Scootmobiel Kerkwijk

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Kerkwijk? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich wendbaar en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Deze website biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Op deze website bekijkt u een compleet keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals PGB en WMO, de gemiddelde kosten, showrooms in de regio, de regels in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De meest genoemde voordelen: u bent minder afhankelijk en een hoge mate van comfort.
 • De tarieven liggen tussen de €800,00 oplopend tot 5.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Zaltbommel (https://www.zaltbommel.nl).
 • In uw omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Practicomfort of Medema.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Zaltbommel (WMO) | Showrooms en advies aan huis | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5315
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
PGB vergoeding€14,67 – €20,7 per uur
Veel gekozen merkSterling Pearl 4
Regionaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Kerkwijk

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Op welke producteigenschappen moet u letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat past bijmijn verwachtingen? Onze tip: bedenk eerst wat u nodig hebt. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, gebruik ik het dagelijks, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Op het moment dat u dit goed bekeken hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Kerkwijk. Veel info vind u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een speciale thuisdemonstratie of door een showroom te bezoeken.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €550,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km is er al vanaf €1600,00.
 • Een stevige 4-wieler met veel comfort koopt u al vanaf €3850.

Keuzehulp april 2021

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het vinden van de meest ideale scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. Onderstaand bieden wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Kerkwijk neemt u moeiteloos mee in het OV of in de auto en is handig als u weinig ruimte heeft. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een veel groter bereik. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en de draaicirkel is zeer klein. Hij is eenvoudig te besturen. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Daarnaast biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger en voelt veiliger. Dit komt tot uiting in bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met vier wielen gaat meestal harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De merken onderscheiden zich aanzienlijk als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 20 km zal dan voorzien. Denk u eraan veel te gaan rijden naar familie of vrienden of naar buitengebieden? Overweeg dan eens te kijken naar een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximale snelheid
In de situatie dat u lange afstanden wilt afleggen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Geavanceerde vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Onthoud: op de stoep is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra’s
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Luxueuze modellen worden gekenmerkt door maximale vering en een luxe zitting. Reserveer een model voor een proefrit in Kerkwijk en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u op moet letten wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De onkosten komen tot stand a.d.h.v. het merk, de capaciteit van de accu, de maximale snelheid en extra’s zoals een achteruitrijcamera + een wikkeldeken. De voordeligste modellen zijn er al vanaf €490,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al snel tegen de €7.500,00. In de tabel hieronder vind u de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner39 km6,5 km/u€750
Standaard315 – 20 km10 – 12 km/u€1650
Uitmuntend450 km16 km/u€3900
Eerste klas475 km +22 km/u€7.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Kerkwijk
scootmobiel-kopen-kerkwijk

Scootmobiel aanvragen gemeente Zaltbommel via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In sommige situaties kunt u met de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of krijgt u via het PGB een budget vanuit de gemeente. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. U kunt dan denken aan een auto in bruikleen en daarnaast een eigen scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Zaltbommel. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Daaropvolgend volgt er een keukentafelgesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Binnen een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Zaltbommel. Vragen? Dat kan telefonisch (140418), door een e-mailtje te sturen (info@zaltbommel.nl), of kom naar het gemeentehuis (Hogeweg 11, 5301 LB, Zaltbommel). U kunt ook terecht op www.zaltbommel.nl voor achtergrondinformatie.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8-26 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing leest u hier veel nuttige informatie en kooptips. Echter zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit maken is dan de juiste oplossing. Op die manier krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de omgeving Kerkwijk zijn er verschillende winkels en showrooms. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel vind u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgVan Voordenpark 195301 KPZaltbommel
VegroGasthuisstraat 115301 CAZaltbommel
VegroSchijndelseweg 15g5271 BKSint-Michielsgestel
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Kerkwijk
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Verschillende aanbieders rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In onderstaand schema bekijkt u een aantal bekende partijen die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Veel aangesloten uitgiftepunten
 • Welzorg: Totaaloplossing voor de Wmo
 • Vegro: Ruim aanbod koopartikelen
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Veel verkochte modellen
Hieronder bekijkt u een tabel met populaire merken + modellen inclusief een specificatie van het bereik, de topsnelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Pearl 424 km6 km/u€ 1.585
Freerider Luggie 418 km6 km/u€ 2.350
Practicomfort Cyclone 15-3W40 km15 km/u€ 5.000
DKCity DK S600 445 km12 km/u€ 3.799
Tabel met populaire scoots april 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Kerkwijk. Dit kunt u doen bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In het kader daarvan is het raadzaam om eens een showroom te bezoeken of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Kerkwijk) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Normaal gesproken is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige scootmobiel leveranciers bieden ook omruilgarantie. Zodoende kunt u zonder verplichtingen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Het onderhoud van de scootmobiel is cruciaal. Daarom is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. claxon en geluidssignalen en de accu(lader).

Is het verstandig om een tweedehands model te kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Het grote voordeel van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: tegen lage kosten een kwalitatief product aanschaffen. Bovendien kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Wat minder is zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in Kerkwijk gaat u verder in op aspecten als verkeerstheorie en praktische tips om veilig te rijden. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en geef altijd duidelijk richting aan. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u toch zonder verzekering de weg op? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,70 per maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en kunt u bovendien meenemen in de auto. Twijfel? Neem dan eens contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Kerkwijk.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en gezellige lange tochten maken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Vrijwel overal (tevens in de provincie Gelderland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig samen naar buiten en maak tochtjes door wijken als: Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert.

Plaats een reactie