Scootmobiel Nederhemert

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Nederhemert? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door deze speciale scooter blijft u langer mobiel en neemt u weer zelf de regie in handen. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op deze website bekijkt u een uitgebreid keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de huidige prijzen, de meest bekende aanbieders, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en een hoge mate van veiligheid.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €650,00 tot zo’n €5.750,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Zaltbommel (https://www.zaltbommel.nl).
 • In uw regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Practicomfort en EV-Tec.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Geschatte kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Zaltbommel (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5317
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
PGB onkosten€14,67 – €20,7 per uur
Populair merkSterling Pearl
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Nederhemert

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Hoe maakt u een goede selectie? U kunt kiezen uit talloze modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Dus, hoe vind ik dan een scooter die matcht met mijn behoeften? Beginpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Nederhemert. Dit kan via internet d.m.v. een uitgebreide brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €620,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 30 km actieradius is er al vanaf €2300,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen en een grote accu voor grote afstanden is er al vanaf €3100.

Keuzeadvies april 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het vinden van de beste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In de lijst hieronder achterhaalt u de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Nederhemert is zonder moeite mee te nemen in de auto of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. De vaste scootmobiel is stevig, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een langer actieradius. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en is wat kleiner. U kunt zich vrijer bewegen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Evenzeer geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en rijdt wat veiliger. Dat is vooral zichtbaar wanneer u een bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. De variant met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De merken verschillen sterk als het gaat om actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of om de boodschappen te doen? Een 10Ah accu (10 km) volstaat dan. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar het winkelcentrum of om gewoon lekker rond te rijden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximale snelheid
Indien ulange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Grote vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). De wat grotere en sterkere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Vergeet niet: als u op het trottoir rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Als u lange afstanden wilt afleggen en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De luxere modellen verschaffen maximale vering en een verstelbare stoel/stuurkolom. Ga direct proefrijden in Nederhemert en probeer alle luxe opties zelf uit.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u zoal rekening mee moet houden wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kostprijzen hangen af van het merk, het vermogen van de accu, de snelheid en aanvullende opties zoals een dashboardbeschermer of een wikkeldeken. De goedkope kleine modellen zijn er al vanaf €530,00, de grote vaste scoots met veel opties hebben al snel een prijskaartje van €7.900,00. In de tabel hieronder communiceren wij de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap311 km7 km/u€700
Standaard320 – 25 km10 km/u€1500
Geavanceerd455 km15 – 17 km/u€4000
Royaal485 km21 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Nederhemert
scootmobiel-kopen-nederhemert

Scootmobiel aanvragen gemeente Zaltbommel via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en participeren in de maatschappij? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente Zaltbommel. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het is goed om te weten dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • U dient uw aanvraag in bij het WMO-loket. Hierna wordt er een gesprek gepland om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Zaltbommel. Vragen? Dat kan telefonisch (140418), door een e-mailtje te sturen (info@zaltbommel.nl), of bezoek het stadhuis (Hogeweg 11, 5301 LB, Zaltbommel). Zie ook www.zaltbommel.nl voor actuele informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8-26 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Adressen van winkels voor een gratis proefrit

Voor het vinden van de ideale scoot treft u op deze pagina relevante info en specificaties. Maar uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. Gebruik maken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens uw bezoek kunnen diverse modellen worden getest en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Nederhemert vinden we een aantal winkels/showrooms. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In deze tabel vind u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgVan Voordenpark 195301 KPZaltbommel
VegroGasthuisstraat 115301 CAZaltbommel
VegroSchijndelseweg 15g5271 BKSint-Michielsgestel
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Nederhemert
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Meerdere leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst treft u de meest bekende merken die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Grote keuze in elke prijsklasse
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Professioneel advies aan huis

Veel verkochte modellen
Hierbij verstrekken we een overzicht met types die veel verkocht worden met specifiek de actieradius, de snelheid van het model en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Pearl24 km6 km/u€ 1.601
Afikim Caddy20 km6 km/u€ 1.045
Sterling Elite 2 XS44 km15 km/u€ 3.995
Handicare Trophy 4394145 km12 km/u€ 4.295
Tabel met populaire modellen april 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Nederhemert. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In het kader daarvan raden we zeker aan te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met het onderhoud?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Nederhemert) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Vaak is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere aanbieders van scootmobielen geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zo kan u op uw gemak een bepaald model uittesten. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook erg belangrijk. Daarom is het handig om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De monteur onderzoekt o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de staat van de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: tegen een lage prijs koopt u een goede scooter met veel opties. Verder is er vaak geen levertijd. Waar u op moet letten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals dezorgoutlet.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. In professionele scootmobieltrainingen in Nederhemert legt u de basis voor onder andere de voorrangsregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. De regels in het verkeer zijn niet complex: u mag gebruik maken van het voet- en fietspad, en de openbare weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel op het moment dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Hoewel u niet hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,85 p/maand. Een verzekerde scooter herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Is het nog niet duidelijk? Neem dan eens contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Nederhemert.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en mag u graag op nieuwe plekjes komen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Door heel Nederland (ook in de provincie Gelderland) zijn zulke clubs actief. Gezellig een praatje maken en maak een tocht door wijken als: Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert.

Plaats een reactie