Scootmobiel Den Burg

Op zoek naar een goede scootmobiel in Den Burg? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Dankzij zo’n elektrische 3- of 4 wieler geniet u van uw zelfstandigheid en kunt u weer zorgeloos op pad. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Deze website helpt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via Scootzorg.nl kunt u aan de slag met een uitgebreid keuzeadvies en informatie over onderwerpen als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), kosten, thuisdemo’s, veiligheid in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: u bent minder afhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De onkosten variëren tussen €650,00 tot wel €5.750,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Texel (https://www.texel.nl).
 • In uw omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals RvS van Seenus of Strider.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Gemiddelde kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Texel (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1791
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarief€16,50 – €21,00 per uur
Populaire scootmobielAfikim Breeze S4
Adviespunt in de buurtOmring

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Den Burg

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een model dat matcht met mijn situatie? Advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, gebruik ik het dagelijks, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Den Burg. Doe dat bijvoorbeeld online door een brochure aan te vragen, een speciale thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel is er al vanaf €580,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is er al vanaf €1650,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een actieradius van 60 km is te koop vanaf €4650.

Hulp bij uw keuze augustus 2022

Loopt u tegen problemen op bij het vinden van de meest ideale scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In onderstaande opsomming treft u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Den Burg neemt u moeiteloos mee in het OV of uw auto en is gemakkelijk op te bergen. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stabiel, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een langer actieradius. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Tevens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u in bochten of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De producten verschillen flink als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is vaak genoeg. Gaat u echter ook langere tochten maken naar shoppingcentra of naar buitengebieden? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
Op het moment dat u lange afstanden wilt afleggen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De budget opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Grote vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met een grote accu hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Goed om te weten: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Als u elke dag lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Professionele modellen beschikken over een goede vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Test een model uit voor een proefrit in Den Burg en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu waar u zoal rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu vertellen we u wat meer over de kosten. De onkosten hebben te maken met de producent, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en opties als een zuurstoffleshouder en een scootmobieltas. De voordeligste scooters kunt u al vinden vanaf €525,00, de geavanceerde modellen lopen al gauw op tot €5.700,00. In de onderstaande tabel bieden wij de richtprijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner312 km6 km/u€650
Verbeterd320 km10 km/u€1150
Uitstekend435 km18 km/u€3000
Elite475 km +20 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Den Burg
scootmobiel-kopen-den-burg

Scootmobiel aanvragen gemeente Texel via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om ondersteuning te bieden aan inwoners die hulp nodig hebben. In sommige situaties kan men via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoeltaxi en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In deze gevallen kunt u aankloppen bij de gemeente Texel. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het is goed om te weten dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO specialist van de gemeente. Vervolgens komt de WMO-consulent langs om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Binnen een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Texel. Dit kan telefonisch (140222), men kan een mailtje sturen (gemeente@texel.nl), of bezoek het stadhuis (Emmalaan 15, 1791 AT, Den Burg). Zie ook www.texel.nl voor achtergrondinformatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vinden van de ideale scoot verzamelen wij hier relevante info en specificaties. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis maakt een en andere verder inzichtelijk. Tijdens deze ritten kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de omgeving Den Burg zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder vind u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
OmringSchoonoordsingel 441791 EMDen Burg
OmringBaljuwstraat 71785 SBDen Helder
VegroMarsdiepstraat 3991784 AHDen Helder
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


De thuisdemonstratie aanvragen in Den Burg
Heeft u fysieke problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Betrouwbare leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de opsomming hierna ontdekt u uiteenlopende winkels die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: Specialist in scoots, rollators, rolstoelen, handbikes
 • Vegro: Uitstekende garantie en service
 • Totalezorgwinkel.nl: Mogelijkheid tot huren of leasen

Overzicht met veel verkochte types
Hieronder verstrekken we een opsomming met modellen die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, de maximale snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Afikim Breeze S445 km15 km/u€ 5.495
Vermeiren Carpo LTD45 km15 km/u€ 2.990
Freerider Duette45 km8 km/u€ 6.850
Practicomfort Beaufort 4389726 km7 km/u€ 1.120
Tabel met populaire scoots augustus 2022

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Wie liever niet koopt, kan ook een scootmobiel huren in Den Burg. Dit kunt u doen bij zorginstanties, thuiszorgorganisaties en hulpmiddelen winkels. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen een kleine vergoeding kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? In het kader daarvan raden we zeker aan een model aan te schaffen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Den Burg) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Bij veel aanbieders kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal aanbieders van scootmobielen hanteren een speciale omruilgarantie. Juist daardoor kunt u zonder zorgen een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een onderhoudsplan is tegen noodzakelijk. Daarvoor is het handig om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. afstelling spiegels en de conditie van de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. De populariteit van de occasion zit ‘m in de aantrekkelijke prijs: ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Ook is er vaak geen levertijd. Waar u op moet letten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals scoot.nu waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als u met een scootmobiel rijdt volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. U bent vrij om te gaan naar een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Bij zo’n scootmobieltraining in Den Burg worden onderwerpen behandeld alsde huidige verkeersregels en kunt u uw rijvaardigheid versterken. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: als bestuurder mag u rijden op het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts en kijk goed om bij het inhalen. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel tijdens momenten dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,00 per maand. Een verzekerde mobiel heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en kunt u bovendien meenemen in de auto. Komt u er niet uit? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Den Burg.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en geniet u van het maken van tochtjes? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel regio’s in Nederland (ook in de provincie Noord-Holland) zijn zulke initiatieven te vinden. Gezellig samen toeren en rijd samen door de wijken: Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land.

Plaats een reactie