongebied, Etten-Leur Zuid bedrijventerrein, Etten-Leur Zuid bedrijventerrein Trivium, Etten-Leur Zuid verspreide huizen.

Plaats een reactie