Scootmobiel Bern

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Bern? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Met behulp van een drie- of vierwielige scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u weer veilig de weg op. Maar welke scootmobiel past bij mij? Onze specialist is er om u te helpen bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg.nl kunt u aan de slag met een uitgebreid keuzeadvies en informatie over onderwerpen als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de gemiddelde kosten, het aanvragen van een thuisdemonstratie, waar u op moet letten in het verkeer en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoog zitcomfort.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €750,00 en wel €4.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Zaltbommel (https://www.zaltbommel.nl).
 • In uw regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Kymco en Roma.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Prijzen | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Zaltbommel (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5318
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
PGB vergoeding€14,67 – €20,7 per uur
Populair merkMolenaar AvantGarde Plus 4
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Bern

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met de meest uiteenlopende eigenschappen. Waar vind ik het model dat voldoet aan mijn wensen?Gouden regel: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Wanneer u deze vragen beantwoord hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Bern. De meeste informatie is online beschikbaar aan de hand van brochures, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €550,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km koopt u al vanaf €2300,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met een bereik van 60 km of meer is te koop vanaf €4250.

Keuzehulp april 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In onderstaande opsomming treft u de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Bern is makkelijk te vervoeren in de auto of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is groter, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Geschikt voor langere reizen.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Eveneens heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft een veilig gevoel. Dat ervaart u in bochten of als u een stoep op- of afrijdt. Een model met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De merken onderscheiden zich behoorlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 10Ah accu (10 km) is vaak genoeg. Gaat u echter ook langere tochten maken naar familie of vrienden of een plaatselijk buurtgebouw? U kunt dan het beste kiezen voor een bereik van tenminste 50 km.

De snelheid van de scootmobiel
Indien ude scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Kleine opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Let op: wanneer u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is het belangrijk dat u goed zit. De luxere modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Doe een aanvraag voor een proefrit in Bern en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u naar moet kijken wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De prijzen hangen af van de fabrikant, de actieradius, de snelheid die u kunt halen en opties als een dashboardbeschermer & een stokhouder. De voordeligste scooters zijn er al vanaf €545,00, de wat geavanceerdere modellen lopen al gauw op tot €6.400,00. In het onderstaande overzicht treft u de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget311 km6 km/u€700
Goed315 km10 – 12 km/u€1650
Uitmuntend455 km18 km/u€3300
Eerste klas485 km20 km/u€6.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Bern
scootmobiel-kopen-bern

Scootmobiel aanvragen gemeente Zaltbommel via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u via deze WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een rolstoel, regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? In die situaties kunt u aankloppen bij de gemeente Zaltbommel. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Bedenk wel dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO betaalt u via de CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO-afdeling. Daarna volgt er een keukentafelgesprek om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Daarna zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Zaltbommel. Bij vragen kunt u bellen (140418), als per mail (info@zaltbommel.nl), of bezoek het gemeentehuis (Hogeweg 11, 5301 LB, Zaltbommel). Bekijk ook www.zaltbommel.nl voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8-26 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om tot een goede keuze te komen vindt u op deze website veel nuttige informatie en kooptips. Uiteraard moet u het zelf ervaren. De gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Daar kunnen diverse modellen worden getest en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom Bern kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel vind u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgVan Voordenpark 195301 KPZaltbommel
VegroGasthuisstraat 115301 CAZaltbommel
VegroSchijndelseweg 15g5271 BKSint-Michielsgestel
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Bern
Heeft u fysieke problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Dat hoeft geen probleem te zijn. Deskundige leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende lijst doorzoekt u een aantal erkende leveranciers waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Service aan huis door eigen monteurs
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: Regelt ook verzekering, pechhulp en onderhoud aan huis

Veel gekozen uitvoeringen
In de paragraaf hierna schetsen wij een lijstje met een aantal populaire modellen met o.a. de actieradius, de snelheid van het model en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Molenaar AvantGarde Plus 420 km7 km/u€ 2.390
Roma Reno 220 km6 km/u€ 1.250
Sterling Elite 2 Plus44 km15 km/u€ 4.684
Sterling Trophy 4W45 km12 km/u€ 5.350
Tabel met populaire voertuigen april 2021

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Bern. Doe dat bijv. bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? In dat geval is het alternatief om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor een leaseconstructie.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Bern) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Normaal gesproken kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Verschillende fabrikanten adverteren met een unieke omruilgarantie. Daarmee kan u gerust enkele weken rondrijden als test. Gedegen onderhoud is cruciaal. Hiervoor adviseren wij om direct een onderhoudscontract aan te gaan. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De expert bekijkt onder andere afstelling spiegels en de conditie van de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. De populariteit van de occasion zit ‘m in de prijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een goede scooter met veel opties. Daarnaast kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Waar u op moet letten zijn eventuele verborgen gebreken. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Steek wat tijd in een goede proefrit om de capaciteit van de accu te beoordelen. Er zijn diverse websites zoals tweedehands.net waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobiel eigenaar heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. U kunt wel investeren in rijvaardigheidscursussen en trainingen. Bij zo’n scootmobieltraining in Bern komen thema’s aan bod als de regels op de weg en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Zorg dat u altijd rechts rijdt en kijk goed om bij het inhalen. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan er altijd iets gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een boete krijgen. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,10 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en kunt u bovendien meenemen in de auto. Heeft u nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Bern.

Wat is precies een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om lekker rond te rijden? Word dan lid van een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (waaronder provincie Gelderland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen toeren en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert.

Plaats een reactie