Scootmobiel Delwijnen

Op zoek naar een goede scootmobiel in Delwijnen? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Middels zo’n elektrische scooter voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze specialist biedt een helpende hand bij bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze website vind u een compleet keuzeadvies en belangrijke info over onder andere Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten waar u rekening mee moet houden, een thuisdemo, verkeersregels en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €800,00 oplopend tot 6.250,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Zaltbommel (https://www.zaltbommel.nl).
 • In de omgeving kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Practicomfort en Caremart.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Kosten | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Zaltbommel (WMO) | Showrooms bezoeken | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5316
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
PGB tarief€14,67 – €20,7 per uur
Aantrekkelijk merkShoprider GK9
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Delwijnen

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat matcht met mijn wensen?Advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, ga ik er elke dag op rijden, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Delwijnen. Dit kan online aan de hand van brochures, een thuisdemonstratie of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €640,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km schaft u al aan vanaf c.a. €1850,00.
 • Een stevige 4-wieler met goede vering en zitting vind u al vanaf €4700.

Aankooptips april 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het kiezen van de juiste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. Bijgaand vindt u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Delwijnen is makkelijk te vervoeren in het openbaar vervoer en neemt slechts weinig ruimte in huis in. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is stevig, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een veel groter bereik. Geschikt voor langere reizen.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en rijdt wat veiliger. Dit is merkbaar als u een bocht doorrijdt of als u een stoep op- of afrijdt. De variant met 4 wielen kan doorgaans wat harder en heeft meestal een grotere koersvastheid.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen variëren flink als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een bereik van 20 km volstaat dan. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het centrum of naar buitengebieden? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

Welke snelheid heb ik nodig?
Indien uiedere dag lange stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Geavanceerde vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Vergeet niet: op de stoep mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De meest luxe modellen hebben een uitgebreide vering en een multifunctionele stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Delwijnen en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De aanschafprijzen hangen af van de fabrikant, het vermogen van de accu, de topsnelheid en aanvullende opties zoals veiligheidsgordels + een beschermhoes. De gunstigste modellen starten bij €510,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al snel €7.500,00. In het onderstaande overzicht vind u de geschatte prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner39 km8 km/u€600
Goed315 – 20 km12 km/u€1900
Uitstekend460 km16 km/u€4000
Professioneel485 km22 km/u€6.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Delwijnen
scootmobiel-kopen-delwijnen

Scootmobiel aanvragen gemeente Zaltbommel via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Soms kunt u via deze WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn de regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? In die situaties hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Zaltbommel. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het is goed om te weten dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO rekent men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Kort daarna volgt een (telefonische) afspraak om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Daarna ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Zaltbommel. Dit kan telefonisch (140418), e-mailen (info@zaltbommel.nl), of bezoek het stadhuis (Hogeweg 11, 5301 LB, Zaltbommel). Bekijk ook www.zaltbommel.nl voor achtergrondinformatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-26 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past treft u op deze pagina veel bruikbare informatie. Maar onderaan de streep moet u het zelf ervaren. Het boeken van een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Op dat moment kunt u verschillende modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In de omgeving Delwijnen zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u direct contactgegevens van showrooms, winkels en zorginstellingen / WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgVan Voordenpark 195301 KPZaltbommel
VegroGasthuisstraat 115301 CAZaltbommel
VegroSchijndelseweg 15g5271 BKSint-Michielsgestel
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Delwijnen
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Landelijke aanbieders kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende lijst vindt u de meest bekende bedrijven die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Overzicht met populaire scoots
Hieronder bekijkt u een lijstje met types die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de max. snelheid en de doorsnee richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider GK924 km6 km/u€ 1.595
Pride Go Go Sport 4W19 km6 km/u€ 2.043
Pride Cyclone 2243 km15 km/u€ 5.484
Handicare Trophy 4391045 km12 km/u€ 4.295
Tabel met populaire modellen april 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Delwijnen. Doe dat bijv. bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Dan is het raadzaam om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor een leaseconstructie.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Delwijnen) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Verschillende aanbieders werken met een omruilgarantie. Zodoende kunt u zonder verplichtingen een bepaald type testen. De scootmobiel in onderhoud brengen is tegen noodzakelijk. Vandaar adviseren wij om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Deze APK doet u jaarlijks waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De monteur onderzoekt o.a. verlichting + richtingaanwijzer en de conditie van de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het positieve aspect van een goede occasion is de verkoopprijs: ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Ook kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als tweedehands-scootmobiel.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als bestuurder van een scootmobiel valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Delwijnen leert u van alles over anticiperen op het verkeer en leert u drempels en stoepjes rijden. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg voor goede verlichting. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan loopt u het risico op een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA dekking heeft u al vanaf €3,65 per maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Is het nog niet duidelijk? Bespreek dit dan met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Delwijnen.

Wat is precies een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en gezellige lange tochten maken? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In het hele land (ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Geniet van het sociale contact en rijd samen door de wijken: Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert.

Plaats een reactie