Scootmobiel Oosterhout

Wilt u een goede scootmobiel in Oosterhout? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van deze elektrisch aangedreven scooter blijft u langer mobiel en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg is er om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze webpagina bieden wij tips voor het kiezen van het juiste model en bruikbare informatie over zaken als WMO (eigen bijdrage), de kosten waar u rekening mee moet houden, winkels in de buurt, de belangrijkste verkeersregels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Belangrijkste voordelen: u voelt zich veel zekerder en het is eenvoudig te besturen.
 • De tarieven liggen tussen de €600,00 oplopend tot 5.500,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Oosterhout (https://www.oosterhout.nl).
 • In de omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Electric Mobility of Handicare.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Oosterhout (WMO) | Regionale winkels | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4909
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€12,20 per uur
Populair merkAfikim Sportster SE
Lokaal adviespuntScootmobiel Comfortabel

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oosterhout

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Waar vind ik het model dat past bijmijn eisen en wensen? Ons advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, is het voor dagelijks gebruik, en is het voor korte of lange afstanden? Als u hier meer duidelijkheid over hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Oosterhout. Dit kan via internet middels een brochure per post, een handige thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €640,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 30 km actieradius kost u rond de €2150,00.
 • Een sterk 4 wielen model en een grote accu voor grote afstanden kost u rond de €3500.

Hulp bij uw keuze mei 2021

Wilt u graag wat hulp bij het zoeken van een goede scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de box hieronder bekijkt u een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Oosterhout kan probleemloos mee in het OV of uw auto en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, is voorzien van alle gemakken en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en een handige korte draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Daarnaast heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en rijdt wat veiliger. Dit komt tot uiting in bochten en op minder slechte wegen. Een scoot met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De merken wisselen sterk als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 20 km is vaak genoeg. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar de stad of om gewoon lekker rond te rijden? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

De snelheid van de scootmobiel
Mocht het zo zijn dat u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Robuuste vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: wanneer u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. De premium scoots hebben maximale vering en een verstelbare stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Oosterhout en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat zijn de kosten van een goede scootmobiel?

We hebben uitgelegd wat belangrijke aspecten zijn bij het kopen van een scootmobiel. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De aanschafprijzen worden gebaseerd op de fabrikant, de capaciteit van de accu, de snelheid en extra opties zoals oprijplaten & een beensteun. De aantrekkelijkste voertuigen starten bij €535,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al gauw op tot €7.400,00. In de bijgaande tabel bekijkt u de actuele prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis310 km8 km/u€600
Verbeterd320 km11 km/u€1950
Comfortabel450 km15 km/u€3200
Luxe480 km+22 km/u€9.000
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oosterhout
scootmobiel-kopen-oosterhout

Scootmobiel aanvragen gemeente Oosterhout via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Soms kunt u via deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name de regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Op dat moment kunt u aankloppen bij de gemeente Oosterhout. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Het is goed om te weten dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Kort daarop wordt er een gesprek gepland om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Daarna komt de gemeente met een voorstel.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Oosterhout. Hiervoor kunt u ook even bellen (140162), u kunt een e-mail sturen (stadhuis@oosterhout.nl), of bezoek het gemeentehuis (Slotjesveld 1, 4902 ZP, Oosterhout). Bezoek ook www.oosterhout.nl voor meer info.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing treft u op deze pagina informatie over de belangrijkste onderwerpen. Toch is het uittesten ook zeer handig. Een 100% gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Zodoende kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de buurt van Oosterhout kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming treft u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en thuiszorginstellingen en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Scootmobiel ComfortabelVaartweg 12A4905 BLOosterhout
Medipoint l ThebeHeuvelstraat 1B4901 KDOosterhout
Medipoint l ThebeKerkwerve 504873 CJEtten-Leur
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Een thuisdemonstratie aanvragen in Oosterhout
Heeft u fysieke problemen en kan u niet naar de winkel toe? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Verschillende aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema doorzoekt u een aantal bekende leveranciers waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Wat zijn populaire modellen?
In de paragraaf hierna bekijkt u een lijstje met bekende modellen en merken met daarbij het bereik, de snelheid van het model en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Afikim Sportster SE45 km15 km/u€ 8.380
Afikim Breeze S345 km15 km/u€ 5.195
Shoprider 888ix26 km9 km/u€ 4.469
Pride Go-Go Elite Traveller 316 km7 km/u€ 949
Tabel met populaire modellen mei 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in Oosterhout. Dat doet men o.a. via bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In die situatie is het alternatief om zelf een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oosterhout) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Doorgaans kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Sommige scootmobiel leveranciers adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kunt u op uw gemak een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is ook erg belangrijk. Om die reden raden wij aan om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Deze APK doet u jaarlijks waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en accuspanning + conditie.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote voordeel van een occasion is de lage prijs: ook met een klein budget een kwalitatief product aanschaffen. Bovendien is er geen sprake van een lange levertijd. Nadelen zijn krassen, deuken en technische problemen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn veel online platformen zoals tweedehands.net waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Bij zo’n scootmobieltraining in Oosterhout legt u de basis voor onder andere de voorrangsregels en het juist bedienen van de scoot. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en zorg voor goede verlichting. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel voor het geval dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, een ongeluk zit in een klein hoekje. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan riskeert u een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA polis kost c.a. €4,30 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan eens contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Oosterhout.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In heel ons land (waaronder provincie Noord-Brabant) zijn zulke clubs actief. Voorkom dat u vereenzaamt en tour door wijken zoals: Oosterhout-Centrum, Slotjes, West, Strijen, Leijsenakkers, Oosterheide, Dommelbergen, Vrachelen, Industrieterrein Zuid, Industrieterrein Noord, Buitengebied Oosterhout, Den Hout, Oosteind, Dorst.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie