Scootmobiel Dorst

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Dorst? Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze handige scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Onze expert biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg treft u een handig keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals WMO (eigen bijdrage), de huidige prijzen, thuisdemo’s, veiligheid in het verkeer en de scootmobielclub.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €600,00 tot zo’n €5.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Oosterhout (https://www.oosterhout.nl).
 • In de regio maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Meyra of Medema.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten (juni 2021) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Oosterhout (WMO) | Showrooms bezoeken | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4854
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB uurtarief€12,20 per uur
Veel gekozen scootmobielShoprider TE GK7 4
AdviespuntFysiotherapiepraktijk Terheijden

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Dorst

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Dus, hoe vind ik dan een scooter die in lijn is met mijn wensen?Ons advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u deze vragen beantwoord hebt start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Dorst. U vind uitgebreide info online d.m.v. een uitgebreide brochure, een speciale thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €540,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en 30 km actieradius kost u rond de €2150,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met goede vering en zitting schaft u al aan vanaf c.a. €3150.

Onze kooptips juni 2021

Heeft u extra advies nodig bij het zoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze experts adviseren u graag. Bijgaand treft u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Dorst kunt u eenvoudig meenemen in de tram, bus of trein en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Praktisch voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is stevig, heeft extra comfortvoorzieningen en kan veel meer kilometers afleggen. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit is handig in kleine ruimtes. Evenzeer verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en voelt veiliger. Dit komt tot uiting in bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Hoe zit het met de actieradius?
De scoots variëren aanzienlijk als het gaat om actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km is dan afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het centrum of een plaatselijk buurtgebouw? U kunt dan het beste kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Als u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Stevige vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met een grote accu gaan vaak ook een stuk sneller. Verkeersregel: op de stoep mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De luxere modellen onderscheiden zich door een uitgebreide vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Dorst om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De kostprijzen worden bepaald door de leverancier, de grootte van de accu, hoe hard de scoot kan en extra opties zoals achteruitkijkspiegels of een een afdekhoes. De goedkoopste modellen koopt u al vanaf €480,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al snel €5.300,00. In de tabel hieronder bekijkt u de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget39 km7 km/u€800
Goed320 – 25 km12 km/u€1600
Uitmuntend435 km18 km/u€2700
Topper480 km+20 – 22 km/u€6.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Dorst
scootmobiel-kopen-dorst

Scootmobiel aanvragen gemeente Oosterhout via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u d.m.v. de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget ontvangen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi maar ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Oosterhout. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Houd er rekening mee dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarop volgt er een keukentafelgesprek om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Binnen een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Oosterhout. Hiervoor kunt u ook even bellen (140162), door een e-mailtje te sturen (stadhuis@oosterhout.nl), of kom naar het gemeentehuis (Slotjesveld 1, 4902 ZP, Oosterhout). Ga ook eens naar www.oosterhout.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing bieden wij nuttige informatie die u kunnen helpen. Uiteraard zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een 100% gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Op die manier kunnen diverse modellen worden getest en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom Dorst kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een productspecialist kan u helpen met het vinden van de beste scootmobiel. In het schema hieronder treft u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Fysiotherapiepraktijk TerheijdenMarkstraat 44844 CNTerheijden
Thebe HagedonkMarkt 5A 14841 AAPrinsenbeek
WelzorgZorgvlietstraat 4914834 NHBreda
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Dorst
Heeft u fysieke problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Verschillende leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In onderstaand schema ontdekt u de beste winkels die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Eigen technische servicedienst
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Altijd uit voorraad leverbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Overzicht met populaire scoots
Hierna treft u een lijstje met populaire merken + modellen met specifiek de actieradius, de snelheid (maximum) en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider TE GK7 48 km5 km/u€ 1.109
Shoprider 888nrs8 km27 km/u€ 4.024
Sterling Trophy 4W45 km12 km/u€ 5.350
Excel Entice 4 Universe30 km10 km/u€ 2.452
Overzicht met populaire scoots juni 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Dorst. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? In dat geval is het raadzaam om zelf een scoot te kopen of te kiezen voor private-lease.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Dorst) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Bij veel aanbieders kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige scootmobiel leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Dan kunt u rustig een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is geen overbodige luxe. Daarom is het handig om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort complete APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Men let daarbij met name op de remmen en de conditie van de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage prijs: tegen een lage prijs is een goede scoot binnen handbereik. Bovendien kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om de actieradius van de accu te controleren. U kunt terecht op sites als scootmobielaanbod.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als voertuig bestuurder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In professionele scootmobieltrainingen in Dorst gaat u verder in op aspecten als verkeersregels en kunt u uw rijvaardigheid versterken. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en geef altijd duidelijk richting aan. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel voor het geval dat u in de buitenlucht rijdt, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een boete krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,80 per maand. Een voertuig dat verzekerd is is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Dorst.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om lekker rond te rijden? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel gebieden (ook in de provincie Noord-Brabant) zijn dergelijke clubs te vinden. Lekker samen op pad en tour door wijken zoals: Oosterhout-Centrum, Slotjes, West, Strijen, Leijsenakkers, Oosterheide, Dommelbergen, Vrachelen, Industrieterrein Zuid, Industrieterrein Noord, Buitengebied Oosterhout, Den Hout, Oosteind, Dorst.

Plaats een reactie