Scootmobiel Zaltbommel

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Zaltbommel? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van zo’n elektrische scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Deze website biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg.nl vind u handige tips en specifieke informatie rondom WMO en PGB, de gemiddelde kosten, enkele populaire leveranciers, verkeersregels en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving en biedt uitkomst voor mindervaliden.
 • Belangrijkste voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €650,00 tot zo’n €5.500,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Zaltbommel (https://www.zaltbommel.nl).
 • In deze regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Pride en Travelux.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Zaltbommel (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5301
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
PGB tarieven€14,67 – €20,7 per uur
Veel gekozen scootmobielSterling S700
AdviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zaltbommel

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn situatie? Startpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Als u deze vragen beantwoord hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Zaltbommel. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, een speciale thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €800,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius vind u al vanaf €2200,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een flinke accu koopt u al vanaf €3550.

Tips van de expert oktober 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Onze adviseurs helpen u direct verder. Onderstaand treft u de belangrijkste criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zaltbommel kan gemakkelijk mee in de tram, bus of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Praktisch voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabiel, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en kan kortere bochten maken. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Tevens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit is merkbaar wanneer u een bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met 4 wielen kan doorgaans wat harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De verschillende uitvoeringen variëren sterk wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan voldoende. Gaat u de mobiel echt gebruiken voor lange ritten naar omliggende dorpen of de lokale buurtcentra? U kunt dan het beste kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

De maximale snelheid
Zodra u lange afstanden wilt afleggen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De wat stabielere vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoot met meerdere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Goed om te weten: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Additioneel comfort
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Duurdere modellen worden gekenmerkt door een goede vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Doe een aanvraag voor een proefrit in Zaltbommel en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u naar moet kijken als u een scootmobiel gaat uitkiezen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De onkosten worden gevormd door de producent, de grootte van de accu, de topsnelheid en opties als achteruitkijkspiegels & een een afdekhoes. De goedkoopste modellen starten bij €540,00, de geavanceerde modellen lopen al gauw op tot €6.400,00. In de bijgaande tabel treft u de actuele prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis39 km6 km/u€800
Standaard320 km10 km/u€1200
Geavanceerd455 km15 km/u€2800
Professioneel480 km+22 km/u€9.250
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zaltbommel
scootmobiel-kopen-zaltbommel

Scootmobiel aanvragen gemeente Zaltbommel via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In sommige situaties kunt u via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Onder andere de regiotaxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Zaltbommel. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt een aanvraag indienen via het WMO-loket. Daarna komt de WMO-consulent langs om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Binnen een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Zaltbommel. Vragen? Dat kan telefonisch (140418), mailen (info@zaltbommel.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Hogeweg 11, 5301 LB, Zaltbommel). Check ook eens www.zaltbommel.nl voor achtergrondinformatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-26 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Voor het vinden van de ideale scoot vindt u op Scootzorg.nl veel bruikbare informatie. Toch zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een 100% gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Daar kunt u verschillende modellen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom uw woonplaats Zaltbommel kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een erkende adviseur kan u helpen met het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming staan meerdere vestigingen van bedrijven, showrooms en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgVan Voordenpark 195301 KPZaltbommel
VegroGasthuisstraat 115301 CAZaltbommel
VegroSchijndelseweg 15g5271 BKSint-Michielsgestel
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Zaltbommel
Bent u slecht ter been en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dat hoeft geen probleem te zijn. Een aantal leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Hieronder doorzoekt u een aantal erkende merken die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
 • Vegro: Organiseert verschillende demodagen
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasen of huren behoort ook tot de opties

Populaire uitvoeringen en opties
Hierna bekijkt u een lijstje met veel verkochte modellen inclusief de actieradius, de snelheid (maximum) en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling S70055 km15 km/u€ 3.095
Freerider Westminster 450 km15 km/u€ 5.922
Sterling Elite RS35 km10 km/u€ 4.284
Molenaar Capri Pro 415 km6 km/u€ 890
Tabel met populaire modellen oktober 2021

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Zaltbommel. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Voor een heel klein budget mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? In die situatie raden we zeker aan te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor private-lease.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zaltbommel) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Steeds vaker is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Een groeiend aantal fabrikanten hanteren een speciale omruilgarantie. Dan kunt u rustig een bepaald type testen. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook erg belangrijk. Vandaar raden wij aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Aandachtspunten zijn verlichting + richtingaanwijzer en het accuvermogen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage prijs: tegen lage kosten haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Ook is er vaak geen levertijd. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Let ook goed op de actieradius. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn diverse websites zoals scootmobielspecialist.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. Bij zo’n scootmobieltraining in Zaltbommel gaat u verder in op aspecten als anticiperen op het verkeer en kunt u uw rijtechniek verbeteren. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel voor het geval dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Hoewel u niet heel hard gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje. Schades die hieruit voortvloeien worden niet vergoed door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,90 per maand. Een verzekerde scoot is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Veel mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen is essentieel voor het creëren van een veilige setting in huis. Zo’n elektrische rolstoel of rollator is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Is het nog niet duidelijk? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Zaltbommel.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In het hele land (ook in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen naar buiten en maak een tocht door wijken als: Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie