Scootmobiel Oudeschild

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Oudeschild? Een scootmobiel is een handig hulpmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door dit elektrische vervoersmiddel blijft u langer mobiel en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Onze expert helpt u bij het kiezen van het juiste model. Op Scootzorg leest u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en informatie over onderwerpen als Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de geschatte prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de verschillende regels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • Belangrijkste voordelen: meer zelfvertrouwen en het is gemakkelijk te besturen.
 • De kosten schommelen tussen €750,00 & €4.500,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Texel (https://www.texel.nl).
 • In de omgeving bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Drive en Roma.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Advies | Gemiddelde kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Texel (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1792
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB tarieven€16,50 – €21,00 per uur
Aantrekkelijk merkVermeiren Carpo Limo
Punt voor adviesOmring

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oudeschild

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik de scooter die voldoet aan mijn behoeften? Advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, hoe vaak gebruik ik het, en maak ik ook lange tochten? Zodra u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Oudeschild. U vind uitgebreide info online via het aanvragen van een brochure, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €720,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km koopt u al vanaf €2325,00.
 • Een stevige 4-wieler met alle gemakken vind u al vanaf €4600.

Keuzehulp juni 2022

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het vinden van de meest ideale scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In de box hieronder bieden wij zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Oudeschild kan gemakkelijk mee in auto, bus of vliegtuig en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een ideaal hulpmiddel voor in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is groter, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit is handig in kleine ruimtes. Ook beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is meer robuust en voelt veiliger. Dit merkt u vooral als u een bocht doorrijdt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. De variant met 4 wielen gaat meestal harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Welke actieradius heb ik nodig?
De modellen wisselen nogal als we kijken naar de actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is ruim voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het centrum of naar het park? U kunt dan het beste kiezen voor een minimale accu van 85 Ah.

Topsnelheid
Wanneer u lange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De luxe vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Let op: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort & accessoires
Tijdens het rijden van een rit of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De meest luxe modellen onderscheiden zich door een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Test een model uit voor een proefrit in Oudeschild en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De prijzen komen tot stand a.d.h.v. de producent, het bereik, de snelheid en extra opties zoals een drempelhulp & een kruk- en stokhouder. De gunstigste voertuigen koopt u al vanaf €505,00, de geavanceerde modellen gaan al gauw richting de €8.000,00. In het overzicht hieronder communiceren wij de geschatte prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis311 km8 km/u€500
Verbeterd325 km12 km/u€1850
Goed460 km17 – 18 km/u€4100
Royaal470 km21 km/u€7.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oudeschild
scootmobiel-kopen-oudeschild

Scootmobiel aanvragen gemeente Texel via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een auto in bruikleen en niet te vergeten de scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u toch zelfstandig blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In deze gevallen kunt u aankloppen bij de gemeente Texel. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Informatie kan u inwinnen bij de WMO-balie. Daarna volgt een (telefonische) afspraak om gezamenlijk een maatwerkplan op te stellen. Na een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Texel. Bij vragen kunt u bellen (140222), u kunt een e-mail sturen (gemeente@texel.nl), of kom naar het gemeentehuis (Emmalaan 15, 1791 AT, Den Burg). Bekijk ook www.texel.nl voor achtergrondinformatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past verzamelen wij hier veel nuttige informatie en kooptips. Maar onderaan de streep is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit met advies op maat is dan de juiste oplossing. Daar kunt u allerlei modellen uittesten en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. In de omgeving Oudeschild zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een productspecialist geeft tips en advies voor het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming vind u de adresgegevens van bedrijven, winkels en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
OmringSchoonoordsingel 441791 EMDen Burg
OmringBaljuwstraat 71785 SBDen Helder
VegroMarsdiepstraat 3991784 AHDen Helder
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Oudeschild
Bent u slecht ter been en kunt u geen winkel bezoeken? Er zijn gelukkig alternatieven. Erkende leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende lijst vergelijkt u uiteenlopende partijen waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Ruim aanbod aan accessoires
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Landelijk expertisecentrum voor hulpmiddelen
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Wat zijn populaire modellen?
In het volgende hoofdstuk treft u een opsomming met succesvolle merken en modellen met o.a. de actieradius, de snelheid van het model en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Carpo Limo45 km15 km/u€ 5.995
Vermeiren Mercurius 445 km15 km/u€ 3.004
Mango Twincat45 km8 km/u€ 6.850
Practicomfort Beaufort 4392826 km7 km/u€ 1.190
Overzicht met populaire voertuigen juni 2022

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Oudeschild. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Voor een heel klein budget kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is het wellicht slimmer om zelfstandig een scoot te bestellen of een voertuig te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oudeschild) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Dikwijls kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Diverse merken kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kan u zorgeloos 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een jaarlijks onderhoud is ook essentieel. Daarvoor kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit wordt ook wel de APK genoemd en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Belangrijke punten zijn o.a. de remmen en accuspanning + conditie.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is de kostprijs: tegen een lage prijs een kwalitatief product aanschaffen. Bovendien kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Waar u op moet letten zijn krassen, deuken en technische problemen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. Steek wat tijd in een goede proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. U kunt terecht op sites als uwzorgshop.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. In professionele scootmobieltrainingen in Oudeschild behandeld u zaken zoals de regels op de weg en kunt u uw rijvaardigheid versterken. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: de scoot mag zich begeven op het fiets- voetpad, en de normale rijweg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel voor het geval dat u met het voertuig naar buiten gaat, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, een ongeluk zit in een klein hoekje. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Gaat u onverzekerd de weg op? Dan riskeert u een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,40 per maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Met name ouderen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Zijn er nog onduidelijkheden? Bespreek dit dan met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Oudeschild.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en gezellige lange tochten maken? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In het hele land (met name ook in de provincie Noord-Holland) kunt u zich aansluiten. Voorkom dat u vereenzaamt en rijd samen door de wijken: Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land.

Plaats een reactie